Темакі
![Темакі Темакі](/uploads/posts/2015-01/temak_591.jpeg)
Темакі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо рис в сито або друшляк і промиваємо до прозорості води. В цьому ж ситі залишаємо рис приблизно на годину. Після перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і обов'язково накриваємо кришкою. На середньому вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рис 10-12 хвилин, після чого, не відкриваючи кришки, даємо йому настоятися близько 15 хвилин.
В цей час готуємо заправку: рисовий оцет (можна замінити винним оцтом) змішуємо з сіллю і цукром, нагріваємо суміш (можна в мікрохвильовці), тоді сіль з цукром краще розчинятися. Виливаємо отриману заправку в рис і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
Тепер можна приступати безпосередньо до приготування темакі суші. Для цього беремо лист норі і ріжемо його на 4 квадрата. Філе лосося нарізаємо смужками, товщиною приблизно 05 см і довжиною 4 див Точно так само ріжемо дайкон. А пір'я цибулі краще зробити довшим - 5-6 див. Кладемо лист норі на килимок гладкою стороною вниз. Кладемо 2 ст. ложки теплого рису і розрівнюємо його таким чином, щоб з одного боку залишилася чиста смуга норі шириною близько 1 див.
Зверху кладемо по шматочку лосося, дайкон, 2-3 шматочка пір'я зеленої цибулі і пару листочків маринованого імбиру.
![Темакі Темакі](/uploads/posts/2015-01/temak_342.jpeg)
Начинку ви можете змінювати відповідно до своїх вподобань. Дуже смачними темакі суші виходять з авокадо, сиром «Філадельфія», консервованим тунцем. Також можете додавати свіжий огірок, креветки.
Загалом, ми вам розповіли стандартний варіант того, як робити темакі, а далі ви можете творити і фантазувати. Наприклад зробити суші-торт . Не бійтеся експериментувати, у вас все вийде! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як готувати роли?](/uploads/posts/2015-01/yak-gotuvati-roli_881.jpeg)
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
![Роли з сьомгою](/uploads/posts/2015-01/roli-z-somgoyu_161.jpeg)
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
![Суші-торт](/uploads/posts/2015-01/sush-tort_271.jpeg)
Суші-торт
Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
![Роли з авокадо](/uploads/posts/2015-01/roli-z-avokado_671.jpeg)
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
![Роли з лососем](/uploads/posts/2015-01/roli-z-lososem_901.jpeg)
Роли з лососем
Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
![Суші з лососем](/uploads/posts/2015-01/sush-z-lososem_991.jpeg)
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо