Як приготувати соус теріякі?
Соус теріякі є обов'язковим компонентом багатьох страв японської кухні. Але завдяки своєму привабливому пікантному смаку він досить широко застосовується нашими кулінарами для додання східної нотки популярним страв і отримання нових смакових характеристик.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати соус теріякі будинку і запропонуємо варіант приготування курки з його участю.
Інгредієнти:
соєвий соус – 125 мл;
цукор тростинний – 50 г;
часник – 2 зубчики;
імбир свіжий – 1 ч. ложка;
мед рідкий – 35 г;
олія оливкова – 10 мл;
мірін – 15 мл;
очищена вода – 125 мл;
крохмаль – 30 р.
Приготування
Для приготування соусу теріякі нам знадобиться чайна ложка натертого свіжого імбиру. Тому очистимо трохи пряного кореня і пропустимо через тертку до отримання необхідної порції. Також очищаємо часник видавлюємо через прес або теж скористаємося дрібної теркою. Далі розчиняємо крохмаль у воді, налитої в кухлик або каструльку, додаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, закладаємо мед, тростинний цукор і підготовлений імбир і часник.
Ємність з пряною сумішшю поміщаємо на малий вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо приблизно чотири-п'ять хвилин.
Переливаємо охолоджений соус в скляну ємність з кришкою.
Якщо у вас не виявилося міріна, його можна успішно замінити винним оцтом або сухим вином.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 950 г;
соус теріякі – 225 мл;
імбир сушений – 05 ст. ложки;
оливкова олія – 50 мл;
мед квітковий – 50 г;
кунжутне насіння.
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо холодною водою і хорошенечко промаківающімі паперовим рушником. Потім розрізаємо на брусочки поперек волокон і замочуємо в соусі. Для його приготування з'єднуємо соус теріякі, вино, мед і імбир і ретельно перемішуємо. Витримуємо куряче м'ясо цієї пряної суміші близько години.
Коли філе промаринується, прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинного масла без запаху. Виймаємо курячі шматочки з маринаду і закладаємо в розігріте масло. Підрум'янюємо їх з усіх сторін, заливаємо тим же маринадом, в якому вони замочували, і готуємо на помірному вогні до загусання соусу.
Готову курку притрушиваем кунжутним насінням, попередньо підсушеними на сковороді, і подаємо з відварним рисом.
Замість курки можна успішно використовувати будь-яке інше м'ясо на свій смак.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати соус теріякі будинку і запропонуємо варіант приготування курки з його участю.
Як приготувати соус теріякі в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соусу теріякі нам знадобиться чайна ложка натертого свіжого імбиру. Тому очистимо трохи пряного кореня і пропустимо через тертку до отримання необхідної порції. Також очищаємо часник видавлюємо через прес або теж скористаємося дрібної теркою. Далі розчиняємо крохмаль у воді, налитої в кухлик або каструльку, додаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, закладаємо мед, тростинний цукор і підготовлений імбир і часник.
Ємність з пряною сумішшю поміщаємо на малий вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо приблизно чотири-п'ять хвилин.
Переливаємо охолоджений соус в скляну ємність з кришкою.
Якщо у вас не виявилося міріна, його можна успішно замінити винним оцтом або сухим вином.
Як приготувати курку в соусі теріякі?
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо холодною водою і хорошенечко промаківающімі паперовим рушником. Потім розрізаємо на брусочки поперек волокон і замочуємо в соусі. Для його приготування з'єднуємо соус теріякі, вино, мед і імбир і ретельно перемішуємо. Витримуємо куряче м'ясо цієї пряної суміші близько години.
Коли філе промаринується, прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинного масла без запаху. Виймаємо курячі шматочки з маринаду і закладаємо в розігріте масло. Підрум'янюємо їх з усіх сторін, заливаємо тим же маринадом, в якому вони замочували, і готуємо на помірному вогні до загусання соусу.
Готову курку притрушиваем кунжутним насінням, попередньо підсушеними на сковороді, і подаємо з відварним рисом.
Замість курки можна успішно використовувати будь-яке інше м'ясо на свій смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка теріякі
Страви японської кухні міцно закріпилися в меню ресторанів і кафе швидкого харчування нашої країни. Однак більшість цих страв можна абсолютно без
Соус теріякі в домашніх умовах
Соус теріякі давно відомий всім своїм пікантним смаком. Найчастіше з них готують куряче м'ясо або яловичину. Звичайно сьогодні він доступний майже в
Свинина в соусі теріякі
Приготувати свинину за особливим рецептом досить просто. Слідуючи поданими далі рецептами, ви можете приготувати чудове страву в японському стилі.
Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
Курка в соусі "Теріякі"
Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку