Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані баклажани

Мариновані баклажани

16-03-2015, 10:28
7 893
Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку добре подавати з різними м'ясними стравами. Ці овочі, заготовлені на зиму чудовим чином різноманітять ваше меню. Відомо безліч рецептів маринованих баклажан, наприклад, з часником і/або солодким болгарським перцем. Ці вітамінні заготівки зробити не дуже складно, проте слід діяти чітко за рецептурою, оскільки при порушенні технології закачування з баклажанами можуть вести себе досить капризно.
Розповімо, як приготувати баклажани (слід відрізняти від квашених).

Рецепт маринованих баклажан


Інгредієнти:

  • баклажани невеликі - 5-6 шт.;

  • перець солодкий - 3 шт.;

  • перець червоний гострий - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт. (середнього розміру);

  • оцет 6% - 100 мл;

  • масло рослинне - 60-80 мл;

  • вода - 500 мл;

  • часник - 8-10 зубчиків;

  • перець горошком - 5-8 шт.;

  • гвоздика - 2-3 суцвіття;

  • лавровий лист - 3-5 шт.;

  • насіння коріандру, кропу і кмину (за бажанням і в невеликих кількостях);

  • зелень петрушки (можна і кінзи додати) - хороший пучок;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Промиємо баклажани, видалимо плодоніжки, наріжемо кружальцями товщиною приблизно півтора сантиметра і помістимо в миску з холодною підсоленою водою на 5-10 хвилин. Воду зіллємо і проваримо кружечки баклажанів протягом п'яти хвилин. Відкинемо на друшляк і дамо стекти.
    Дрібно нарубим зелень. Очищений лук наріжемо не дуже тонкими кільцями, солодкий перець - короткою нетонкой соломкою. Кожен зубчик часнику разрежем на кілька шматочків поперек.
    Тепер маринад. Змішаємо в каструлі воду, рослинне масло, оцет і сіль (розчинити повністю). Можна додати 1-2 ст. ложки цукру (вітчизняного виробництва). До складу маринаду також можна ввести 1-2 столових ложки томат-пасти, яка також є чудовим консервантом. Додамо спеції, доведемо до кипіння і проваримо протягом 5-8 хвилин. На дно будь-якої ємності, в якій будемо маринувати, викладаємо в послідовності цибулю, часник, перець (і трохи червоного гострого перцю), зелень, а зверху - скибочки баклажанів. Можна повторювати шари. Заливаємо гарячим маринадом і остуджуємо, після чого поміщаємо в холодильник хоча б на 30 хвилин і
    Мариновані баклажани
    можна їсти.
    Якщо маринувати в скляних банках, їх можна закрити (негерметично) і зберігати в холодильнику до півроку. Якщо хочете закатати - треба попередньо простерилізувати банки, закласти овочі, залити маринадом, накрити кришками, поставити банки в таз з водою і простерилізувати протягом 15 - 20 хвилин. Після цього закатуємо, перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
    Сподобалися наші поради, тоді рекомендуємо зробити баклажани з капустою на зиму - вийде чудова закусочка до святкового столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
    Ікра кабачкова на зиму
    Ікра кабачкова на зиму
    Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території