Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний рецепт біскотті

Класичний рецепт біскотті

12-07-2015, 22:02
968
Класичний рецепт біскотті
Італійське печиво біскотті має дуже довгу історію, а від того не дивно, що автентичний рецепт встиг обрости великою кількістю варіацій. Від класики неодмінно береться лише одне – форма і технологія приготування. «Батон» біскотті за звичаєм запікається двічі і, якщо в традиційному рецепті в тісто можна було включати мигдаль в якості добавки, то сучасна класика допускає мікси тесту з іншими горіхами, сухофруктами і шоколадом.

Як італійці готують біскотті - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • борошно - 280 м;

  • розпушувач - 6 г;

  • цукор - 140 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • Амаретто - 20 мл;

  • склянки цілісного мигдалю;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити біскотті, виставте температуру духовки на позначці 160 градусів. Поки духова шафа доходить до необхідної температури, приготуємо суміш із сухих інгредієнтів, просіяти в миску борошно з розпушувачем і додавши сіль. Окремо яйця збиваємо міксером до утворення білої повітряної і пінної маси, у неї, не зупиняючи ходу пристрою, починаємо підсипати цукор, вливати Амаретто і розтоплене, а потім охолоджене вершкове масло. Коли рідини з'єднані, всипаємо до них борошняну суміш і замішуємо густе, не липке тісто. В процесі замісу підсипаємо мигдаль, щоб він рівномірно розподілився в тісті. Отримане тісто ділимо навпіл і скачуємо в два джгута, за формою схожих з батоном (20х65 см). Ставимо батони в духовку на півгодини, потім витягуємо, злегка остуджуємо і ріжемо скибочками товщиною 3-35 див. Скибочки викладаємо все на той же пергамент і випікаємо при тій же температурі, аналогічний період часу, не забувши перевернути печеньки на іншу сторону через 10-15 хвилин.

    Як спекти італійські біскотті з оливковою олією?


    Інгредієнти:

  • борошно - 280 м;

  • полента - 30 г;

  • розпушувач - 6 г;

  • цукор - 140 г;

  • цедра 1 апельсина і лимона;

  • оливкова олія - 90 мл;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Попередньо пропустивши борошно через сито, змішуємо її з полентою і розпушувачем, а потім додаємо до них цукор. Поєднавши сухі інгредієнти між собою, додаємо до них цедру цитрусових і знову повторюємо процедуру замішування.
    Збиваємо два цілих яйця і один жовток з оливковою олією, а потім вливаємо рідини до сухих складових печива. На цьому ж етапі ви вільні доповнити біскотті будь-якими добавками, від шматочків шоколаду до сушених ягід.
    Готове тісто залиште на 20 хвилин в холодильнику, розділіть навпіл і скачайте в дві буханки, кожну з яких згодом запечіть, змастивши залишилися яєчним білком, 25 хвилин при 180 градусах. Наріжте буханця на скибочки і повторіть запікання вже при 150 градусах ще півгодини.

    Як приготувати шоколадне печиво біскотті?


    Інгредієнти:

  • борошно - 280 м;

  • какао-порошок - 75 г;

  • сода - 5 г;

  • цукор - 190 г;

  • яйця (великі) - 3 шт.;

  • фундук - 125 г;
  • Класичний рецепт біскотті

  • шоколадна крихта - 125 р.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 170 градусів, приступаємо до стандартної процедури – змішування сухих складових: борошна, какао і соди. Не зайвою в цьому міксі буде і щіпка солі.
    В іншій мисці також ретельно збиваємо яйця з цукром. Вводимо рідини до борошняної суміші і додаємо шоколадну крихту з фундуком. Готове тісто ділимо навпіл, скачуємо половинки в брусочки рівної довжини і діаметра, а потім відправляємо запікатися на 25 хвилин. Даємо брусків тесту охолонути 15 хвилин, нарізаємо на порції і запікаємо вдруге 15-20 хвилин, при цьому не забувши перевернути печива на іншу сторону, щоб вони підрум'янилися як можна більш рівномірно.
    У компанії з остиглими біскотті, крім стандартного доповнення зразок чашки кави або келих столового вина, чудово піде морозиво, солона карамель або шоколадна паста .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стромболі – рецепт
    Стромболі – рецепт
    Стромболі - це справжній вулкан смаків. Ситне італійське блюдо, яке можна подати на гаряче, а також зручно взяти з собою в офіс або на природу.
    Тісто для печива
    Тісто для печива
    В арсеналі кожної господині має бути хоча б кілька простих рецептів тіста для печива. Якщо ж у вас досі немає таких рецептів, ми з вами з
    Вівсяне печиво з шоколадом
    Вівсяне печиво з шоколадом
    Якщо вам набридла магазинна випічка, зробіть для своїх близьких сюрприз, побалуєте їх новим і незвичайним рецептом. Вівсяне печиво з шматочками
    Біскотті: рецепт
    Біскотті: рецепт
    Біскотті можна використовувати і як десерт, і як доповнення до м'ясних страв, наприклад. Ми все ж таки будемо випікати класичне солодке біскотті з
    Біскотті з мигдалем
    Біскотті з мигдалем
    Біскотті - популярне італійське печиво. Приготує його досить нескладно, і в цьому вам допоможуть наші прості рецепти. Давайте розберемося, як спекти
    Шоколадні біскотті
    Шоколадні біскотті
    Незважаючи на те, що класичний варіант італійського печива біскотті готується тільки з додаванням мигдалю, ми ж підемо шляхом експериментів і