Соус теріякі є обов'язковим компонентом багатьох страв японської кухні. Але завдяки своєму привабливому пікантному смаку він досить широко застосовується нашими кулінарами для додання східної нотки популярним страв і отримання нових смакових характеристик.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати соус теріякі будинку і запропонуємо варіант приготування курки з його участю.
Як приготувати соус теріякі в домашніх умовах?
Інгредієнти: соєвий соус – 125 мл; цукор тростинний – 50 г; часник – 2 зубчики; імбир свіжий – 1 ч. ложка; мед рідкий – 35 г; олія оливкова – 10 мл; мірін – 15 мл; очищена вода – 125 мл; крохмаль – 30 р. Приготування Для приготування соусу теріякі нам знадобиться чайна ложка натертого свіжого імбиру. Тому очистимо трохи пряного кореня і пропустимо через тертку до отримання необхідної порції. Також очищаємо часник видавлюємо через прес або теж скористаємося дрібної теркою. Далі розчиняємо крохмаль у воді, налитої в кухлик або каструльку, додаємо соєвий соус, оливкова олія і мірін, закладаємо мед, тростинний цукор і підготовлений імбир і часник.
Ємність з пряною сумішшю поміщаємо на малий вогонь, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і витримуємо приблизно чотири-п'ять хвилин.
Переливаємо охолоджений соус в скляну ємність з кришкою.
Якщо у вас не виявилося міріна, його можна успішно замінити винним оцтом або сухим вином.
Як приготувати курку в соусі теріякі?
Інгредієнти: філе курячої грудки – 950 г; соус теріякі – 225 мл; імбир сушений – 05 ст. ложки; оливкова олія – 50 мл; мед квітковий – 50 г; кунжутне насіння. Приготування Філе курячої грудки промиваємо холодною водою і хорошенечко промаківающімі паперовим рушником. Потім розрізаємо на брусочки поперек волокон і замочуємо в соусі. Для його приготування з'єднуємо соус теріякі, вино,
мед і імбир і ретельно перемішуємо. Витримуємо куряче м'ясо цієї пряної суміші близько години.
Коли філе промаринується, прогріваємо сковороду з товстим дном, попередньо наливши в неї рослинного масла без запаху. Виймаємо курячі шматочки з маринаду і закладаємо в розігріте масло. Підрум'янюємо їх з усіх сторін, заливаємо тим же маринадом, в якому вони замочували, і готуємо на помірному вогні до загусання соусу.
Готову курку притрушиваем кунжутним насінням, попередньо підсушеними на сковороді, і подаємо з відварним рисом.
Замість курки можна успішно використовувати будь-яке інше м'ясо на свій смак.