Татарські пиріжки, начебто біляшів і трикутних эчпочмаков, користуються популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Ще б, адже хіба є здатні встояти проти запашних пиріжків з овочами або м'ясом, які запікаються або обсмажуються перед вживанням до рум'яної скоринки?
Рецепт татарських пиріжків з картоплею і м'ясом
Інгредієнти: Для тіста: вершкове масло - 195 г; кефір - 355 мл; яйця - 2 шт.; борошно - 480 м; сода - 1 ч. ложка. Для начинки: м'ясний фарш - 490 г; картопля - 320 г; ріпчаста цибуля - 125 р. Приготування Основа тіста для цих біляшів чимось нагадує таку у рецепта пісочного тіста : крижане масло слід подрібнити в крихту разом з борошном, содою і сіллю. До отриманої основі додайте яйце і холодний кефір, вимісіть тісто, поки не стане гладким, а потім накрийте його вологим рушником або плівкою і залиште полежати на час підготовки начинки.
Для начинки картопляні бульби відварюють до напівготовності, очищають, ріжуть невеликими скибочками і з'єднують з фаршем і ріпчастою цибулею. Отриманий фарш викладаємо на розкачану в коржик порцію тіста, збираючи її краю, залишаючи отвір у центрі. За бажанням, ви можете приготувати маленькі татарські пиріжки або зробити їх більше, в залежності від цього буде відрізнятися і час приготування: випічка в духовці займає близько 40-45 хвилин при 200 градусах, а обсмажування по 6-8 хвилин з кожного боку, до зарум'янювання тесту і повної готовності м'яса.
Татарські пиріжки ечпочмак
Інгредієнти: борошно - 355 г; вершкове масло - 195 г; дріжджі (сухі) - 5 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 5 г; яловичина або баранина - 750 г; ріпчаста цибуля - 140 г; часник - 2 зубки. Приготування Ви можете зробити ці татарські пиріжки з листкового тіста але якщо не лінь взятися за домашнє, то з'єднайте борошно з дріжджами і натертим вершковим маслом, отриману крихту залийте склянкою теплої води з цукром і сіллю, а також збитим яйцем. Розділіть тісто, розкачати в коржі і наповніть кожну фаршем з баранини з цибулею і часником. Защипайте краю тесту в центрі так, щоб вийшов трикутник, дайте пиріжкам відпочити хвилин 20 перед випічкою, а потім поставте в розігріту до 200 градусів духовку ще на 25-30 хвилин.