Гур'євська каша - рецепт

Як приготувати гурьевськую кашу?
Традиційно гур'євська каша готується з манної крупи з обов'язковим додаванням пінок, які знімаються з молока або вершків при нагріванні. Потім пінки по черзі з манною кашею і горіхами викладаються шарами в форму для запікання, або сотейник, і запікаються в духовці. Зверху каша прикрашається цукатами, горіхами і поливається варенням. Перед тим, як додати горіхи в гурьевськую кашу, їх обов'язково слід очистити від плівок, щоб страва не набуло сіре забарвлення і не зіпсувало всю естетику страви.
Гур'євська каша - старовинний рецепт
Якщо знамениту манну кашу готують сьогодні у всьому світі, давайте і ми з вами спробуємо. Як готувати гурьевськую кашу? Справжню кашу, якою пригощали самого графа Гур'єва? Запасаємося молоком і манкою і приступаємо до приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо духовку до 180 градусів. Горіхи ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, потім подрібнюємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом, зверху посипаємо 1 столовою ложкою цукру і ставимо в духовку на 3-4 хвилини.
Промиваємо родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк і обсушуємо. Цукати ріжемо невеликими шматочками. У каструлі доводимо до кипіння 500 мл молока, засипаємо 2 столові ложки цукру і ванільний цукор. Постійно помішуючи, додаємо манку і варимо густу кашу. Знімаємо кашу з вогню, додаємо ізюм і перемішуємо.
Наливаємо в форму для запікання молоко, що залишилося, ставимо в духовку і знімаємо утворюються пінки. Приступаємо до найголовнішого: змащуємо форму маслом, викладаємо в неї шар каші, частина цукатів і горіхів, зверху розкладаємо пінки, щоб вони утворили єдиний шар і повторюємо шари 3-4 рази. Останнім шаром повинна йти каша. Зверху посипаємо цукром. Приготування гур'ївської каші займе близько 10 хвилин в духовці (до появи рум'яної скоринки). Готова манна каша гур'євська прикрашається свіжими ягодами, горіхами і листочками м'яти.
Гречана каша по-гурьевски
Як ми з вами вже знаємо, традиційно, гур'євська каша готується з манної крупи, але, є рецепт і з гречки, про який ми вам розповімо.
Інгредієнти:

Приготування
Спочатку зваримо гречану крупу. Для цього заварив її в горщику грибним бульйоном (киплячим), додамо солі і масла. Коли каша буде практично готова, виймаємо її з горщика, а сам горщик добре вимиваємо і витираємо на сухо. Потім закладаємо в горщик шар каші, засмажку з тертої моркви і грибів, шар мізків, так повторюємо кілька разів. Останнім шаром повинні бути мізки. Закриваємо горщик і ставимо в духовку. Готуємо гречану кашу по-гурьевски до тих пір, поки гречка не стане розсипчастим. Готову страву, за бажанням, прикрашаємо зеленню.
А любителі всіляких каш напевно не залишать без уваги рецепти гречки з грибами і перловки з м'ясом .
Рекомендуємо добрі рецепти

Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже

Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,

Гречана каша з м'ясом
Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні

Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто

Манна каша в мультиварці - рецепт
Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою

Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу