Якщо ви вважаєте себе фанатом незвичайних солодощів, конфітюр з вишні на зиму – це те, що доставить вам справжнє задоволення. Ця природна солодкість являє собою щось середнє між желе і варенням, так що його можна вживати не тільки окремо, але і намазувати на хліб і навіть використовувати як начинку для пирога. Крім того, регулярне вживання вишні в будь-який час року покращує згортання крові, є відмінною профілактикою анемії і сприяє підвищенню апетиту.
Конфітюр з вишні з желатином на зиму
Додавання желатину допоможе найбільш швидко отримати продукт, за своєю консистенції близький до желе. Такий конфітюр сподобається своїм незвичайним смаком навіть маленьким капризулям, які іноді із-за кислого присмаку відмовляються їсти вишню в чистому вигляді.
Інгредієнти: желатин – 30 г; вишня – 2 кг; ванілін – 15 г; цукор – 1 кг. Приготування Добре промийте вишню і вийміть з неї кісточки з допомогою спеціального пристосування або шпильки. Прокрутіть ягоди через м'ясорубку, перекладіть масу у велику каструлю, засипте цукром і поставте на сильний вогонь. Коли суміш почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму. Перед тим як зробити конфітюр з вишні на зиму, слід запам'ятати, що варити масу слід не менше півгодини. Після цього додайте ванілін і все добре перемішайте.
Коли ягідна маса трохи охолоне, розчиніть желатин в склянці теплої води і влийте в вже майже готовий конфітюр, ретельно перемішайте, розлийте в попередньо простерилізовані банки і закатайте. Зберігати заготовку можна не обов'язково в погребі чи холодильнику.
Конфітюр з вишні без кісточок на зиму
Це ласощі прийшло до нас з далекої Франції, але впевнено прижилася і на нашій кухні. На відміну від традиційного варення, воно відрізняється більш делікатним смаком, а є його дуже зручно завдяки відсутності кісточок. Якщо ви не знаєте точно, як приготувати чудовий конфітюр з вишні на зиму, спробуйте цей простий спосіб.
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; цукор – 2 кг; вишня – 2 кг. Приготування Переберіть вишні для видалення незрілих і зіпсованих плодів, очистіть від плодоніжок і добре вимийте. Вийміть з вишень
кісточки, викладіть в широку ємність і засипте цукровим піском. Обережно перемішайте суміш руками, щоб уникнути пошкодження ягід, і залиште постояти протягом 2-3 годин. Потім додайте сік лимона і нагрівайте ягідну масу на мінімальному вогні, постійно помішуючи і видаляючи піну, аж до моменту закипання. Після закипання проваріть конфітюр ще 4 хвилини, подрібніть ще гарячим у блендері і розлийте в простерилізовані банки. Згідно з цим рецептом конфітюру з вишні на зиму, банки необхідно залишити в перевернутому положенні хвилин на 10-12 потім помістити під ковдру до охолодження і перенести його в затемнене і досить прохолодне місце.