Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Татарські біляші

Татарські біляші

4-01-2015, 21:45
1 175
Татарські біляші
Біляш - це страва татарського або башкирського походження. По суті це пиріжок з начинкою у вигляді м'яса або фаршу. Зараз ми вам розповімо, як самостійно приготувати татарські біляші.

Рецепт татарського вак біляша


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 2 склянки;

  • кефір - 120 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Для начинки:

  • м'ясо - 05 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • вершкове масло - 70 г;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Для соусу:

  • помідори - 1 шт.;

  • мариновані огірки - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 05 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з домашнім кефіром , вбиваємо яйце і замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на кульки діаметром 3-4 см. Для начинки м'ясо ріжемо невеликими шматочками, очищені картоплю і цибулю ріжемо кубиками. Змішуємо картоплю з м'ясом і цибулею, додаємо за смаком сіль, перець, спеції і добре перемішуємо. Кожен шматочок тіста розкочуємо до стану плоскої коржі, в центр якої кладемо начинку і шматочок вершкового масла. Краї біляша збираємо оборкою, але не защипуємо до кінця. Повинен вийти мішечок з отвором.
    Викладаємо наші вак біляші на деко, застелений пекарської папером, кожну заготовку змащуємо збитим яйцем і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку. У процесі випікання в кожен біляш в отвір наливаємо 1 столову ложку води, щоб вони не пересихали. Таку процедуру повторити 2-3 рази. Готуємо татарські біляші в духовці хвилин 40. А потім виймаємо і поливаємо соусом. Щоб його приготувати, з помідора знімаємо шкірку, обдавши його окропом. М'якоть ріжемо кубиками і протушиваем на олії, солимо, перчимо, додаємо оцет, гірчицю, пропущений через прес часник і терті на тертці мариновані огірки. Перемішуємо і все, соус готовий!

    Рецепт татарського біляші з м'ясом


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 кг;

  • кефір - 1 літр;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • м'ясний фарш - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • газована вода - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Приготування татарських біляшів починаємо з замісу тіста: борошно вливаємо кефір, додаємо соду, гашену оцтом, сіль і
    Татарські біляші
    перемішуємо. Тісто має вийти не дуже рідким, але і не крутим, має бути м'яким і не липнути до рук. Накриваємо його рушником і залишаємо на півгодини.
    Тепер займаємося начинкою: фарш солимо, перчимо, заливаємо газованою водою і даємо півгодини настоятися. Потім фарш віджимаємо, додаємо подрібнену цибулю і перемішуємо. Тісто розгортаємо і вирізаємо кола діаметром близько 15 див. В центр кожної заготовки кладемо фарш, а загортаємо краю, залишаючи по центру отвір. Смажимо татарські біляші з м'ясом на рослинному маслі спочатку ту сторону, яка відкрита, потім другу. Подаємо до столу гарячими.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Біляші на кефірі
    Біляші на кефірі
    Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші
    Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Біляші в мультиварці - рецепт
    Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
    Як приготувати біляші з м'ясом?
    Як приготувати біляші з м'ясом?
    Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому
    Біляші в духовці
    Біляші в духовці
    Біляші - м'ясне блюдо татарської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Сьогодні мова піде про беляшах в духовці. Вони виходять ароматними,
    Рецепт біляшів на сковороді
    Рецепт біляшів на сковороді
    Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?