Пиріг «Жербу»

Класичний угорський пиріг «Жербу» – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Молоко підігріваємо до температури трохи вище кімнатної і розвести в ньому дріжджі. Чекаємо, поки активізуються дріжджі, а тим часом з'єднуємо просіяне борошно з содою, пучкою солі і розтираємо з маслом і цукром. Додаємо сметану, молоко з дріжджами і вимішуємо тісто до однорідності. Поділяємо тісто на 3 рівних шматка і розкачуємо кожен з них. Змащуємо тісто половиною джему, посипаємо горішками і повторюємо шари заново. Після того, як пиріг зібраний, його необхідно накрити рушником і залишити підходити в теплі близько години.
«Жербу» спочатку випікається при 160°С, а через 10 хвилин температуру підвищують до 180°С і продовжують готування ще 10 хвилин. Остиглий пиріг заливаємо розтопленим шоколадом і залишаємо його в холодильнику до повного застигання.
Рецепт яблучного пирога «Жербу»
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці з додаванням пари ложок цукру. Коли вони активізуються, додаємо 2 яйця (білок

Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг зі сметаною
Коли раптово з'являється бажання приготувати що-небудь смачне, тут же проводиться ревізія в холодильнику на предмет наявності інгредієнтів. Якщо у

Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.

Пиріг з гарбузом - рецепт
Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо