Баніца з бринзою
![Баніца з бринзою Баніца з бринзою](/uploads/posts/2015-07/banca-z-brinzoyu_781.jpeg)
Рецепт баницы з бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просеем гіркою в миску і зробимо поглиблення, додамо соду погашену (наприклад, соком лимона). Потроху додаючи кисле молоко або воду, замішуємо щодо круте тісто. Якщо готуємо з кисломолочним продуктом, соду можна не гасити. Вимішуємо тісто, скачуємо ком, накриваємо рушником і ставимо в холодильник хвилин на 30-40 нехай розстоїться.
Готуємо начинку. Змішуємо сир, терту бринзу, сметану та яйця. Злегка додаємо сіль. Начинка не повинна бути занадто рідкою.
З тіста розкачуємо тонкі коржі. Робимо рулети з начинкою і скріплюємо краю. Звертаємо кожен з рулетів спіраллю («равликом»).
Змащуємо маслом деко або простилаем його промазаної маслом пекарської папером. Зверху викладаємо баницы-вертути. Можна змастити поверхню розтопленим вершковим маслом або яєчним білком. Випікаємо баницю в духовій шафі протягом близько 40 хвилин при температурі 200°С. Готові баницы накриваємо рушниками,складені вчетверо, і залишаємо на 10 хвилин. Подаємо блюдо теплим або остившім. Можна ще полити баницю сметаною або йогуртом, або розтопленим натуральним вершковим маслом.
Начинку для баницы можна ускладнити, додавши в неї рубану зелень, сильно подрібнений солодкий болгарський перець і/або гарбуз, натерту на дрібній тертці, пюре з пропареної або печеного гарбуза.
![Баніца з бринзою Баніца з бринзою](/uploads/posts/2015-07/banca-z-brinzoyu_302.jpeg)
Слід зауважити, що іноді в склад тіста для баницы додають манну крупу в пропорції 1 захід на 2 заходи борошна. У цьому варіанті манну крупу спочатку слід залити кислим молоком або теплою водою і дати крупі розбухнути протягом близько 40 хвилин, а вже потім додавати інші інгредієнти.
В принципі, ви можете використовувати і листкове тісто, в тому числі, і готове.
Баницю з солодкими начинками можна подавати з компотом, чаєм або кавою (хоча чай зовсім неболгарский напій). Несолодке баницю можна подати зі столовим вином або плодової ракією.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Баніца з сиром](/uploads/posts/2015-07/banca-z-sirom_511.jpeg)
Баніца з сиром
Якщо вам доведеться побувати в Болгарії, обов'язково спробуйте традиційну болгарське блюдо - баницю. Баніца - це сирний пиріг, приготований за
![Баніца в мультиварці](/uploads/posts/2015-07/banca-v-multivarc_621.jpeg)
Баніца в мультиварці
Болгарський пиріг баніца припаде до смаку всім любителям випічки з бринзою. А якщо ви щасливий володар незамінного помічника на кухні - мультиварки,
![Як приготувати хичини?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-hychiny_631.jpeg)
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
![Баніца - рецепт](/uploads/posts/2015-01/banca-recept_571.jpeg)
Баніца - рецепт
Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
![Баніца з лаваша](/uploads/posts/2015-01/banca-z-lavasha_401.jpeg)
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо
![Болгарська баніца - рецепт](/uploads/posts/2015-01/bolgarska-banca-recept_561.jpeg)
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька