Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суші макі

5-01-2015, 11:08
1 213
Суші макі
Справжні японські роли - це знахідка, оскільки через велику кількість японських ресторанів все частіше і частіше зустрічаються модифікації оригінальних рецептів: суші кладуть крабові полички, тверді і солоні сорти сирів, невідповідні овочі та інше. Тому краще і зручніше всього готувати суші вдома і розраховувати лише на свій досвід і знання. Чудовим початком знайомства з суші стануть роли маки, які діляться на 2 підвиди: футомаки і хосомакі. Обидва виду відрізняються досить великими розмірами (хосомакі трохи менше) і великою кількістю начинки з морепродуктів і овочів.
У цій статті ми розповімо про те, як готувати суші макі самостійно.

Японські роли маки - рецепт


Рецепт суші макі має безліч своїх тонкощів, як власне і рецепт будь-яких суші взагалі. Одна з перших труднощів - правильно зварений рис, який спочатку треба промити до прозорої води, а потім варити при закритій кришці спочатку 5 хвилин при кипінні, а потім ще 10-13 хвилин збавивши вогонь. Далі крупу необхідно настояти 10-15 хвилин, а після заправити сумішшю з солі, цукру і рисового оцту. Готовий рис використовується у всіх рецептурах суші, крім сашимі - шматочків сирих морепродуктів.
Почнемо знайомство з цим видом суші з традиційного рецепту.
Інгредієнти:

  • рис для суші - 250 г;

  • рисовий оцет - 50 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • свіжий лосось - 200 г;

  • креветки очищені - 200 г;

  • васабі - за смаком;

  • водорості норі - 1 упаковка.


  • Приготування
    Рис промиваємо, відварюємо і заправляємо сумішшю оцту, цукру і солі, даємо охолонути. Лист норі викладаємо блискучою стороною на бамбукову рогожу, покриту харчовою плівкою. Відступивши від краю 15-2 см, розподіляємо охолов до кімнатної температури рис по листу, один з порожніх країв змащуємо тонким шаром гірчиці васабі. Лосось очищаємо від шкіри і кісток і нарізаємо тонкими смужками. Огірок також очищаємо від шкірки і нарізаємо аналогічним чином.
    На один край рисового пласта викладаємо шматочки начинки, їх можна комбінувати на свій розсуд, чергуючи роли з лососем, ролами з креветками. Не перестарайтеся з начинкою, інакше рол розвалиться або не скрутиться взагалі.
    Закручуємо рол за допомогою килимка, поступово закочуючи начинку і утрамбовуючи «ковбаску» суші, щоб надати форму. Останній етап - нарізка суші здійснюється легко і просто за допомогою змоченого у воді ножа.
    Подаємо суші в класичному вигляді уклавши поруч з ролами трохи гірчиці васабі і маринованого імбиру. До речі, як приготувати маринований імбир ми розповідали не так давно, так що користуйтеся рецептом на здоров'я.

    Маки суші «навиворіт» - приготування


    Як готувати стандартні роли знають багато, і ми досить детально розібрали весь процес готування в попередньому рецепті, а ось приготування суші макі навиворіт або саимаки, досі залишається для багатьох особливою складністю. Що ж, ніяких премудростей у технології приготування саимаки немає, і ми спробуємо переконати вас у цьому наступним рецептом.
    Інгредієнти:

  • рис для суші - 250 г;

  • саке - 1 ст. ложка;

  • норі - 3 аркуша;

  • огірок - 1 шт.;

  • тунець - 300 г;

  • авокадо - 3 шт.;

  • насіння кунжуту - 1 1/2 ч. ложки;

  • васабі, японський майонез - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати суші макі, відварюємо і заправляємо рис, у традиційну оцтову заправку додаємо столову ложку саке і даємо рису настоятися і
    Суші макі
    охолонути до кімнатної температури.
    На вистелену харчовою плівкою бамбукову рогожу кладемо шар відвареного рису, змащуємо його васабі і японським майонезом за смаком, а після накриваємо листом норі. На край листа укладаємо попередньо нарізані смужки сирого тунця і очищеного від шкірки огірка, звертаємо рол як зазвичай. Прикрашаємо поверхню саимаки найтоншими шматочками авокадо і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо страву з японським майонезом, васабі, соєвим соусом і гострим маринованим імбиром. А ще його можна доповнити смачними ролами з креветками . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Роли з сьомгою
    Роли з сьомгою
    Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
    Суші-торт
    Суші-торт
    Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з лососем
    Роли з лососем
    Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
    Суші з лососем
    Суші з лососем
    Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо