Літо – пора свіжих фруктів, відпочинку, ну і, звичайно ж, пора заготівель на зиму. У цій статті ми розповімо, як закрити компот з полуниці з м'ятою. Він виходить неймовірно смачним і ароматним. А м'ята надає напою особливу пікантність. Взимку стаканчик такого компоту знову поверне нас в тепле літо.
Компот з полуниці з м'ятою
Інгредієнти: свіжа полуниця – 3 склянки; цукор – 250-300 г; фільтрована вода; листочки м'яти . Приготування Ягоди перебираємо, видаляючи пошкоджені і зеленуваті. Потім їх чистимо і гарненько промиваємо, щоб не залишилося слідів піску і землі. Після цього висипаємо їх у підготовлені банки, всипаємо цукор, додаємо листочки м'яти і вливаємо окріп по саме горлечко банки. Закатуємо прокип'яченими металевими кришками, а потім перевертаємо догори дном і закутуємо. Залишаємо банки в такому вигляді до повного охолодження. Далі прибираємо полуничний компот на зберігання.
Компот з полуниці з м'ятою і лимоном
Інгредієнти: вода – 25 л; часточки лимона – 2 шт.; полуниця – 450 г; цукор – 350 г; м'ята – 2 гілочки. Приготування Полуницю миємо і чистимо від хвостиків, поміщаємо ягоди в банку, додаємо гілочки м'яти. Вливаємо окріп, даємо постояти хвилин 10-15 потім рідину зливаємо в каструлю. Найзручніше це зробити, використовуючи спеціальну кришку з дірочками. Всипаємо в каструлю зі злитою рідиною цукор, перемішуємо, даємо сиропу закипіти і знову заливаємо їм ягоди. Тепер закочує банки бляшаними кришками і відразу ж перевертаємо. У даному випадку банки укутувати не потрібно, так як дворазової заливки буде цілком достатньо.
Полуничний компот на зиму з м'ятою і вишнею
Інгредієнти: полуниця – 300 г; вишня – 200 г; цукор – 1 склянка; вода; листочки м'яти. Приготування Ягоди полуниці чистимо від хвостиків, моєму і викладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. Туди ж відправляємо і вишню, попередньо вимиту. Кісточки можна видалити, а можна і залишити. Але тоді такий компот бажано випити не пізніше Нового року, так як пізніше з кісточок почне виділятися речовина, яка може погіршити смак напою. Далі в банки всипаємо цукор і додаємо м'яту. Тепер вливаємо приблизно до половини банки окріп і залишаємо хвилин на 30. Після цього листочки м'яти прибираємо, до верху заливаємо окропом і відразу закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Приготований таким способом компот можна зберігати і без льоху.