Засолювання сала в розсолі холодним способом
Сало — відмінний натуральний продукт, який при правильній підготовці виходить дуже ситним та смачним. Рецепти засолювання сала в розсолі холодним способом чекають вас нижче.
Інгредієнти:
очищена вода — 5 склянок;
перець чорний горошком;
свиняче сало — 2 кг;
сіль поварена — 1 склянка;
лавровий лист — 4-5 шт.;
часник — 8 зубчиків.
Приготування
Починаємо з приготування розсолу для засолювання сала. Воду солимо, даємо закипіти, а потім охолоджуємо. Сало нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо їх подрібненим часником. Складаємо сало в банку. Утрамбовувати його при цьому не потрібно, щоб воно «не задихнулася». Між шарами сала покласти лаврові листочки і горошини чорного перцю. Заливаємо вміст банок охолодженим розсолом. Банки не укупориваем. А тільки прикриваємо кришкою і при кімнатній температурі витримуємо 3 дні, а потім банку з салом прибираємо в холод і залишаємо ще мінімум на тиждень, а можна і більше. Готове сало дістаємо, обсушуємо і за смаком натираємо спеціями. Обертаємо його папером і на зберігання відправляємо в морозильну камеру. Готовим сало буде вже на наступний день.
Інгредієнти:
часник — 5 зубчиків;
сіль поварена — 180 г;
сало свіже — 1 кг;
питна вода — 1 літр;
спеції.
Приготування
Для засолювання потрібно щільне, туге і однорідне сало. Колір якісного продукту білий. Воду виливаємо в каструлю, додаємо сіль. Повинен вийти насичений розчин. Остуджуємо його. Часник чистимо і подрібнюємо його за допомогою преса. Отриману кашку змішуємо з улюбленими спеціями. Отриманою сумішшю натираємо сало і поміщаємо в посудину. Відмінно підійде скляна банка. Додаємо туди лавровий лист, кілька зерен запашного перчика. Все це заливаємо холодним розсолом, щоб всі шматочки були покриті. На дві доби залишаємо його при кімнатній температурі, а ще двоє прибираємо в холод. Після цього сало можна спробувати, якщо воно просолилось рівномірно, на зрізі всі прожилки темно-рожевого кольору, його можна вийняти з розсолу, обсушувати паперовими рушниками і загортати в папір або фольгу. У такому вигляді продукт можна зберігати в холоді до 3 тижнів. Якщо потрібно зберегти його довше, то краще прибрати в морозильну камеру.
Інгредієнти:
сало свіже свиняче — 1 кг;
лист лавровий — 5 шт.;
часник — 8 зубчиків;
кип'ячена охолоджена вода — 1 літр;
чорний перець горошком — 6 шт.;
сіль — 140 г;
перець горошком запашний — 5 шт.
Приготування
Воду солимо, розмішуємо і даємо закипіти. Потім знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Тепер займаємося салом — нарізаємо шматочками і покласти в банку. Очищаємо зубчики часнику, обполіскуємо водою і ріжемо плоскими шматочками. Лаврові листочки ламаємо на шматочки. На сало кладемо часник, а при бажанні в шматочках можна зробити глибокі надрізи і вставити часник і лавровий лист туди. Заливаємо сало розсолом, всипаємо горошинки перцю. Залишаємо його так на 2 діб. Потім вже ховаємо в холод дня на 3. Потім вже сало витягаємо, промаківающімі паперовими серветками і натираємо улюбленими спеціями. Обертаємо сало фольгою і на зберігання прибираємо в морозилку.
Інгредієнти:
свиняче свіже сало — 2 кг;
морська сіль — 100 г;
перець чорний горошком — 8-10 шт.;
часник — 8-10 зубчиків;
вода очищена — 17 літра.
Приготування
Розмішуємо сіль у воді, даємо закипіти, а потім розсіл остуджуємо і виливаємо його в банку. Кладемо подрібнений часник і сіль. Ретельно розмішуємо. Сало миємо і чистимо від бруду. Занурюємо його в банку, кладемо перчик, нарізаний пластинками часник і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холод і близько тижня витримуємо. А потім обсушуємо, кладемо в морозилку і через добу ласуємо готовим салом.
Рецепт засолки сала в розсолі холодним способом
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування розсолу для засолювання сала. Воду солимо, даємо закипіти, а потім охолоджуємо. Сало нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо їх подрібненим часником. Складаємо сало в банку. Утрамбовувати його при цьому не потрібно, щоб воно «не задихнулася». Між шарами сала покласти лаврові листочки і горошини чорного перцю. Заливаємо вміст банок охолодженим розсолом. Банки не укупориваем. А тільки прикриваємо кришкою і при кімнатній температурі витримуємо 3 дні, а потім банку з салом прибираємо в холод і залишаємо ще мінімум на тиждень, а можна і більше. Готове сало дістаємо, обсушуємо і за смаком натираємо спеціями. Обертаємо його папером і на зберігання відправляємо в морозильну камеру. Готовим сало буде вже на наступний день.
Засолювання сала в розсолі у банку
Інгредієнти:
Приготування
Для засолювання потрібно щільне, туге і однорідне сало. Колір якісного продукту білий. Воду виливаємо в каструлю, додаємо сіль. Повинен вийти насичений розчин. Остуджуємо його. Часник чистимо і подрібнюємо його за допомогою преса. Отриману кашку змішуємо з улюбленими спеціями. Отриманою сумішшю натираємо сало і поміщаємо в посудину. Відмінно підійде скляна банка. Додаємо туди лавровий лист, кілька зерен запашного перчика. Все це заливаємо холодним розсолом, щоб всі шматочки були покриті. На дві доби залишаємо його при кімнатній температурі, а ще двоє прибираємо в холод. Після цього сало можна спробувати, якщо воно просолилось рівномірно, на зрізі всі прожилки темно-рожевого кольору, його можна вийняти з розсолу, обсушувати паперовими рушниками і загортати в папір або фольгу. У такому вигляді продукт можна зберігати в холоді до 3 тижнів. Якщо потрібно зберегти його довше, то краще прибрати в морозильну камеру.
Смачний рецепт засолки сала в розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Воду солимо, розмішуємо і даємо закипіти. Потім знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Тепер займаємося салом — нарізаємо шматочками і покласти в банку. Очищаємо зубчики часнику, обполіскуємо водою і ріжемо плоскими шматочками. Лаврові листочки ламаємо на шматочки. На сало кладемо часник, а при бажанні в шматочках можна зробити глибокі надрізи і вставити часник і лавровий лист туди. Заливаємо сало розсолом, всипаємо горошинки перцю. Залишаємо його так на 2 діб. Потім вже ховаємо в холод дня на 3. Потім вже сало витягаємо, промаківающімі паперовими серветками і натираємо улюбленими спеціями. Обертаємо сало фольгою і на зберігання прибираємо в морозилку.
Засолювання сала в розсолі з часником
Інгредієнти:
Приготування
Розмішуємо сіль у воді, даємо закипіти, а потім розсіл остуджуємо і виливаємо його в банку. Кладемо подрібнений часник і сіль. Ретельно розмішуємо. Сало миємо і чистимо від бруду. Занурюємо його в банку, кладемо перчик, нарізаний пластинками часник і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холод і близько тижня витримуємо. А потім обсушуємо, кладемо в морозилку і через добу ласуємо готовим салом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно засолити сало в домашніх умовах?
Улюблену багатьма найпопулярнішу закуску у вигляді шматочка солоного сала можна цілком успішно і бесхлопотно приготувати вдома, самостійно. Далі
Сало в банку - найсмачніший рецепт
Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
Як солити сало в розсолі?
Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
Засолювання сала в розсолі з часником
Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
Як смачно засолити сало?
З безлічі існуючих способів засолювання сала ми відібрали лише найпростіші і, звичайно оригінальні рецепти. Продукт приготований за нашими
Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми