Маринований перець на зиму
Консервація маринованого перцю на зиму – нікчемна справа, і в результаті нехитрих маніпуляцій і мінімальних витрат часу ви отримаєте універсальну заготівлю, придатну для використання в рецептах основних страв і як самостійна холодна закуска.
Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
гострий перець – 760 г;
солодкий перець – 240 г;
часник – 1 головка;
жменя зелені кінзи;
оцет – 55 мл;
цукор – 10 г;
сіль – 15 г;
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
рослинне масло – 75 мл.
Приготування
Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.
Інгредієнти:
білий винний оцет;
цукор;
сіль;
листя лавра – 2 шт.;
мелений коріандр – 2 ст. ложки;
мелений кумін – 1 ч. ложка;
часник – 3 зубки;
майоран – 4 гілочки;
горошини перцю – 2 ст. ложки;
зелені перці чилі – 13 кг.
Приготування
Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.
Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
Інгредієнти:
солодкий перець – 4 кг;
вода – 74 л;
сіль – 2 ст.;
цукор – 3 1/2 ст.;
оцет – 440 мл;
рослинне масло – 560 мл
Приготування
Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.
Інгредієнти:
солодкий перець – 21 кг;
лимонний сік – 235 мл;
оцет – 420 мл;
оливкова олія – 215 мл;
часник – 3 зубки;
мед – 65 мл;
сіль – 25 р.
Приготування
Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.
Гіркий перець, маринована на зиму по-грузинськи
Любителі гострих зимових заготовок напевно полюблять грузинську рецептуру приготування перцю. В її рамках стручки гіркого перцю закочуються разом з легким маринадом, великою кількістю часнику і в компанії традиційних грузинських сумішей спецій начебто хмелі-сунелі.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від насіння стручки гострого та солодкого перцю наріжте брусочками і перекладіть в емальований посуд. Додайте до перцям пюрированные часникові зубки і рубану кинзу. Приправте перці сумішшю цукру з сіллю, всипте хмелі-сунелі. Залиште перці полежати і пустити сік при кімнатній температурі приблизно на годину. По закінченні часу додайте посуд з перцями на вогні і варіть приблизно 15 хвилин. Влийте оцет і розподіліть перці попередньо простерилизованным банкам. Поверхня залийте рослинним маслом і закатайте.
Перець, маринована на зиму з часником, залишають «під шубою» до повного охолодження, а потім розміщують на зберігання.
Перець чилі маринований на зиму цілком
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті перці покладіть у банку, який плануєте закривати їх. Залийте перці окропом так, щоб покрити, потім перелийте воду в інший посуд, злийте приблизно половину і доведіть до колишнього обсягу оцтом. На кожну склянку маринаду додайте пару столових ложок солі і цукру. Змішайте маринад з іншими спеціями, доведіть до кипіння і проваріть протягом 10 хвилин.
Залийте перці гарячим маринадом і законсервируйте. Маринований зелений перець на зиму готовий, залишається охолодити банки і можна залишати їх на зберігання.
Перець болгарський маринований з маслом на зиму
Для простоти і прискорення процесу приготування ці перці ми будемо маринувати цілком, але при бажанні плодоніжку з насінням можна витягти перед варінням.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб перці не лопнули, зробіть кілька проколів з допомогою виделки прямо біля плодоніжки. Змішайте отмерянную воду з сіллю і цукром. Влийте оцет і рослинне масло. Коли маринад закипить, занурте в нього перець і варіть 10 хвилин, після чого розкладіть по банках і залийте все тим же киплячим маринадом. Загорніть стерильними кришками.
Перець, маринована з медом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вийміть насінну коробку з солодких перців і розділіть стінки на 4 частини. Посипте перці сіллю і залиште виділити сік приблизно на годину. По закінченні часу перці з соком поставте на плиту, залийте оцтом, лимонним соком, додайте масло, пюрированный часник і влийте мед. Спробуйте маринад і додайте більше меду за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Гіркий перець на зиму](/uploads/posts/2016-09/thumbs/grkiy-perec-na-zimu_421.jpeg)
Гіркий перець на зиму
Для кожного любителя гострих закусок порція заготовленого на зиму гіркого перцю стане справжнім порятунком. Спробуйте зробити цю дуже смачну пікантну
![Солодкі томати на зиму – рецепт](/uploads/posts/2016-09/thumbs/solodk-tomati-na-zimu-recept_561.jpeg)
Солодкі томати на зиму – рецепт
Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
![Маринований болгарський перець](/uploads/posts/2016-09/thumbs/marinovaniy-bolgarskiy-perec_141.jpeg)
Маринований болгарський перець
Ця нехитра заготівля може довго зберігатися і подаватися як в ролі окремої закуски, так і у вигляді інгредієнта салатів, канапки і соусів. Розповімо,
![Грузинська аджика – рецепт](/uploads/posts/2016-01/gruzinska-adzhika-recept_891.jpeg)
Грузинська аджика – рецепт
Справжня грузинська аджика - це неймовірно гострий, навіть гострий соус, який використовують в якості основи маринадів або різного роду доповнення до
![Мариновані помідори на зиму](/uploads/posts/2015-07/marinovan-pomdori-na-zimu_101.jpeg)
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
![Маринований буряк - рецепт](/uploads/posts/2015-03/marinovana-buryak-recept_741.jpeg)
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб