Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Болгарська баніца - рецепт

Болгарська баніца - рецепт

4-01-2015, 17:23
2 573
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца являє собою дуже просту, але неймовірно смачну закуску. Способів її приготування існує дуже багато, однак ми рекомендуємо вам кілька перевірених рецептів болгарської баници, які внесуть у ваш раціон живлення щось новеньке.

Пиріг болгарська баніца


Інгредієнти:

  • готове тісто філо - 400 г;

  • бринза - 300 г;

  • йогурт - 200 мл;

  • яйце - 4 шт.;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • сода - щіпка.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо з вами досить просту начинку. Для цього яйця збиваємо в мисочці виделкою до однорідності. У йогурт кидаємо соду і перемішуємо. Бринзу трохи розминаємо і з'єднуємо всі ці компоненти між собою.
    Далі, дно жароміцної форми злегка промазуємо рослинним маслом і викладаємо лист тіста. Зверху розподіляємо трохи начинки і розрівнюємо її по всій поверхні. Таким же чином поступаємо з усією начинкою і всім тестом філо. Завершальним шаром у вас обов'язково має йти тісто. Зверху його змащуємо рослинним або вершковим маслом, щоб болгарська баніца, приготовлена в домашніх умовах, вийшла рум'яної, з золотистою скоринкою.
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів і відправляємо в неї форму для запікання приблизно на 40 хвилин. Коли скоринка на пирозі підрум'яниться, акуратно виймаємо його, викладаємо на тарілку, трохи скроплюємо водою і накриваємо зверху чистим рушником. В такому стані баніца повинна постояти ще близько 20 хвилин, а потім нарізаємо її на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною.

    Болгарська баніца з сиром


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 8 шт.;

  • сир - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • масло рослинне - 3 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Сир добре протираємо через сито. Яйце злегка збиваємо
    Болгарська баніца - рецепт
    виделкою і додаємо в сирну масу. Ретельно все перемішуємо, всипаємо цукор і ванілін за смаком. Один лист листкового тіста трохи змащуємо рослинним маслом і викладаємо на нього пару ложок начинки, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Потім згортаємо рулетом і теж саме робимо з іншими листами і начинкою. Далі викладаємо згорнуті рулети равликом у форму для запікання і відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку. Коли баніца підрум'яниться, дістаємо її з форми, перекладаємо на блюдо, прикрашаємо цукровою пудрою і свіжими ягодами за бажанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з помідорами
    Пиріг з помідорами
    Пиріг з помідорами - ситне і приголомшливе смачне блюдо. А приготувати його досить нескладно при мінімальних витратах часу, зате гості і близькі
    Солодкі рулети
    Солодкі рулети
    Солодкий рулет являє собою різновид бісквітного тістечка. З яєць, цукру і борошна випікають тонкий бісквіт, промащують кремом, джемом або інший
    Баніца - рецепт
    Баніца - рецепт
    Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
    Баніца з лаваша
    Баніца з лаваша
    Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо