Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з винограду

Компот з винограду

16-03-2015, 12:52
2 601
Компот з винограду
Виноградний компот завжди виходить чудово смачним і корисним. Не вірите? Тоді давайте приготуємо цей напій разом.

Рецепт виноградного компоту


Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • темний виноград - 200 г;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Для приготування цього напою, вибираємо стиглий виноград, промиваємо його і відбираємо зіпсовані ягоди. Потім руками видаляємо гілочки. Банки і кришки заздалегідь стерилізуємо: у каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння і опускаємо туди на 3 хвилинки банки і кришки. Після цього заповнюємо тару і рівно на чверть виноградом.
    В окремій каструлі кип'ятимо на сильному вогні воду, поступово всипаємо цукор і перемішуємо ложкою, уваривая на середньому вогні до повного розчинення цукрових кристаликів. Далі акуратно заливаємо банки гарячим сиропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім обережно зливаємо сироп в каструлю, кип'ятимо і відразу ж заливаємо їм по самі горлечка банки з виноградом. Закручуємо компот з винограду на зиму кришками і залишаємо приблизно на 2 дні в темному місці. Зберігаємо консервацію в прохолодному місці.

    Компот з яблук і винограду


    Інгредієнти:

  • яблука - 300 г;

  • виноград - 300 г;

  • вода - 3 л;

  • лимонний сік;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як варити компот з винограду. Отже, яблука миємо, розрізаємо на частини, видаляємо серцевиною і скроплюємо лимонним соком. Виноград знімаємо з гілочок, бланшируем 3 хвилини в киплячій воді, перекладаємо в друшляк і промиваємо холодною водою. Тепер розкладаємо фрукти і ягоди по банкам, заливаємо гарячим сиропом і залишаємо хвилин на 5. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і знову розливаємо в банки. Закорковуємо тару, перевертаємо і залишаємо остигати. Ось і все компот з яблуками і виноградом готовий!

    Компот з білого винограду


    Інгредієнти:

  • цукор - 3 ст.;

  • вода - 2 л;

  • білий виноград - 500 р.


  • Компот з винограду
    Приготування
    Білий виноград знімаємо з гілочок, промиваємо в проточній воді і заливаємо ягоди окропом на 3-4 хвилинки. Потім злегка обсушуємо їх і викладаємо в стерилізовану банку. У воду висипаємо цукровий пісок, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо виноград гарячим сиропом, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 15-20.
    Далі обережно зливаємо рідину в каструлю, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Знову заливаємо виноград киплячим сиропом, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо тару ковдрою і залишаємо готовий компот із свіжого винограду до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований виноград
    Маринований виноград
    Виноград - дивовижна ягода, яку можна вживати самостійно і додавати в різні легкі закуски і десерти. А чи знаєте ви, що його можна маринувати? Ні?
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - рецепт
    Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Узвар із яблук
    Узвар із яблук
    Яблучним узваром дуже приємно зігріватися під час майбутніх осінніх холодів. Такий напій можна пити самостійно, а можна підігріти з паличкою кориці,
    Компот з полуниці
    Компот з полуниці
    Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити