Варення з бузини

Рецепт варення з бузини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку ягоди добре промиваємо в декількох водах. Потім обсушуємо, очистити від гілочок і перекладаємо його в каструльку. Ягоду трохи розминаємо ступкою, щоб вона дала сік, і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вміст закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати ягоди. Коли маса добре увариться зменшитися в об'ємі вдвічі, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися. Проварюємо варення ще 10 хвилин, постійно заважаючи, щоб воно не пригоріло. Тепер знімаємо ласощі з плити, розливаємо по приготованим заздалегідь баночках, закриваємо кришками, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Варення з ягід бузини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, відокремлюємо від гілочок і черешків. Потім з цукру і води варимо солодкий сироп і акуратно опускаємо оброблену бузину в киплячу масу. Варимо на маленькому вогні хвилин 10 а потім охолоджуємо. Через півгодини повторюємо варіння і чинимо так хоча б 2 рази, постійно охолоджуючи варення. Готове варення з чорної стиглої бузини розливаємо по банках, закатуємо кришками і прибираємо в льох.
Рецепт желейного варення з чорної бузини
Інгредієнти:
Приготування
Плоди обробляємо, промиваємо і перекручуємо половину ягід через м'ясорубку. Потім перекладаємо отриману масу у велику каструлю, висипаємо ягоди і варимо на слабенькому вогні хвилин 7 перемішуючи. Потім висипаємо півкіло цукрового піску, пектиновый порошок, заважаємо постійно і продовжуємо варити. Коли плоди стануть м'якими і наше варення почне загусати, поступово висипаємо весь цукор, що залишився і готуємо до тих пір, поки ласощі не стане желейным. У самому кінці додаємо лимонну кислоту, розчинену в ложці холодної води, перемішуємо і розкладаємо швиденько з прогрітим баночках. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і накриваємо тканиною. Як тільки наше варення повністю охолоне, переставляємо його на зберігання в льох або холодильник.
Варення з бузини з аґрусом
Інгредієнти:
Приготування
Помиті ягоди перебираємо від гілочок і варимо у воді приблизно 7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і, коли рідина стече, перетираємо через сито. Агрус промиваємо, перекручуємо через м'ясорубку. Далі інгредієнти з'єднуємо, засипаємо цукром і варимо до густоти.
Як зварити варення з бузини з лимоном
Інгредієнти:

Приготування
З лимона вичавлюємо весь сік. З цукрового піску і води готуємо сироп. Ягоди промиваємо, занурюємо в киплячу воду і бланшируем приблизно 3 хвилини, а потім обережно зливаємо її. У каструлю з ягодами обережно наливають гарячий сироп, лимонний сік і варимо ласощі до готовності, помішуючи дерев'яною ложечкою. Готове варення з лимоном і ягодами фасуємо по чистим банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити

Варення «Слива в шоколаді»
Сливове варення цінувалося в усі часи за свій приємний смак і корисні властивості. Але якщо вам захотілося спробувати чогось нового і здивувати

Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А

Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з

Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних