Сало — відмінний натуральний продукт, який при правильній підготовці виходить дуже ситним та смачним. Рецепти засолювання сала в розсолі холодним способом чекають вас нижче.
Рецепт засолки сала в розсолі холодним способом
Інгредієнти: очищена вода — 5 склянок; перець чорний горошком; свиняче сало — 2 кг; сіль поварена — 1 склянка; лавровий лист — 4-5 шт.; часник — 8 зубчиків. Приготування Починаємо з приготування розсолу для засолювання сала. Воду солимо, даємо закипіти, а потім охолоджуємо. Сало нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо їх подрібненим часником. Складаємо сало в банку. Утрамбовувати його при цьому не потрібно, щоб воно «не задихнулася». Між шарами сала покласти лаврові листочки і горошини чорного перцю. Заливаємо вміст банок охолодженим розсолом. Банки не укупориваем. А тільки прикриваємо кришкою і при кімнатній температурі витримуємо 3 дні, а потім банку з салом прибираємо в холод і залишаємо ще мінімум на тиждень, а можна і більше. Готове сало дістаємо, обсушуємо і за смаком натираємо спеціями. Обертаємо його папером і на зберігання відправляємо в морозильну камеру. Готовим сало буде вже на наступний день.
Засолювання сала в розсолі у банку
Інгредієнти: часник — 5 зубчиків; сіль поварена — 180 г; сало свіже — 1 кг; питна вода — 1 літр; спеції. Приготування Для засолювання потрібно щільне, туге і однорідне сало. Колір якісного продукту білий. Воду виливаємо в каструлю, додаємо сіль. Повинен вийти насичений розчин. Остуджуємо його. Часник чистимо і подрібнюємо його за допомогою преса. Отриману кашку змішуємо з улюбленими спеціями. Отриманою сумішшю натираємо сало і поміщаємо в посудину. Відмінно підійде скляна банка. Додаємо туди лавровий лист, кілька зерен запашного перчика. Все це заливаємо холодним розсолом, щоб всі шматочки були покриті. На дві доби залишаємо його при кімнатній температурі, а ще двоє прибираємо в холод. Після цього сало можна спробувати, якщо воно просолилось рівномірно, на зрізі всі прожилки темно-рожевого кольору, його можна вийняти з розсолу, обсушувати паперовими рушниками і загортати в папір або фольгу. У такому вигляді продукт можна зберігати в холоді до 3 тижнів. Якщо потрібно зберегти його довше, то краще прибрати в морозильну камеру.
Смачний рецепт засолки сала в розсолі
Інгредієнти: сало свіже свиняче — 1 кг; лист лавровий — 5 шт.; часник — 8 зубчиків; кип'ячена охолоджена вода — 1 літр; чорний перець горошком — 6 шт.; сіль — 140 г; перець горошком запашний — 5 шт. Приготування Воду солимо, розмішуємо і даємо закипіти. Потім знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Тепер займаємося салом — нарізаємо шматочками і покласти в банку. Очищаємо зубчики часнику, обполіскуємо водою і ріжемо плоскими шматочками. Лаврові листочки ламаємо на шматочки. На сало кладемо часник, а при бажанні в шматочках можна зробити глибокі надрізи і вставити часник і лавровий лист туди. Заливаємо сало розсолом, всипаємо горошинки перцю. Залишаємо його так на 2 діб. Потім вже ховаємо в холод дня на 3. Потім вже сало витягаємо, промаківающімі паперовими серветками і натираємо улюбленими спеціями. Обертаємо сало фольгою і на зберігання прибираємо в морозилку.
Засолювання сала в розсолі з часником
Інгредієнти: свиняче свіже сало — 2 кг; морська сіль — 100 г; перець чорний горошком — 8-10 шт.; часник — 8-10 зубчиків; вода очищена — 17 літра. Приготування Розмішуємо сіль у воді, даємо закипіти, а потім розсіл остуджуємо і виливаємо його в банку. Кладемо подрібнений часник і сіль. Ретельно розмішуємо. Сало миємо і чистимо від бруду. Занурюємо його в банку, кладемо перчик, нарізаний пластинками часник і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холод і близько тижня витримуємо. А потім обсушуємо, кладемо в морозилку і через добу ласуємо готовим салом.