Елеш
Елеш – класичне блюдо татарської кухні. В перекладі з їхньої мови – це слово означає «порція». Так як у татар дуже багато страв, де м'ясо розкладається порційно, то елеш – це може бути і пиріг, і наваристий суп . Давайте розглянемо з вами кілька способів його приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 300 г;
яйце куряче – 1 шт.;
масло вершкове – 50 г;
сметана – 80 мл;
спеції;
розпушувач – щіпка;
цукор – 1 ч. ложка.
Для начинки:
картопля – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
курячі стегенця – 1 кг
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто на елеш. В чашу кухонного комбайна просіваємо борошно пшеничне з сіллю, додаємо цукор і розпушувач, додаємо нарізане на кубики заморожене масло і перетираємо все до отримання однорідної крихти. Потім додаємо сметану, розбиваємо яйце і замішуємо мягенькое еластичне тісто. Тепер скачуємо його в колобок, накриваємо рушником і залишаємо відпочивати приблизно на годину. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося начинкою: чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а картопля обробляємо і нарізаємо маленькими кубиками. М'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо невеликими скибочками. Далі змішуємо в мисці цибуля, картопля і курочку, солимо за смаком і перемішуємо. Тісто розділяємо на кілька частин, розкачуємо їх у коржі, кладемо по центру трохи начинки, скачуємо в кулю і приплющиваем. Змащуємо отримані пиріжки елеш збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для бульйону:
яловичі кістки;
спеції;
лавровий лист – 3 шт.
Для супу:
м'ясо без кісток – 400 г;
картопля – 4 шт.;
капуста білокачанна – 100 г;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
свіжа зелень – для прикраси.
Приготування
М'ясо кладемо в каструльку, заливаємо водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо бульйон в протягом 2 годин. У самому кінці додаємо за смаком сіль і перчик, кидаємо лавровий листочок. Далі акуратно виймаємо м'ясо в тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими порційними шматочками. Овочі чистимо, картопля рубаємо скибочками, моркву – кружальцями, а капусту – квадратними шматками. Частина бульйону переливаємо в іншу каструлю, доводимо його до кипіння, викладаємо картоплю відварюємо до м'якості, а потім виймаємо шумівкою на тарілку. Потім бульйон додаємо капусту і моркву, бланшируем хвилин 15 і теж виймаємо. Тепер у кожну супову чашку викладаємо трохи відвареної картоплі, порцію капусти з морквою і заливаємо чистим бульйончик. Зверху прикрашаємо сирими кільцями цибулі, присипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Рецепт елеша
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто на елеш. В чашу кухонного комбайна просіваємо борошно пшеничне з сіллю, додаємо цукор і розпушувач, додаємо нарізане на кубики заморожене масло і перетираємо все до отримання однорідної крихти. Потім додаємо сметану, розбиваємо яйце і замішуємо мягенькое еластичне тісто. Тепер скачуємо його в колобок, накриваємо рушником і залишаємо відпочивати приблизно на годину. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося начинкою: чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а картопля обробляємо і нарізаємо маленькими кубиками. М'ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо невеликими скибочками. Далі змішуємо в мисці цибуля, картопля і курочку, солимо за смаком і перемішуємо. Тісто розділяємо на кілька частин, розкачуємо їх у коржі, кладемо по центру трохи начинки, скачуємо в кулю і приплющиваем. Змащуємо отримані пиріжки елеш збитим яйцем і відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
Рецепт супу "Елеш"
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для супу:
Приготування
М'ясо кладемо в каструльку, заливаємо водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо бульйон в протягом 2 годин. У самому кінці додаємо за смаком сіль і перчик, кидаємо лавровий листочок. Далі акуратно виймаємо м'ясо в тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими порційними шматочками. Овочі чистимо, картопля рубаємо скибочками, моркву – кружальцями, а капусту – квадратними шматками. Частина бульйону переливаємо в іншу каструлю, доводимо його до кипіння, викладаємо картоплю відварюємо до м'якості, а потім виймаємо шумівкою на тарілку. Потім бульйон додаємо капусту і моркву, бланшируем хвилин 15 і теж виймаємо. Тепер у кожну супову чашку викладаємо трохи відвареної картоплі, порцію капусти з морквою і заливаємо чистим бульйончик. Зверху прикрашаємо сирими кільцями цибулі, присипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисом і картоплею
Найпростіший суп можна перетворити до невпізнання. Пропонуємо скористатися запропонованими рецептами і зварити чудово смачне перше блюдо на основі з
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Як варити щі зі свинини?
Ми розповімо, як приготувати звичайні щі зі свинини. Таке перше блюдо виходить корисним, ситним і неймовірно смачним. Подавати борщ краще гарячими, з
Щі з кислої капусти
Щі - це популярне російське блюдо, яке готували наші предки в стародавні часи. Способів його створення існує дуже багато. І сьогодні ми поділимося
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами