Кята - рецепт
![Кята - рецепт Кята - рецепт](/uploads/posts/2015-01/kyata-recept_831.jpeg)
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Тісто для кяти карабахської
Незважаючи на те, що кята не є традиційним блюдом «на сворую руку», рецепт її приготування зовсім не складний.
Для правильного дріжджового тіста потрібно приготувати опару. Намагаючись заощадити час, ми візьмемо сухі дріжджі - від цього рецепт кяти карабахської гірше не стане. Всі інгредієнти для тіста ретельно перемішуємо, стежимо, щоб не було грудочок. Після цього треба поставити на годину в тепле місце, щоб трохи підійшло.
У цей час можна зробити начинку. У миску покласти дрібно нарізане масло, засипати необхідною кількістю цукру і борошна, перемішати. У результаті повинна вийти своєрідна крихта, нагадує панірувальні сухарі. Залишити в холодильнику на півгодини.
Як спекти кяту?
Готове тісто треба розкачати в не дуже тонкий шар. Зверху викласти начинку для кяти. Рівномірно складаємо конвертик, щоб вся начинка залишилася всередині. Защипив краю, пиріг викласти на деко швом вниз.
![Кята - рецепт Кята - рецепт](/uploads/posts/2015-01/kyata-recept_842.jpeg)
Виделкою наносимо традиційний візерунок. Крім естетики, він має практичне значення. Дірочки від вилки допомагають повітрю виходити назовні, не порушуючи зовнішній вигляд кяти. Потім кяту треба змастити яєчним жовтком. Є рецепти кяти, в яких випічку змащують сумішшю молока і жовтка. Також існує печиво кята, рецепт якого дуже схожий на наш. Різниця лише в тому, що холодне тісто з начинкою згортають в рулет і нарізати прямокутниками 4х5 див.
Пиріг поставити в духовку, розігріту до 200°С 20-25 хвилин. Печиво готується в тому ж режимі. Подавати на стіл гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Рулет з маком - рецепт](/uploads/posts/2015-01/rulet-z-makom-recept_601.jpeg)
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і
![Бакинська кята](/uploads/posts/2015-01/bakinska-kyata_191.jpeg)
Бакинська кята
Кята - одна з найпоширеніших солодощів в Азербайджані, навіть на батьківщині готуватися за різними рецептами. У нашій статті ми пропонуємо простий
![Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»](/uploads/posts/2014-11/thumbs/pirg-z-yaycem-shpinatom-mmoza_342.jpeg)
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.