» » Як правильно готувати кукурудзяну кашу?

Як правильно готувати кукурудзяну кашу?

Як правильно готувати кукурудзяну кашу?
Кукурудзяну кашу не можна назвати популярною, адже вона надзвичайно корисна і смачна. Від чого ж тоді такі низькі рейтинги страви? Причина цього непорозуміння в необізнаність споживачів, а також у невмінні багатьох господинь зварити кашу правильно.
Далі ми докладно розповімо, як готувати кашу з кукурудзяної крупи правильно і запропонуємо варіанти страви на молоці, воді і в мультиварці з поєднанням цих двох рідких основ.

Як правильно готувати кукурудзяну кашу на молоці?


Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа – 160 г;

  • молоко – 420 мл;

  • масло вершкове – 45 г;

  • мед квітковий або цукор – за смаком;

  • кам'яна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кукурудзяну крупу перед приготуванням необхідно ретельно промити прохолодною водою і замочити додатково на один-два години. Після цього воду зливаємо, а трохи набряклі крупу покласти в каструльку або кухлик, заливаємо молоком, додаємо масло вершкове і цукровий пісок. Якщо замість цукру ви плануєте підсолодити страва медом, то додати його слід вже після того, як кашка звариться і трохи охолоне.
    Поміщаємо посудину з кашею на плиту на середній вогонь і прогріваємо при періодичному помішуванні до кипіння. Після цього знижуємо інтенсивність спека до мінімального, і тушкуємо страву під кришкою протягом п'яти хвилин. Вимикаємо після цього вогонь і залишаємо кашу на плиті настоюватися ще хвилин на десять.
    При подачі кукурудзяну кашу можна при бажанні доповнити шматочками свіжих фруктів, ягодами, подрібненими горіхами або розпареним родзинками.

    Як готувати несолодке кукурудзяну кашу на воді?


    Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа – 160 г;

  • вода очищена – 420 мл;

  • масло вершкове – 45 г;

  • кам'яна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кукурудзяна каша, зварена на воді без цукру, стане відмінним гарніром до страв з м'яса, грибів або просто самостійним несолодким стравою, яке можна при бажанні доповнити піджаркою з лука або з лука і бекону, шматочками сиру або овочами (свіжими або тушкованими).
    Щоб кашка зварилася швидко, можна, як і в попередньому випадку, замочити попередньо промиту крупу в холодній воді мінімум на годину. Для приготування без замочування поміщаємо чисту кукурудзяну крупу з водою очищеною в каструлю, додаємо за смаком сіль, закладаємо масло вершкове і варимо страва після закипання під кришкою на самому малому спеці протягом півгодини. Не забувайте час від часу помішувати кашу, щоб вона не пристала до дна.
    Особливо смачною кашка стає, якщо дати їй настоятися, закутаною пледом, протягом години.

    Як і скільки готувати кукурудзяну кашу в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа – 160 г;

  • молоко – 420 мл;

  • вода – 120 мл;

  • масло вершкове – 45 г;

  • мед квітковий або цукор – за смаком;

  • кам'яна сіль – щіпка.


  • Приготування
    При наявності мультиварки найзручніше використовувати для приготування каші саме її. Пристрій будь-якої моделі має спеціально відведену програму для варіння каш і створить ідеальні умови для цього. Достатньо лише відміряти необхідну кількість крупи, промити її і закласти в ємність мультиустройства, в яку
    Як правильно готувати кукурудзяну кашу?
    наливаємо воду і молоко, а також кидаємо масло, щіпку солі і цукор за бажанням і смаком. Після цього закриваємо кришку приладу і вибираємо режим «Каша».
    Скільки буде готуватися кукурудзяна крупа, залежить конкретно від моделі вашої мультиварки. Деякі прилади впораються із завданням за тридцять хвилин, а іншим знадобиться для цього близько двох годин. Якщо є необхідність приготувати кашу розсипчасту, то спочатку краще пропарити страву в програмі «Крупа» двадцять п'ять хвилин, після чого переключити прилад на «Мультиповар» і готувати ще протягом десяти хвилин.
    Додав: admin | 4-09-2016, 20:58
    Переглядів: 339