Вернуться назад Распечатать

Як приготувати соус теріякі?

Як приготувати соус теріякі?
Соус теріякі є обов'язковим компонентом багатьох страв японської кухні. Але завдяки своєму привабливому пікантному смаку він досить широко застосовується нашими кулінарами для додання східної нотки популярним страв і отримання нових смакових характеристик.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати соус теріякі будинку і запропонуємо варіант приготування курки з його участю.

Як приготувати соус теріякі в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • соєвий соус – 125 мл;

  • цукор тростинний – 50 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • імбир свіжий – 1 ч. ложка;

  • мед рідкий – 35 г;

  • олія оливкова – 10 мл;

  • мірін – 15 мл;

  • очищена вода – 125 мл;

  • крохмаль – 30 р.


  • Приготування
    Для приготування соусу теріякі нам знадобиться чайна ложка натертого свіжого імбиру. Тому очистимо трохи пряного кореня і пропустимо через тертку до отримання необхідної порції. Також очищаємо часник видавлюємо через прес або теж скористаємося дрібної теркою. Далі розчиняємо крохмаль у воді, налитої в кухлик або каструльку, додаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, закладаємо мед, тростинний цукор і підготовлений імбир і часник.
    Ємність з пряною сумішшю поміщаємо на малий вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо приблизно чотири-п'ять хвилин.
    Переливаємо охолоджений соус в скляну ємність з кришкою.
    Якщо у вас не виявилося міріна, його можна успішно замінити винним оцтом або сухим вином.

    Як приготувати курку в соусі теріякі?


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 950 г;

  • соус теріякі – 225 мл;

  • імбир сушений – 05 ст. ложки;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • мед квітковий – 50 г;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Філе курячої грудки промиваємо холодною водою і хорошенечко промаківающімі паперовим рушником. Потім розрізаємо на брусочки поперек волокон і замочуємо в соусі. Для його приготування з'єднуємо соус теріякі, вино,
    Як приготувати соус теріякі?
    мед і імбир і ретельно перемішуємо. Витримуємо куряче м'ясо цієї пряної суміші близько години.
    Коли філе промаринується, прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинного масла без запаху. Виймаємо курячі шматочки з маринаду і закладаємо в розігріте масло. Підрум'янюємо їх з усіх сторін, заливаємо тим же маринадом, в якому вони замочували, і готуємо на помірному вогні до загусання соусу.
    Готову курку притрушиваем кунжутним насінням, попередньо підсушеними на сковороді, і подаємо з відварним рисом.
    Замість курки можна успішно використовувати будь-яке інше м'ясо на свій смак.