Вернуться назад Распечатать

Засолювання сала в розсолі холодним способом

Засолювання сала в розсолі холодним способом
Сало — відмінний натуральний продукт, який при правильній підготовці виходить дуже ситним та смачним. Рецепти засолювання сала в розсолі холодним способом чекають вас нижче.

Рецепт засолки сала в розсолі холодним способом


Інгредієнти:

  • очищена вода — 5 склянок;

  • перець чорний горошком;

  • свиняче сало — 2 кг;

  • сіль поварена — 1 склянка;

  • лавровий лист — 4-5 шт.;

  • часник — 8 зубчиків.


  • Приготування
    Починаємо з приготування розсолу для засолювання сала. Воду солимо, даємо закипіти, а потім охолоджуємо. Сало нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо їх подрібненим часником. Складаємо сало в банку. Утрамбовувати його при цьому не потрібно, щоб воно «не задихнулася». Між шарами сала покласти лаврові листочки і горошини чорного перцю. Заливаємо вміст банок охолодженим розсолом. Банки не укупориваем. А тільки прикриваємо кришкою і при кімнатній температурі витримуємо 3 дні, а потім банку з салом прибираємо в холод і залишаємо ще мінімум на тиждень, а можна і більше. Готове сало дістаємо, обсушуємо і за смаком натираємо спеціями. Обертаємо його папером і на зберігання відправляємо в морозильну камеру. Готовим сало буде вже на наступний день.

    Засолювання сала в розсолі у банку


    Інгредієнти:

  • часник — 5 зубчиків;

  • сіль поварена — 180 г;

  • сало свіже — 1 кг;

  • питна вода — 1 літр;

  • спеції.


  • Приготування
    Для засолювання потрібно щільне, туге і однорідне сало. Колір якісного продукту білий. Воду виливаємо в каструлю, додаємо сіль. Повинен вийти насичений розчин. Остуджуємо його. Часник чистимо і подрібнюємо його за допомогою преса. Отриману кашку змішуємо з улюбленими спеціями. Отриманою сумішшю натираємо сало і поміщаємо в посудину. Відмінно підійде скляна банка. Додаємо туди лавровий лист, кілька зерен запашного перчика. Все це заливаємо холодним розсолом, щоб всі шматочки були покриті. На дві доби залишаємо його при кімнатній температурі, а ще двоє прибираємо в холод. Після цього сало можна спробувати, якщо воно просолилось рівномірно, на зрізі всі прожилки темно-рожевого кольору, його можна вийняти з розсолу, обсушувати паперовими рушниками і загортати в папір або фольгу. У такому вигляді продукт можна зберігати в холоді до 3 тижнів. Якщо потрібно зберегти його довше, то краще прибрати в морозильну камеру.

    Смачний рецепт засолки сала в розсолі


    Інгредієнти:

  • сало свіже свиняче — 1 кг;

  • лист лавровий — 5 шт.;

  • часник — 8 зубчиків;

  • кип'ячена охолоджена вода — 1 літр;

  • чорний перець горошком — 6 шт.;

  • сіль — 140 г;

  • перець горошком запашний — 5 шт.


  • Приготування
    Воду солимо, розмішуємо і даємо закипіти. Потім знімаємо її з вогню і охолоджуємо. Тепер займаємося салом — нарізаємо шматочками і покласти в банку. Очищаємо зубчики часнику, обполіскуємо водою і ріжемо плоскими шматочками. Лаврові листочки ламаємо на шматочки. На сало кладемо часник, а при бажанні в шматочках можна зробити глибокі надрізи і вставити часник і лавровий лист туди. Заливаємо сало розсолом, всипаємо горошинки перцю. Залишаємо його так на 2 діб. Потім вже ховаємо в холод дня на 3. Потім вже сало витягаємо, промаківающімі паперовими серветками і натираємо улюбленими спеціями. Обертаємо сало фольгою і на зберігання прибираємо в морозилку.

    Засолювання сала в розсолі з часником


    Інгредієнти:

  • свиняче свіже сало — 2 кг;

  • морська сіль — 100 г;

  • перець чорний горошком — 8-10 шт.;

  • часник — 8-10 зубчиків;

  • вода очищена — 17 літра.


  • Приготування
    Розмішуємо сіль у воді, даємо закипіти, а потім розсіл остуджуємо і виливаємо його в банку. Кладемо подрібнений часник і сіль. Ретельно розмішуємо. Сало миємо і чистимо від бруду. Занурюємо його в банку, кладемо перчик, нарізаний пластинками часник і накриваємо кришкою. Прибираємо банку в холод і близько тижня витримуємо. А потім обсушуємо, кладемо в морозилку і через добу ласуємо готовим салом.