Ішлі кюфта по-вірменськи - рецепт
![Ішлі кюфта по-вірменськи - рецепт Ішлі кюфта по-вірменськи - рецепт](/uploads/posts/2016-01/shl-kyufta-po-vrmenski-recept_381.jpeg)
Як приготувати ішлі кюфту по-вірменськи - рецепт?
Інгредієнти:
Для оболонки:
Для начинки:
Приготування
Булгур промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на сім-десять хвилин. Після цього воду зливаємо, а напівготову крупу перемелюємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку. До перемеленої маси додаємо рослинне масло, фарш, яйця, мелену паприку, чорний перець і сіль і гарненько вимішуємо до отримання липкою консистенції. При необхідності, можна додати трохи борошна для в'язкості. Прибираємо суміш для оболонки на деякий час в холодильник, і поки вона охолоджується, приготуємо начинку.
Для цього спочатку обсмажуємо на сухій сковороді, а потім подрібнюємо за допомогою качалки або в блендері волоські горіхи. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дуже дрібними кубиками і пасеруємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом до напівпрозорості. Потім додаємо яловичий фарш (він повинен бути досить жирний), і обсмажуємо його разом з підготовленим цибулею, гарненько розминаючи грудки. У готовий фарш закладаємо горіхи, додаємо дрібно посічену свіжу зелень, приправляємо всі меленим чорним перцем (не солимо), перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Тепер формуємо ішлі кюфту. Змочивши руки водою з лимонним соком, відбираємо приблизно столову ложку суміші для оболонки з булгуром, формуємо коржик, товщиною приблизно п'ять міліметрів, в центр викладаємо неповну столову ложку начинки з горіхами і, стуляючи краю, ліпимо виріб за своєю формою нагадує лимон. Таким чином робимо інші «котлетки» і поміщаємо їх приблизно на тридцять хвилин у холодильник.
За цей час наливаємо в каструлю приблизно один літр очищеної води, прогріваємо її до кипіння і закладаємо в неї по одній охолоджену ішлі кюфту. Проварюємо страву на повільному вогні протягом десяти хвилин, а потім витягуємо на сито і даємо стекти.
Існує також варіант приготування ішлі кюфта з наступним обсмажуванням. У цьому разі вироби відварюємо в киплячій підсоленій воді всього три хвилини, а потім обсмажуємо в прогрітій сковороді з
![Ішлі кюфта по-вірменськи - рецепт Ішлі кюфта по-вірменськи - рецепт](/uploads/posts/2016-01/shl-kyufta-po-vrmenski-recept_582.jpeg)
Подаємо страву з часточками лимона, свіжими овочами і зеленню, попередньо полив додатково лимонним соком.
Дуже часто у вірменській кухні подають до ішлі кюфтой соус з фейхоа. Для його приготування необхідно помістити вимиті плоди в чашу блендера, додати за смаком очищені зубці часнику, трохи свіжої зелені, солі і рослинної олії і пробити протягом декількох секунд для отримання пряної кислуватою субстанції, яка і є тим самим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Вірменський торт «Мікадо»](/uploads/posts/2016-01/vrmenskiy-tort-mkado_501.jpeg)
Вірменський торт «Мікадо»
У даній статті представлений рецепт цікавого кондитерського творіння з не менш оригінальною назвою «Мікадо». Пропонуємо спекти цей торт з
![Кюфта по-вірменськи - рецепт](/uploads/posts/2016-01/kyufta-po-vrmenski-recept_581.jpeg)
Кюфта по-вірменськи - рецепт
Традиційне вірменське блюдо кюфта готують з баранини або яловичини, хоча є і варіанти з птиці. Незмінним завжди залишається процес створення цієї
![Кюфта-бозбаш](/uploads/posts/2016-01/kyufta-bozbash_931.jpeg)
Кюфта-бозбаш
Кюфта-бозбаш – це ситний суп з великими фрикадельками з баранини і нутом. Всередину м'ясного кульки зазвичай закладають кислу аличу, що надає страві
![Пиріжки з картопляного пюре](/uploads/posts/2016-01/pirzhki-z-kartoplyanogo-pyure_211.jpeg)
Пиріжки з картопляного пюре
Із залишків картопляного пюре можна зробити безліч різноманітних оригінальних страв, наприклад, пиріжки з смачним ситним наповненням. Далі розповімо,
![Ішлі кюфта](/uploads/posts/2016-01/shl-kyufta_461.jpeg)
Ішлі кюфта
Дуже смачне традиційне блюдо вірменської та турецької кухні - ішлі кюфта, приготувати самостійно не складно. Досить вивчити рекомендації, описані
![Ковбаса в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/kovbasa-v-domashnh-umovah_631.jpeg)
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких