Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лютеница

4-01-2015, 17:23
1 821
Лютеница
Лютеница - це чудово смачний соус болгарської кухні. Основним інгредієнтів цієї страви є солодкий перець, який надає соусу характерний яскраво-червоний колір. Крім перцю в ньому присутні томати, а ще може бути ріпчасту цибулю, моркву і спеції. Цей соус добре підійде до смаженого м'яса, картоплі або рису, а ще його можна намазати просто так на шматочок житнього хліба, посипати тертим сиром і насолоджуватися приголомшливим смаком і ароматом. Давайте розглянемо з вами класичний рецепт приготування лютеници.

Рецепт болгарської лютениці


Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • гострий перець чилі - 2 шт.;

  • червоний болгарський перець - 1 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Отже, для приготування лютениці по-болгарськи, першим ділом включаємо духовку нагріваємо до 200 градусів. Болгарський перець ретельно миємо, обсушуємо рушником, наколюємо в декількох місцях виделкою і ставимо запікатися на 25 хвилин у духовку. Потім акуратно виймаємо, остуджуємо і обережно очистити перці від шкірки і насіння. Далі подрібнюємо їх за допомогою блендера. З помідорів теж знімаємо шкірку: надрізаємо їх хрест - навхрест, кладемо в глибоку миску і заливаємо на хвилинку крутим окропом. Потім виймаємо шумівкою і занурюємо в холодну воду. У гострого перцю видаляємо все насіння і промиваємо. Томати разом з перцем чилі подрібнюємо в блендері, перелити в каструлю і ставимо увариваться на слабкий вогонь, періодично помішуючи. Хвилин через 25 додаємо до томатного пюре часник, подрібнений перець, сіль, цукор і рослинне масло. Готуємо до тих пір, поки маса не придбає консистенцію кетчупу. Якщо ви хочете заготовити лютеницю запас, то перекладаємо її в чисті банки і стерилізуємо протягом 20 хвилин.
    Познайомилися з болгарською кухнею? Не забудьте скуштувати баниця і шопський салат - класичні страви Болгарії. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
    Домашній кетчуп - рецепт з яблуками
    Ми звикли, що кетчуп роблять з томатів, але дивовижно смачний кетчуп можна зробити і з суміші помідор з яблуками. І сьогодні ми поділимося з вами
    Соус з гострих перців
    Соус з гострих перців
    Пропонуємо вам приготувати дуже оригінальний і універсальний соус з гострих перців, який чудово підійде до будь-яких страв і більш повно і яскраво
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку
    Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - рецепт
    Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, поливаються оцтом або соком лимона і