Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гур'євська каша - рецепт

Гур'євська каша - рецепт

18-03-2015, 10:12
1 043
Гур'євська каша - рецепт
У далекому 19 столітті граф Д. А. Гур'єв, який мав ще тим гурманом, був запрошений на обід до офіцера Юрисовскому. Десерт, який він покуштував, настільки його здивував своїм смаком, що Гур'єв розцілував кухаря - Захара Кузьміна, приготували се незвичайне блюдо. А на десерт була подана манна каша, яка згодом отримала назву гур'євська. Ім'я кухаря з часом забулося, але рецепт гур'ївської каші увійшов практично в усі куховарські книги і відомий сьогодні далеко за межами Росії.

Як приготувати гурьевськую кашу?


Традиційно гур'євська каша готується з манної крупи з обов'язковим додаванням пінок, які знімаються з молока або вершків при нагріванні. Потім пінки по черзі з манною кашею і горіхами викладаються шарами в форму для запікання, або сотейник, і запікаються в духовці. Зверху каша прикрашається цукатами, горіхами і поливається варенням. Перед тим, як додати горіхи в гурьевськую кашу, їх обов'язково слід очистити від плівок, щоб страва не набуло сіре забарвлення і не зіпсувало всю естетику страви.

Гур'євська каша - старовинний рецепт


Якщо знамениту манну кашу готують сьогодні у всьому світі, давайте і ми з вами спробуємо. Як готувати гурьевськую кашу? Справжню кашу, якою пригощали самого графа Гур'єва? Запасаємося молоком і манкою і приступаємо до приготування.
Інгредієнти:

  • манна крупа - 075 склянки;

  • молоко - 125 л;

  • горіхи волоські - 100 г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • родзинки - 1 жменя;

  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;

  • цукати - 1 жменя;

  • свіжі ягоди - 1 жменя;

  • м'ята для прикраси.


  • Приготування
    Нагріваємо духовку до 180 градусів. Горіхи ошпарюємо окропом і знімаємо шкірочку, потім подрібнюємо і викладаємо на деко, застелене пергаментом, зверху посипаємо 1 столовою ложкою цукру і ставимо в духовку на 3-4 хвилини.
    Промиваємо родзинки, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк і обсушуємо. Цукати ріжемо невеликими шматочками. У каструлі доводимо до кипіння 500 мл молока, засипаємо 2 столові ложки цукру і ванільний цукор. Постійно помішуючи, додаємо манку і варимо густу кашу. Знімаємо кашу з вогню, додаємо ізюм і перемішуємо.
    Наливаємо в форму для запікання молоко, що залишилося, ставимо в духовку і знімаємо утворюються пінки. Приступаємо до найголовнішого: змащуємо форму маслом, викладаємо в неї шар каші, частина цукатів і горіхів, зверху розкладаємо пінки, щоб вони утворили єдиний шар і повторюємо шари 3-4 рази. Останнім шаром повинна йти каша. Зверху посипаємо цукром. Приготування гур'ївської каші займе близько 10 хвилин в духовці (до появи рум'яної скоринки). Готова манна каша гур'євська прикрашається свіжими ягодами, горіхами і листочками м'яти.

    Гречана каша по-гурьевски


    Як ми з вами вже знаємо, традиційно, гур'євська каша готується з манної крупи, але, є рецепт і з гречки, про який ми вам розповімо.
    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 600 г;

  • гриби (сушені) - 50 р;

  • морква - 1 шт.;

  • вершкове масло - на смак;

  • мізки - 300 г;

  • сіль - за смаком.

  • Гур'євська каша - рецепт


    Приготування
    Спочатку зваримо гречану крупу. Для цього заварив її в горщику грибним бульйоном (киплячим), додамо солі і масла. Коли каша буде практично готова, виймаємо її з горщика, а сам горщик добре вимиваємо і витираємо на сухо. Потім закладаємо в горщик шар каші, засмажку з тертої моркви і грибів, шар мізків, так повторюємо кілька разів. Останнім шаром повинні бути мізки. Закриваємо горщик і ставимо в духовку. Готуємо гречану кашу по-гурьевски до тих пір, поки гречка не стане розсипчастим. Готову страву, за бажанням, прикрашаємо зеленню.
    А любителі всіляких каш напевно не залишать без уваги рецепти гречки з грибами і перловки з м'ясом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
    Пшоняна каша в духовці
    Пшоняна каша в духовці
    Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
    Гречана каша з м'ясом
    Гречана каша з м'ясом
    Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
    Каша в пароварці
    Каша в пароварці
    Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша в мультиварці - рецепт
    Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу