Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля в мундирі в мікрохвильовці

Картопля в мундирі в мікрохвильовці

7-07-2015, 19:23
527
Картопля в мундирі в мікрохвильовці
Важко не погодитися з тим, що картопляні бульби, особливо старі, забирають багато часу на своє приготування. Інша справа, якщо для цієї мети скористатися мікрохвильовою піччю, потужність якої дозволяє впоратися з крахмалистыми плодами за лічені хвилини, анітрохи не позначається ні на їх смак, ні на текстурою. У рецептах далі ми розберемося з тим як зробити картоплю в мундирі в мікрохвильовці.

Як запекти картоплю в мікрохвильовці в мундирах?


Насамперед давайте розберемося з тим, яким чином можна приготувати улюблену багатьма запечену картоплю з елементарного рецептом. Нічого крім самих бульб і спецій з маслом вам не знадобиться.
Відберіть картоплини приблизно однакового розміру і сорту, останній позначається на вмісті крохмалю в бульбах, що визначає швидкість приготування і текстуру. Ретельно вимитий і обсушенный картоплю на даному етапі можна змастити рослинним маслом і приправити практичним чим завгодно: від просто морської солі, до спеціальної пряної суміші для страв з картоплі. Приправлені бульби потім неодмінно наколіть виделкою, щоб дати вихід пару, в іншому випадку картопля може просто луснути. Виклавши картоплю на блюдо для приготування в мікрохвильовій печі, перед вами стає вибір: накрити блюдо вологим рушником для того, щоб бульба не втрачав вологу під час приготування, або залишити його просто лежати так, щоб отримати рум'яну і хрустку скоринку зовні.
Виставите максимальну потужність на своєму пристрої і почніть приготування з 5 хвилин. По закінченні часу перевірте готовність, переверніть бульби на іншу сторону і готуйте ще 3-5 хвилин.

Як зварити картоплю в мундирі в мікрохвильовці в пакеті?


Якщо ви хочете отримати ніжний відварна картопля без скоринки, то наступний спосіб – те, що вам потрібно. В його рамках бульби будуть знаходитися в поліетиленовому пакеті, який, блокуючи вихід вологи в камеру мікрохвильовки, створить ефект справжньої парової лазні.
Всі етапи приготування залишаються аналогічними: картоплю промивають, сушать і приправляють, після чого проколюють, кладуть у пакет і міцно зав'язують. При потужності 600 Вт бульби середнього розміру повинні приготуватися за 7-10 хвилин, але час може змінюватись в залежності від кількості запекаемого картоплі. Будьте обережні під час вилучення картоплі з пакета, оскільки сконцентрований всередині пар запросто може залишити опік на шкірі.

Картопля з начинкою в мундирі в мікрохвильовці – рецепт


За допомогою мікрохвильової печі можна готувати повноцінні картопляні страви, на кшталт цієї елементарної закуски зі сметаною і сиром. Ви можете повторити рецепт з єдиною великою картоплиною, або замінити її купою дрібних, але врахуйте, що чим більше бульб, тим більше часу піде на їх приготування.
Інгредієнти:

  • великий бульба картоплі;

  • вершкове масло - 15 г;

  • сметана - 35 г;

  • тертий чеддер - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Картопля в мундирі в мікрохвильовці

    Чистий і сухий картопля проколіть виделкою і поставити запікатися в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності. По закінченні часу бульба переверніть і готуйте аналогічний період часу. Готову картоплю розрізати навпіл, 2/3 м'якоті дістаньте і розітріть виделкою з сиром і сметаною. Поверніть картопляну м'якоть назад в шкірку і запікайте все ще хвилину, або до тих пір, поки сир у складі картоплі не стане м'яким і тягучим.
    За бажанням ви можете повторити рецепт, урізноманітнивши начинку для картоплі куркою, овочами, засмаженими беконом, спеціями або порцією зелені. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Печена картопля в мікрохвильовці готується дуже просто і швидко, так що цей рецепт рекомендуємо освоїти всім. Дуже зручно: поки СВЧ готує для вас
    Як запекти картоплю в мікрохвильовці?
    Як запекти картоплю в мікрохвильовці?
    Страви з картоплі завжди виходять ситні і смачні. Швидше всього виходить запекти картоплю. Запікання збереже всі вітаміни та мікроелементи, необхідні
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на
    Як приготувати картоплю в мікрохвильовці?
    Як приготувати картоплю в мікрохвильовці?
    Коли час підтискає, а домочадці вимагають смачного, ситної вечері, вдамося до допомоги вашої кухонної помічниці - мікрохвильовки. У ній можна
    Як приготувати буряк в мікрохвильовці?
    Як приготувати буряк в мікрохвильовці?
    Про користь буряків нам усім добре відомо. Цей яскравий плід використовують для приготування закусок, салатів, для заправки супів. Її варять,
    Картопля в мікрохвильовці
    Картопля в мікрохвильовці
    Картопля - смачний овоч, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, як можна швидко й оригінально приготувати в