Татарські пиріжки
Татарські пиріжки, начебто біляшів і трикутних эчпочмаков, користуються популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Ще б, адже хіба є здатні встояти проти запашних пиріжків з овочами або м'ясом, які запікаються або обсмажуються перед вживанням до рум'яної скоринки?
Інгредієнти:
Для тіста:
вершкове масло - 195 г;
кефір - 355 мл;
яйця - 2 шт.;
борошно - 480 м;
сода - 1 ч. ложка.
Для начинки:
м'ясний фарш - 490 г;
картопля - 320 г;
ріпчаста цибуля - 125 р.
Приготування
Основа тіста для цих біляшів чимось нагадує таку у рецепта пісочного тіста : крижане масло слід подрібнити в крихту разом з борошном, содою і сіллю. До отриманої основі додайте яйце і холодний кефір, вимісіть тісто, поки не стане гладким, а потім накрийте його вологим рушником або плівкою і залиште полежати на час підготовки начинки.
Для начинки картопляні бульби відварюють до напівготовності, очищають, ріжуть невеликими скибочками і з'єднують з фаршем і ріпчастою цибулею. Отриманий фарш викладаємо на розкачану в коржик порцію тіста, збираючи її краю, залишаючи отвір у центрі. За бажанням, ви можете приготувати маленькі татарські пиріжки або зробити їх більше, в залежності від цього буде відрізнятися і час приготування: випічка в духовці займає близько 40-45 хвилин при 200 градусах, а обсмажування по 6-8 хвилин з кожного боку, до зарум'янювання тесту і повної готовності м'яса.
Інгредієнти:
борошно - 355 г;
вершкове масло - 195 г;
дріжджі (сухі) - 5 г;
яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - 5 г;
яловичина або баранина - 750 г;
ріпчаста цибуля - 140 г;
часник - 2 зубки.
Приготування
Ви можете зробити ці татарські пиріжки з листкового тіста але якщо не лінь взятися за домашнє, то з'єднайте борошно з дріжджами і натертим вершковим маслом, отриману крихту залийте склянкою теплої води з цукром і сіллю, а також збитим яйцем. Розділіть тісто, розкачати в коржі і наповніть кожну фаршем з баранини з цибулею і часником. Защипайте краю тесту в центрі так, щоб вийшов трикутник, дайте пиріжкам відпочити хвилин 20 перед випічкою, а потім поставте в розігріту до 200 градусів духовку ще на 25-30 хвилин.
Рецепт татарських пиріжків з картоплею і м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Основа тіста для цих біляшів чимось нагадує таку у рецепта пісочного тіста : крижане масло слід подрібнити в крихту разом з борошном, содою і сіллю. До отриманої основі додайте яйце і холодний кефір, вимісіть тісто, поки не стане гладким, а потім накрийте його вологим рушником або плівкою і залиште полежати на час підготовки начинки.
Для начинки картопляні бульби відварюють до напівготовності, очищають, ріжуть невеликими скибочками і з'єднують з фаршем і ріпчастою цибулею. Отриманий фарш викладаємо на розкачану в коржик порцію тіста, збираючи її краю, залишаючи отвір у центрі. За бажанням, ви можете приготувати маленькі татарські пиріжки або зробити їх більше, в залежності від цього буде відрізнятися і час приготування: випічка в духовці займає близько 40-45 хвилин при 200 градусах, а обсмажування по 6-8 хвилин з кожного боку, до зарум'янювання тесту і повної готовності м'яса.
Татарські пиріжки ечпочмак
Інгредієнти:
Приготування
Ви можете зробити ці татарські пиріжки з листкового тіста але якщо не лінь взятися за домашнє, то з'єднайте борошно з дріжджами і натертим вершковим маслом, отриману крихту залийте склянкою теплої води з цукром і сіллю, а також збитим яйцем. Розділіть тісто, розкачати в коржі і наповніть кожну фаршем з баранини з цибулею і часником. Защипайте краю тесту в центрі так, щоб вийшов трикутник, дайте пиріжкам відпочити хвилин 20 перед випічкою, а потім поставте в розігріту до 200 градусів духовку ще на 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими