Капустяний салат на зиму
У холодну пору гарячі другі страви незмінно користуються популярністю у знавців кулінарії. Але якщо їх подавати разом з овочами, смак виявляється набагато більш приємним і насичення відбувається швидше. Прекрасним вибором стане капустяний салат на зиму, який готується досить швидко і дозволяє урізноманітнити інгредієнти.
Перець надає такої консервації неповторний солодкуватий і трохи пряний присмак. Це робить даний капустяний салат з помідорами та іншими вітчизняними овочами на зиму ідеальним доповненням до запеченої або смаженої картоплі , а також каш.
Інгредієнти:
оцет 9% - 150 мл;
помідори – 2 кг;
білокачанна капуста – 16 кг;
горошини чорного перцю – 17-20 шт.;
солодкий перець – 750 г;
сіль – 18 г на 1 кг овочевої суміші;
паприка – 05 ч. ложки;
рослинне масло – 320 г;
ріпчаста цибуля – 540 р.
Приготування
Вимийте овочі. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати капустяний салат на зиму, спробуйте виконати кілька простих операцій. Почистіть цибулю і видаліть з перцю і томатів плодоніжки. Розріжте помідори і перець навпіл і наріжте тоненькими скибочками, а цибулю – невеликими півкільцями. Капусту нашаткуйте як можна дрібніше, додайте до неї сіль і ретельно перетріть ложкою.
Змішайте всі овочі, додайте рослинне масло, посипте спеціями, добре перемішайте і відправте суміш варитися. Постійно помішуйте салат і відразу після моменту закипання зніміть каструлю з плити і додайте оцет. Розкладаємо страву вже в простерилізовані банки, закриваємо кришками і пропарюють на водяній бані приблизно 20 хвилин. Потім зафарбовуємо і перевертаємо банки до охолодження.
Інгредієнти:
петрушка – 1 пучок;
солодкий перець – 15 кг;
соняшникова олія – 700 г;
цукор – 1 склянка;
помідори – 25 кг;
морква – 13 кг;
огірки – 1 кг;
білокачанна капуста – 23 кг;
сіль – 4 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 1 кг;
оцет – 55 ст. ложок.
Приготування
Цей капустяний салат з огірками на зиму робиться легко і просто. Морква почистіть і натріть за допомогою великої терки, огірки вимийте і наріжте невеликими шматочками, а потім подрібніть все, використовуючи кухонний комбайн. Цибулю наріжте середніми півкільцями і також пропустіть через комбайн. Капусту нашаткуйте досить дрібно. Болгарський перець почистіть, видаліть насіння і наріжте дрібною соломкою. Петрушку дрібно порубаєте, а томати порізати тоненькими півкільцями. Всі овочі добре перемішайте у великій ємності і займіться маринадом. Змішайте цукор, соняшникову олію і оцет, а потім посоліть. Залийте маринадом овочі і ще раз ретельно вимісіть. Розкладіть салат по ретельно вимитим банкам і відправте їх на стерилізацію (на літрову банку, яку поміщають на киплячу водяну баню, йде півгодини). Потім загорніть заготівлю і помістіть її під теплу ковдру до охолодження.
Капустяний салат на зиму з перцем
Перець надає такої консервації неповторний солодкуватий і трохи пряний присмак. Це робить даний капустяний салат з помідорами та іншими вітчизняними овочами на зиму ідеальним доповненням до запеченої або смаженої картоплі , а також каш.
Інгредієнти:
Приготування
Вимийте овочі. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати капустяний салат на зиму, спробуйте виконати кілька простих операцій. Почистіть цибулю і видаліть з перцю і томатів плодоніжки. Розріжте помідори і перець навпіл і наріжте тоненькими скибочками, а цибулю – невеликими півкільцями. Капусту нашаткуйте як можна дрібніше, додайте до неї сіль і ретельно перетріть ложкою.
Змішайте всі овочі, додайте рослинне масло, посипте спеціями, добре перемішайте і відправте суміш варитися. Постійно помішуйте салат і відразу після моменту закипання зніміть каструлю з плити і додайте оцет. Розкладаємо страву вже в простерилізовані банки, закриваємо кришками і пропарюють на водяній бані приблизно 20 хвилин. Потім зафарбовуємо і перевертаємо банки до охолодження.
Капустяний салат з морквою на зиму «Осінній»
Інгредієнти:
Приготування
Цей капустяний салат з огірками на зиму робиться легко і просто. Морква почистіть і натріть за допомогою великої терки, огірки вимийте і наріжте невеликими шматочками, а потім подрібніть все, використовуючи кухонний комбайн. Цибулю наріжте середніми півкільцями і також пропустіть через комбайн. Капусту нашаткуйте досить дрібно. Болгарський перець почистіть, видаліть насіння і наріжте дрібною соломкою. Петрушку дрібно порубаєте, а томати порізати тоненькими півкільцями. Всі овочі добре перемішайте у великій ємності і займіться маринадом. Змішайте цукор, соняшникову олію і оцет, а потім посоліть. Залийте маринадом овочі і ще раз ретельно вимісіть. Розкладіть салат по ретельно вимитим банкам і відправте їх на стерилізацію (на літрову банку, яку поміщають на киплячу водяну баню, йде півгодини). Потім загорніть заготівлю і помістіть її під теплу ковдру до охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Капустяний салат в банках на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kapustyaniy-salat-v-bankah-na-zimu_841.jpeg)
Капустяний салат в банках на зиму
Така консервація неодмінно повинна бути присутня в асортименті заготовок у будь-якої хазяєчки. Капустяний салат швидко наповнить обідній стіл ще
![Капустяний салат](/uploads/posts/2016-08/thumbs/kapustyaniy-salat_981.jpeg)
Капустяний салат
Салат на основі капусти, як головного інгредієнта, так і з додаванням овочевого асорті, прийнято називати вітамінним. Такі закуски є одними з
![Солянка на зиму](/uploads/posts/2015-09/solyanka-na-zimu_281.jpeg)
Солянка на зиму
Консервовану солянку використовують в якості заправки для супу або доповнення до гарніру. Основою для цієї заготовки можуть послужити овочі та гриби,
![Салат асорті на зиму](/uploads/posts/2015-07/salat-asort-na-zimu_621.jpeg)
Салат асорті на зиму
Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
![Салат з капусти з оцтом](/uploads/posts/2015-03/salat-z-kapusti-z-octom_671.jpeg)
Салат з капусти з оцтом
Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
![Капуста з перцем на зиму](/uploads/posts/2015-03/kapusta-z-percem-na-zimu_371.jpeg)
Капуста з перцем на зиму
Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати