Як зварити розсипчасту гречку на воді?
Смачна гречана каша виходить зовсім не у всіх господинь. Адже при її приготуванні необхідно дотримуватися деякі хитрощі, без яких ви не отримаєте належного результату. Давайте разом розбиратися, як зварити розсипчасту гречану кашу на воді.
Інгредієнти:
гречана крупа – 215 г;
вода фільтрована – 405 мл;
масло вершкове – по смаку;
сіль.
Приготування
Гречану крупу ретельно перебираємо від стороннього сміття, кілька раз промиваємо і обсушуємо на рушник. Потім висипаємо гречку на розігріту сковороду і смажимо на розтопленому вершковому масло, помішуючи, на слабкому вогні. Коли крупа почне трохи похрустывать, знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо вміст до теплого стану.
У невелику каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і кидаємо акуратно підготовлену гречану крупу. По мірі необхідності знімаємо акуратно шумівкою піднялася піну і проварюємо кашу 25 хвилин на маленькому вогні, прикривши зверху кришкою.
Після закінчення зазначеного часу, знімаємо посуд з плити і закутуємо каструлю в теплий плед. Наполягаємо блюдо близько півгодини, а потім розкладаємо розсипчасту гречану кашу по тарілках і заправляємо кожну порцію вершковим маслом.
Інгредієнти:
крупа гречана – 215 г;
вода – 395 мл;
масло вершкове – 10 г;
спеції.
Приготування
А ось ще один простий рецепт, в якому ми розповімо вам, як зварити гречку смачною і розсипчастою. Отже, спочатку крупу ретельно перебираємо, промиваємо кілька разів і викладаємо на суху сковороду. Обсмажуємо зерна, помішуючи, кілька хвилин. Після цього пересипаємо гарячу крупу в спеціальний посуд пароварки і трохи підсолюємо. Далі заливаємо її холодною водою і не перемішуємо. Основу приладу теж наповнюємо водою і встановлюємо кошик на кілька сантиметрів вище рівня рідини. Встановлюємо таймер на 35 хвилин, а потім відкриваємо кришку і перевіряємо кашу на готовність. Заправляємо блюдо вершковим маслом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
гречана суха крупа – 385 г;
вода – 665 мл;
спеції;
соєвий соус – 2 ст. ложки;
масло вершкове.
Приготування
Перед тим, як зварити гречку, ретельно перебираємо її, а потім кілька раз промиваємо і відкидаємо на друшляк стікати. Після цього викладаємо крупу в каструлю, наповнену водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім зменшуємо нагрівання і тушкуємо кашу 25 хвилин, прикривши кришкою, поки не википить уся вода. Далі солимо кашу за смаком, додаємо соєвий соус, вершкове масло і ретельно перемішуємо. Таке блюдо можна використовувати в якості прекрасного смачного гарнір до будь-якої м'ясної страви.
Інгредієнти:
гречана крупа – 385 г;
вода – 405 мл;
масло вершкове – 25 г;
спеції.
Приготування
Гречку ретельно промиваємо, просушуємо на рушник і перебираємо від сміття. Мультиварку включаємо в мережу, кидаємо на дно чаші шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на «Випікання». Потім додаємо туди гречану крупу, закриваємо прилад кришкою і обсмажуємо вміст 10 хвилин. Далі гарненько перемішуємо обсмажену гречку, заливаємо холодною фільтрованою водою і підсолюємо за смаком. Знову закриваємо кришкою, вибираємо програму «Гречка» і готуємо до звукового сигналу. Наполягаємо страву ще близько півгодини, а потім викладаємо в глибоку тарілку, заправляємо вершковим маслом і ретельно перемішуємо ложкою.
Як правильно зварити гречку розсипчастою?
Інгредієнти:
Приготування
Гречану крупу ретельно перебираємо від стороннього сміття, кілька раз промиваємо і обсушуємо на рушник. Потім висипаємо гречку на розігріту сковороду і смажимо на розтопленому вершковому масло, помішуючи, на слабкому вогні. Коли крупа почне трохи похрустывать, знімаємо посуд з вогню і охолоджуємо вміст до теплого стану.
У невелику каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і кидаємо акуратно підготовлену гречану крупу. По мірі необхідності знімаємо акуратно шумівкою піднялася піну і проварюємо кашу 25 хвилин на маленькому вогні, прикривши зверху кришкою.
Після закінчення зазначеного часу, знімаємо посуд з плити і закутуємо каструлю в теплий плед. Наполягаємо блюдо близько півгодини, а потім розкладаємо розсипчасту гречану кашу по тарілках і заправляємо кожну порцію вершковим маслом.
Як зварити розсипчасту гречку в пароварці?
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один простий рецепт, в якому ми розповімо вам, як зварити гречку смачною і розсипчастою. Отже, спочатку крупу ретельно перебираємо, промиваємо кілька разів і викладаємо на суху сковороду. Обсмажуємо зерна, помішуючи, кілька хвилин. Після цього пересипаємо гарячу крупу в спеціальний посуд пароварки і трохи підсолюємо. Далі заливаємо її холодною водою і не перемішуємо. Основу приладу теж наповнюємо водою і встановлюємо кошик на кілька сантиметрів вище рівня рідини. Встановлюємо таймер на 35 хвилин, а потім відкриваємо кришку і перевіряємо кашу на готовність. Заправляємо блюдо вершковим маслом і подаємо до столу.
Як зварити розсипчасту гречку на гарнір?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити гречку, ретельно перебираємо її, а потім кілька раз промиваємо і відкидаємо на друшляк стікати. Після цього викладаємо крупу в каструлю, наповнену водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Потім зменшуємо нагрівання і тушкуємо кашу 25 хвилин, прикривши кришкою, поки не википить уся вода. Далі солимо кашу за смаком, додаємо соєвий соус, вершкове масло і ретельно перемішуємо. Таке блюдо можна використовувати в якості прекрасного смачного гарнір до будь-якої м'ясної страви.
Як зварити розсипчасту гречку в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Гречку ретельно промиваємо, просушуємо на рушник і перебираємо від сміття. Мультиварку включаємо в мережу, кидаємо на дно чаші шматочок вершкового масла і розтоплюємо його на «Випікання». Потім додаємо туди гречану крупу, закриваємо прилад кришкою і обсмажуємо вміст 10 хвилин. Далі гарненько перемішуємо обсмажену гречку, заливаємо холодною фільтрованою водою і підсолюємо за смаком. Знову закриваємо кришкою, вибираємо програму «Гречка» і готуємо до звукового сигналу. Наполягаємо страву ще близько півгодини, а потім викладаємо в глибоку тарілку, заправляємо вершковим маслом і ретельно перемішуємо ложкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?
Смачну і, безсумнівно корисну пшеничку зовсім не складно приготувати. І далі ми запропонуємо чудові рецепти цієї чудесної кашки і розповімо, як
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Як смачно приготувати гречку?
Гречана крупа хороша для приготування багатьох страв, але найчастіше її використовують як гарнір. Ми ж розповімо вам, як можна смачно приготувати
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу