Вірменський торт «Мікадо»
![Вірменський торт «Мікадо» Вірменський торт «Мікадо»](/uploads/posts/2016-01/vrmenskiy-tort-mkado_501.jpeg)
Мало дивацтва назви, деякі готують крем для цього торта, використовуючи нехитра мегапопулярне на пострадянському просторі ласощі – молоко, згущене з цукром. Далеко не всім до смаку цей продукт, бо присмак має досить специфічний: нудотний і досить грубий. А тому, напевно, все ж краще, використовувати сметану, вершки або менш жирний класичний несолодкий йогурт . Такий крем вийде ніжним, не нудотним і не занадто жирним.
Вірменський торт «Мікадо» – оригінальний класичний рецепт
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
У робочій мисці розітремо вершкове масло з цукром, додамо яйця, сметану, сіль, погашену соком лимона соду, коньяк і ваніль. Всі недовго, але ретельно перемішуємо виделкою або на малих обертах. Замішуємо тісто, потроху підсипаючи просіяне борошно. Ком тесту поміщаємо в холодильник під плівкою, охолонути і підрости.
Шоколад натремо на тертці. Готуємо крем: підігріваємо вершки на водяній бані, вливаємо коньяк, додаємо шоколад (не весь, залишаємо для посипання), помішуємо, доводимо до однорідності. Трохи охолоджуємо, додаємо йогурт,
![Вірменський торт «Мікадо» Вірменський торт «Мікадо»](/uploads/posts/2016-01/vrmenskiy-tort-mkado_782.jpeg)
Охолоджене тісто ділимо на 10 приблизно однакових частин, кожну з них розгортаємо в досить тонкий пласт. Випікаємо коржі в духовій шафі кожен окремо по 25-4 хвилини, оптимальна температура – близько 200 градусів. Акуратно знімаємо коржі з дека, викладаємо один на інший, рясно промазуючи поверхню кожного кремом. Верхній корж посипаємо тертим шоколадом, після чого поміщаємо торт у прохолодне місце години на 3. Обрізаємо краю ножем.
Подаємо справжній вірменський торт «Мікадо», звичайно ж, з міцною кавою , звареним в класичній джезві.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Торт « Хвилинка» на сковороді](/uploads/posts/2015-12/tort-hvilinka-na-skovorod_961.jpeg)
Торт « Хвилинка» на сковороді
Існує безліч рецептів чудовою випічки, які не передбачають використання духовки. Серед інших, представлений далі десерт, який неймовірно просто
![«Графські руїни» – рецепт](/uploads/posts/2015-07/grafsk-ruyini-recept_471.jpeg)
«Графські руїни» – рецепт
«Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
![Торт «Дамські пальчики»](/uploads/posts/2015-07/tort-damsk-palchiki_141.jpeg)
Торт «Дамські пальчики»
Торт «Дамські пальчики» отримав свою назву завдяки довгим эклерам, з яких і готується це десерт. Такий торт стане справжнім подарунком для всіх
![Торт «Три шоколади»](/uploads/posts/2015-07/tort-tri-shokoladu_321.jpeg)
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
![Торт «Сметанник» – рецепт](/uploads/posts/2015-07/tort-smetannik-recept_661.jpeg)
Торт «Сметанник» – рецепт
«Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
![Торт зі збитими вершками](/uploads/posts/2015-01/tort-z-zbitimi-vershkami_451.jpeg)
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі