Кабачки як ананаси на зиму
![Кабачки як ананаси на зиму Кабачки як ананаси на зиму](/uploads/posts/2015-11/kabachki-yak-ananasi-na-zimu_921.jpeg)
Ми сьогодні розповімо, як зробити ананаси з простих кабачків і законсервувати їх на зиму. Якимось дивом після термічної обробки і просяканні сиропом і смаком цитрусових, банальні кабачкові скибочки набувають ананасовий смак. Спробуйте зробити таку заготовку, і ви будете приємно здивовані результатом, а головне забезпечите себе власноруч приготованими «консервованими ананасами».
Кабачки, як ананаси на зиму з апельсином - рецепт
Інгредієнти:
Розрахунок на п'ять літрових банок:
Для сиропу:
Приготування
Для того щоб цей рецепт відбувся і в результаті ви отримали дійсно ананасовий смак заготовки, необхідно дотримати тільки воно умова. Кабачки повинні бути неодмінно зрілими і ніяк не молоденькими, інакше результат буде зовсім не той.
Отже, зрілі кабачкові плоди позбавляємо від шкірки, розрізаємо навпіл і отримуємо за допомогою ложки насіння. Далі шаткуємо залишилася щільну м'якоть кубиками бажаного розміру і вкладаємо їх у попередньо підготовлені вимиті, сухі банки, на дно яких поміщаємо по чотири-п'ять часточок апельсина, залежно від розміру.
При бажанні можна заготовити кільця «ананасів». Для цього очищені від шкірки плоди кабачків нарізаємо на кружечки товщиною близько одного сантиметра і склянкою відповідного розміру або чашкою вирізаємо серцевину з насінням з кожного гуртка. Отримуємо кабачкові кільця, які укладаємо в банку на апельсинові часточки.
Тепер у холодній очищеній воді розчиняємо цукровий пісок і лимонну кислоту згідно з рецептурою і заливаємо отриманим сиропом наші плоди в банках. Розміщуємо ємності з заготівлею в широкій каструлі, прикриваємо бляшаними кришками, доливаємо холодної води по плічка і визначаємо конструкцію на вогонь. Після закипання стерилізуємо кабачки протягом п'ятнадцяти хвилин, укупориваем кришки і закутуємо банки грунтовно до повного охолодження, перевернувши їх догори дном.
Компот з кабачків на зиму, як ананас
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування «ананасового» компоту великий зрілий кабачок гарненько промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім витягуємо м'яку серцевину з насінням, а щільну м'якоть шаткуємо кубиками бажаного розміру. Укладаємо їх у каструлю об'ємом більш ніж три літри, заливаємо очищеною водою і визначаємо на вогонь. Після закипання додаємо цукровий пісок і перемішуємо вміст посуду до його розчинення. Даємо масі знову закипіти, кидаємо бутони сушеної гвоздики і
![Кабачки як ананаси на зиму Кабачки як ананаси на зиму](/uploads/posts/2015-11/kabachki-yak-ananasi-na-zimu_132.jpeg)
Ваші гості ні за що самі не здогадаються, що лежить в основі цього приголомшливо смачного компоту, а дізнавшись, неодмінно попросять рецепт. Шматочки кабачка можна подати разом з компотом або доповнити ними різного роду десерти або салати.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Борщ в банках на зиму - рецепти](/uploads/posts/2015-11/borsch-v-bankah-na-zimu-recepti_391.jpeg)
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
![Аджика з кабачків з томатною пастою](/uploads/posts/2015-09/adzhika-z-kabachkv-z-tomatnoyu-pastoyu_751.jpeg)
Аджика з кабачків з томатною пастою
Однією з популярних кабачкового заготовок на зиму є аджика. І зовсім не даремно. Ця закуска виходить легкою, у міру гострої і трохи пікантною завдяки
![Компот з аличі з кісточками на зиму](/uploads/posts/2015-08/kompot-z-alich-z-kstochkami-na-zimu_741.jpeg)
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
![Компот з аличі на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-alich-na-zimu_521.jpeg)
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
![Компот з кабачків і аличі](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-kabachkv-alich_661.jpeg)
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
![Компот з білої черешні на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-bloyi-chereshn-na-zimu_871.jpeg)
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми