Пахлава азербайджанська
![Пахлава азербайджанська Пахлава азербайджанська](/uploads/posts/2015-01/pahlava-azerbaydzhanska_931.jpeg)
Рецепт азербайджанської пахлави
Рецепт приготування азербайджанської пахлави на перший погляд може здатися занадто складним. Але ми вам розповімо все настільки детально, що у вас неодмінно вийде справжній шедевр.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для глазурі:
Приготування
Готуємо дріжджове тісто: тепле молоко кладемо дріжджі і 1 столову ложку цукру. В іншому посуді змішати просіяне борошно, яйця, сметану, вершкове масло і сіль. Коли дріжджі забродять і зверху на молоці утворюється пінка, вливаємо суміш в другу ємність з продуктами і замішуємо тісто. Місити треба, поки воно не перестане липнути до рук. Прибираємо тісто приблизно на годину в тепле місце підходити.
Готуємо начинку: змішуємо перемелені волоські горіхи з цукровою пудрою. Додаємо кардамон і корицю. Друга частина начинки - це вершкове масло, яке потрібно розтопити перед самим використанням.
Тісто ділимо на 12 частин. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інші. Тонко-тонко розкачуємо цю частину, цього тесту повинно вистачити, щоб покрити форму - дно і стінки і бажано, щоб тісто ще звисало приблизно на 2 див. Змащуємо цей пласт маслом, зверху посипаємо начинкою. Інші частини також розкачуємо, тільки розмір повинен відповідати розміру форми. Чергуємо пласти тіста і начинки. А тісто, яке звисало, укладаємо на передостанній шар. Краї змащуємо збитим яйцем. Посипаємо начинкою і кладемо самий останній шар тіста. Верх пахлави змащуємо яйцем.
![Пахлава азербайджанська Пахлава азербайджанська](/uploads/posts/2015-01/pahlava-azerbaydzhanska_882.jpeg)
Накриваємо пахлаву рушником і залишаємо хвилин на 15. Після цього відправляємо в розігріту духовку. Хвилин через 15-20 форму виймаємо і по стиках ромбів поливаємо розтопленим вершковим маслом. Практично в самому кінці випічки, коли пахлава вже почне покриватися рум'яною скоринкою, знову виймаємо її з духовки і поливаємо медовим сиропом. Зараз його знадобиться всього третя частина. Знову відправляємо пахлаву в духовку і запікаємо до готовності. Потім виймаємо, даємо охолонути і тільки потім розділяємо ромбики і кожен макаємо в сироп. На цьому приготування азербайджанської пахлави завершено.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Пахлава медова - рецепт](/uploads/posts/2015-01/pahlava-medova-recept_531.jpeg)
Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських
![Пахлава з листкового тіста](/uploads/posts/2015-01/pahlava-z-listkovogo-tsta_851.jpeg)
Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її
![Узбецький коржик](/uploads/posts/2015-01/uzbecka-korzhik_221.jpeg)
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
![Пахлава турецька: рецепт](/uploads/posts/2015-01/pahlava-turecka-recept_881.jpeg)
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
![Вірменська гата](/uploads/posts/2015-01/vrmenska-gata_461.jpeg)
Вірменська гата
У вірменській кухні дуже багато рецептів різних десертів, але найпоширеніший - гата. Зробити справжню гату в домашніх умовах вам допоможе наш рецепт.
![Пахлава вірменська - рецепт приготування](/uploads/posts/2015-01/pahlava-vrmenska-recept-prigotuvannya_161.jpeg)
Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш