Конфітюр з вишні на зиму
Якщо ви вважаєте себе фанатом незвичайних солодощів, конфітюр з вишні на зиму – це те, що доставить вам справжнє задоволення. Ця природна солодкість являє собою щось середнє між желе і варенням, так що його можна вживати не тільки окремо, але і намазувати на хліб і навіть використовувати як начинку для пирога. Крім того, регулярне вживання вишні в будь-який час року покращує згортання крові, є відмінною профілактикою анемії і сприяє підвищенню апетиту.
Додавання желатину допоможе найбільш швидко отримати продукт, за своєю консистенції близький до желе. Такий конфітюр сподобається своїм незвичайним смаком навіть маленьким капризулям, які іноді із-за кислого присмаку відмовляються їсти вишню в чистому вигляді.
Інгредієнти:
желатин – 30 г;
вишня – 2 кг;
ванілін – 15 г;
цукор – 1 кг.
Приготування
Добре промийте вишню і вийміть з неї кісточки з допомогою спеціального пристосування або шпильки. Прокрутіть ягоди через м'ясорубку, перекладіть масу у велику каструлю, засипте цукром і поставте на сильний вогонь. Коли суміш почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму. Перед тим як зробити конфітюр з вишні на зиму, слід запам'ятати, що варити масу слід не менше півгодини. Після цього додайте ванілін і все добре перемішайте.
Коли ягідна маса трохи охолоне, розчиніть желатин в склянці теплої води і влийте в вже майже готовий конфітюр, ретельно перемішайте, розлийте в попередньо простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку можна не обов'язково в погребі чи холодильнику.
Це ласощі прийшло до нас з далекої Франції, але впевнено прижилася і на нашій кухні. На відміну від традиційного варення, воно відрізняється більш делікатним смаком, а є його дуже зручно завдяки відсутності кісточок. Якщо ви не знаєте точно, як приготувати чудовий конфітюр з вишні на зиму, спробуйте цей простий спосіб.
Інгредієнти:
лимон – 1 шт.;
цукор – 2 кг;
вишня – 2 кг.
Приготування
Переберіть вишні для видалення незрілих і зіпсованих плодів, очистіть від плодоніжок і добре вимийте. Вийміть з вишень кісточки, викладіть в широку ємність і засипте цукровим піском. Обережно перемішайте суміш руками, щоб уникнути пошкодження ягід, і залиште постояти протягом 2-3 годин. Потім додайте сік лимона і нагрівайте ягідну масу на мінімальному вогні, постійно помішуючи і видаляючи піну, аж до моменту закипання. Після закипання проваріть конфітюр ще 4 хвилини, подрібніть ще гарячим у блендері і розлийте в простерилізовані банки. Згідно з цим рецептом конфітюру з вишні на зиму, банки необхідно залишити в перевернутому положенні хвилин на 10-12 потім помістити під ковдру до охолодження і перенести його в затемнене і досить прохолодне місце.
Конфітюр з вишні з желатином на зиму
Додавання желатину допоможе найбільш швидко отримати продукт, за своєю консистенції близький до желе. Такий конфітюр сподобається своїм незвичайним смаком навіть маленьким капризулям, які іноді із-за кислого присмаку відмовляються їсти вишню в чистому вигляді.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промийте вишню і вийміть з неї кісточки з допомогою спеціального пристосування або шпильки. Прокрутіть ягоди через м'ясорубку, перекладіть масу у велику каструлю, засипте цукром і поставте на сильний вогонь. Коли суміш почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму. Перед тим як зробити конфітюр з вишні на зиму, слід запам'ятати, що варити масу слід не менше півгодини. Після цього додайте ванілін і все добре перемішайте.
Коли ягідна маса трохи охолоне, розчиніть желатин в склянці теплої води і влийте в вже майже готовий конфітюр, ретельно перемішайте, розлийте в попередньо простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку можна не обов'язково в погребі чи холодильнику.
Конфітюр з вишні без кісточок на зиму
Це ласощі прийшло до нас з далекої Франції, але впевнено прижилася і на нашій кухні. На відміну від традиційного варення, воно відрізняється більш делікатним смаком, а є його дуже зручно завдяки відсутності кісточок. Якщо ви не знаєте точно, як приготувати чудовий конфітюр з вишні на зиму, спробуйте цей простий спосіб.
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть вишні для видалення незрілих і зіпсованих плодів, очистіть від плодоніжок і добре вимийте. Вийміть з вишень кісточки, викладіть в широку ємність і засипте цукровим піском. Обережно перемішайте суміш руками, щоб уникнути пошкодження ягід, і залиште постояти протягом 2-3 годин. Потім додайте сік лимона і нагрівайте ягідну масу на мінімальному вогні, постійно помішуючи і видаляючи піну, аж до моменту закипання. Після закипання проваріть конфітюр ще 4 хвилини, подрібніть ще гарячим у блендері і розлийте в простерилізовані банки. Згідно з цим рецептом конфітюру з вишні на зиму, банки необхідно залишити в перевернутому положенні хвилин на 10-12 потім помістити під ковдру до охолодження і перенести його в затемнене і досить прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з вишні з желатином на зиму
Чудову варіацію заготовки опишемо далі. Розповімо, як по-новому заготовити чудове густе варення з вишні. Таке незрівнянне ласощі неодмінно повинно
Конфітюр з черешні
Урізноманітнити домашню солодку консервацію можна, закривши баночку чудового конфітюру з черешні. Таке дивовижне ласощі неодмінно сподобається
Варення з вишні з кісточкою на зиму
В рецепті цього варення використовується абсолютний мінімум інгредієнтів. Це базовий рецепт, який можна урізноманітнити на свій смак. Далі опишемо
Конфітюр з полуниць на зиму – рецепт
Прекрасною заміною обридлому за довгі роки полуничній варенню стане яскравий, смачний і неодмінно густий конфітюр. Розповімо, як створити це чудове
Як приготувати конфітюр з полуниці?
Прекрасна альтернатива обридлому полуничній варенню - конфітюр. Звичайно поварити його доведеться трохи довше, але повірте, результат -
Желе з вишні з желатином
Прекрасне рішення пустити в хід надлишки вишневого врожаю - зробити смачні страви, які можна заготовити про запас. Розповімо, як зробити желе,