Компот з полуниці з м'ятою на зиму
Літо – пора свіжих фруктів, відпочинку, ну і, звичайно ж, пора заготівель на зиму. У цій статті ми розповімо, як закрити компот з полуниці з м'ятою. Він виходить неймовірно смачним і ароматним. А м'ята надає напою особливу пікантність. Взимку стаканчик такого компоту знову поверне нас в тепле літо.
Інгредієнти:
свіжа полуниця – 3 склянки;
цукор – 250-300 г;
фільтрована вода;
листочки м'яти .
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляючи пошкоджені і зеленуваті. Потім їх чистимо і гарненько промиваємо, щоб не залишилося слідів піску і землі. Після цього висипаємо їх у підготовлені банки, всипаємо цукор, додаємо листочки м'яти і вливаємо окріп по саме горлечко банки. Закатуємо прокип'яченими металевими кришками, а потім перевертаємо догори дном і закутуємо. Залишаємо банки в такому вигляді до повного охолодження. Далі прибираємо полуничний компот на зберігання.
Інгредієнти:
вода – 25 л;
часточки лимона – 2 шт.;
полуниця – 450 г;
цукор – 350 г;
м'ята – 2 гілочки.
Приготування
Полуницю миємо і чистимо від хвостиків, поміщаємо ягоди в банку, додаємо гілочки м'яти. Вливаємо окріп, даємо постояти хвилин 10-15 потім рідину зливаємо в каструлю. Найзручніше це зробити, використовуючи спеціальну кришку з дірочками. Всипаємо в каструлю зі злитою рідиною цукор, перемішуємо, даємо сиропу закипіти і знову заливаємо їм ягоди. Тепер закочує банки бляшаними кришками і відразу ж перевертаємо. У даному випадку банки укутувати не потрібно, так як дворазової заливки буде цілком достатньо.
Інгредієнти:
полуниця – 300 г;
вишня – 200 г;
цукор – 1 склянка;
вода;
листочки м'яти.
Приготування
Ягоди полуниці чистимо від хвостиків, моєму і викладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. Туди ж відправляємо і вишню, попередньо вимиту. Кісточки можна видалити, а можна і залишити. Але тоді такий компот бажано випити не пізніше Нового року, так як пізніше з кісточок почне виділятися речовина, яка може погіршити смак напою. Далі в банки всипаємо цукор і додаємо м'яту. Тепер вливаємо приблизно до половини банки окріп і залишаємо хвилин на 30. Після цього листочки м'яти прибираємо, до верху заливаємо окропом і відразу закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Приготований таким способом компот можна зберігати і без льоху.
Компот з полуниці з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, видаляючи пошкоджені і зеленуваті. Потім їх чистимо і гарненько промиваємо, щоб не залишилося слідів піску і землі. Після цього висипаємо їх у підготовлені банки, всипаємо цукор, додаємо листочки м'яти і вливаємо окріп по саме горлечко банки. Закатуємо прокип'яченими металевими кришками, а потім перевертаємо догори дном і закутуємо. Залишаємо банки в такому вигляді до повного охолодження. Далі прибираємо полуничний компот на зберігання.
Компот з полуниці з м'ятою і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю миємо і чистимо від хвостиків, поміщаємо ягоди в банку, додаємо гілочки м'яти. Вливаємо окріп, даємо постояти хвилин 10-15 потім рідину зливаємо в каструлю. Найзручніше це зробити, використовуючи спеціальну кришку з дірочками. Всипаємо в каструлю зі злитою рідиною цукор, перемішуємо, даємо сиропу закипіти і знову заливаємо їм ягоди. Тепер закочує банки бляшаними кришками і відразу ж перевертаємо. У даному випадку банки укутувати не потрібно, так як дворазової заливки буде цілком достатньо.
Полуничний компот на зиму з м'ятою і вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди полуниці чистимо від хвостиків, моєму і викладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. Туди ж відправляємо і вишню, попередньо вимиту. Кісточки можна видалити, а можна і залишити. Але тоді такий компот бажано випити не пізніше Нового року, так як пізніше з кісточок почне виділятися речовина, яка може погіршити смак напою. Далі в банки всипаємо цукор і додаємо м'яту. Тепер вливаємо приблизно до половини банки окріп і залишаємо хвилин на 30. Після цього листочки м'яти прибираємо, до верху заливаємо окропом і відразу закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Приготований таким способом компот можна зберігати і без льоху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
Як варити компот з полуниці?
Наспіла полуниця. Аромат червоних ягід спокушає негайно набрати мисочку стиглої полуниці і радіти сонечку і смачним вітамінів. Можна просто їсти
Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити