Як заморозити абрикоси на зиму з цукром?

Абрикосове пюре
Інгредієнти:
Приготування
Кількість цукру в цьому рецепті не принципово, оскільки заморожені абрикоси не псуються, так що цукор виступає не консервантом, а підсолоджувачем. Регулюйте його кількість за своїм смаком. Абрикоси акуратно промиваємо під проточною водою, намагаючись не пошкодити плоди. Якщо є пом'ятості або зіпсовані ділянки, вирізаємо їх. Поділяємо кожен плід навпіл, видаляємо кісточки. Перетерті абрикоси з цукром на зиму можна заготовити двома способами. Найпростіше пропустити половинки абрикосів через м'ясорубку або приготувати пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна. Проте можна і трохи складніше – протерти м'якоть через сито, щоб більш жорстка шкірка не потрапила в пюре. Коли абрикоси протерті, додаємо цукор і лимонну кислоту і даємо постояти цієї суміші 15-20 хвилин, щоб цукор розчинився. Далі проварюємо абрикосове пюре – від закипання не більше 5 хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріло. Коли маса охолоне, розкладаємо її у пластикові контейнери і заморожуємо. Можна зберігати абрикоси з цукром в морозильній камері, а можна в цілях економії місця перекласти заморожене пюре в пластикові пакети. Як бачите, заморозити абрикоси на зиму з цукром досить просто.
Абрикоси часточками
Не завжди зручно користуватися абрикосовим пюре: для пирогов і тістечок, прикраси десертів знадобляться шматочки фруктів. Зберегти абрикоси свіжі не вийде, зате з цукром на зиму можна приготувати красиві часточки.
Інгредієнти:

Приготування
Моєму плоди, нарізаємо акуратними скибочками, видаляючи кісточки. Вичавлюємо сік з лимонів, заливаємо абрикосові часточки цим соком, щоб вони не потемніли. З води і цукру варимо сироп. Якщо абрикоси не дуже солодкі, можна збільшити кількість цукру до 15 кг. Заливаємо скибочки гарячим сиропом і прогріваємо до закипання. Вимикаємо вогонь, даємо повністю охолонути і розкладаємо в невеликі плоскі ємності. Заморожуємо абрикоси з цукром і взимку радіємо смачним часточок, що нагадує про літо. Так само готуємо і половинки абрикосів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Абрикосове повидло
Один з поширених способів консервації фруктів на зиму – варіння повидла. Правильно приготовані консерви зберігають на зиму вітаміни і дозволяють

Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі

Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас

Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак

Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.

Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і