Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Люля-кебаб з яловичини

Люля-кебаб з яловичини

4-01-2015, 21:54
790
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - традиційне м'ясне блюдо Азії і Кавказу. Найчастіше, звичайно, його готують з баранини. Але також допустимі варіанти використання інших видів м'яса. Люля-кебаб може нагадати наші котлети. Але відмінність в тому, що в нього не додають ні яєць, ні хліба. А форму виріб тримає завдяки тому, що при тривалому вимішування виділяється білок, який і дає необхідну в'язкість фаршу. Калорійність люля-кебаб з яловичини виходить нижче, ніж при використанні тієї ж баранини або свинини. Але страва від цього не перестає бути смачним.

Рецепт люля-кебаб з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • часник - 4 зубчики;

  • цибуля - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Часник пропускаємо через прес і також додаємо у фарш. Солимо і перчимо за смаком. Гарненько перемішуємо отриману масу. Формуємо з фаршу довгасті плоскі котлети. Викладаємо їх на решітку, яку потім встановлюємо над вугіллям. Коли з одного боку котлети підрум'янилися, ґрати перевертаємо на інший бік. Готовність страви перевіряємо за соку, який виділяється. Якщо сік прозорий, значить, люля-кебаб на мангалі готовий.

    Простий рецепт люля-кебаб з яловичини


    Інгредієнти:

  • фарш з яловичини - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелень кропу - 30 г;

  • зелень петрушки - 30 г;

  • зелень кінзи - 30 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і часник дрібненько кришимо і додаємо у фарш. Так само подрібнюємо зелень і теж змішуємо з іншими інгредієнтами. Отриману масу ретельно вимішуємо, правильніше навіть сказати відбиваємо, поки вона не стане однорідною і липкою. Після цього кладемо фарш в холодильник приблизно на 30 хвилин. Після цього руки змащуємо рослинним маслом і формуємо з фаршу щільні ковбаски, які повинні бути близько 4 см в діаметрі. А довжину регулюйте в залежності від довжини дерев'яних шпажок. Ковбаски повинні бути сантиметрів на 5 коротше. Завдяки рослинному маслу, в якому змащували руки, на ковбасках при приготуванні утворюється рум'яна кірочка. Тепер готуємо гриль. Важливо, щоб в ньому полум'я не було, а був тільки хороший жар. Ґрати для гриля змащуємо свинячим салом, викладаємо на неї ковбаски, нанизані на шпажки. Готуємо люля-кебаб , постійно повертаючи, щоб просмажився з усіх боків рівномірно.

    Люля-кебаб з яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • фарш яловичий - 1 кг;

  • помідори черрі - 20-22 шт.;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • білий салатний цибуля - 1 шт.;

  • мелений мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 щіпки;

  • сухий орегано - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Приготування люля-кебаб з яловичини починаємо з того, що спочатку замочуємо у воді дерев'яні шпажки хвилин на 30.Це робиться для того, щоб вони розбухнули як слід. А тим часом готуємо фарш. Дрібно нарізаємо цибулю і часник, змішуємо їх з фаршем, додаємо сіль і спеції і добре все вимішуємо. Тепер формуємо з отриманої маси невеликі котлетки, а потім кожну відбиваємо. Зручно це зробити, уклавши її на одну долоню, а другий плескати по ній. Котлетки в результаті повинні бути дуже щільними.
    Люля-кебаб з яловичини
    Перед приготуванням бажано відправити їх в холодильник десь на півгодини.
    Тепер займаємося овочами: солодкий перець нарізаємо квадратиками розміром приблизно 15х15 див. Помідори очищаємо від хвостиків. В охолоджену котлетку втягає шпажку і розподіляємо м'ясо навколо рівномірно, тим самим формуючи ковбаску. Зверху і знизу якої нанизуємо по шматочку перцю і помидорчику черрі. Зазвичай з цього набору продуктів виходить 10-11 люля-кебаб. Деко для випічки змащуємо рослинним маслом, розкладаємо заготівлі та свазиваем верх кожної ковбаски оливковою олією. При температурі близько 200 градусів випікаємо близько 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з баранини
    Люля-кебаб з баранини
    Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і