Італійське печиво біскотті має дуже довгу історію, а від того не дивно, що автентичний рецепт встиг обрости великою кількістю варіацій. Від класики неодмінно береться лише одне – форма і технологія приготування. «Батон» біскотті за звичаєм запікається двічі і, якщо в традиційному рецепті в тісто можна було включати мигдаль в якості добавки, то сучасна класика допускає мікси тесту з іншими горіхами, сухофруктами і шоколадом.
Як італійці готують біскотті - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно - 280 м; розпушувач - 6 г; цукор - 140 г; яйця - 2 шт.; Амаретто - 20 мл; склянки цілісного мигдалю; вершкове масло - 50 р. Приготування Перед тим, як зробити біскотті, виставте температуру духовки на позначці 160 градусів. Поки духова шафа доходить до необхідної температури, приготуємо суміш із сухих інгредієнтів, просіяти в миску борошно з розпушувачем і додавши сіль. Окремо яйця збиваємо міксером до утворення білої повітряної і пінної маси, у неї, не зупиняючи ходу пристрою, починаємо підсипати цукор, вливати Амаретто і розтоплене, а потім охолоджене вершкове масло. Коли рідини з'єднані, всипаємо до них борошняну суміш і замішуємо густе, не липке тісто. В процесі замісу підсипаємо мигдаль, щоб він рівномірно розподілився в тісті. Отримане тісто ділимо навпіл і скачуємо в два джгута, за формою схожих з батоном (20х65 см). Ставимо батони в духовку на півгодини, потім витягуємо, злегка остуджуємо і ріжемо скибочками товщиною 3-35 див. Скибочки викладаємо все на той же пергамент і випікаємо при тій же температурі, аналогічний період часу, не забувши перевернути печеньки на іншу сторону через 10-15 хвилин.
Як спекти італійські біскотті з оливковою олією?
Інгредієнти: борошно - 280 м; полента - 30 г; розпушувач - 6 г; цукор - 140 г; цедра 1 апельсина і лимона; оливкова олія - 90 мл; яйця - 3 шт. Приготування Попередньо пропустивши борошно через сито, змішуємо її з полентою і розпушувачем, а потім додаємо до них цукор. Поєднавши сухі інгредієнти між собою, додаємо до них цедру цитрусових і знову повторюємо процедуру замішування.
Збиваємо два цілих яйця і один жовток з оливковою олією, а потім вливаємо рідини до сухих складових печива. На цьому ж етапі ви вільні доповнити біскотті будь-якими добавками, від шматочків шоколаду до сушених ягід.
Готове тісто залиште на 20 хвилин в холодильнику, розділіть навпіл і скачайте в дві буханки, кожну з яких згодом запечіть, змастивши залишилися яєчним білком, 25 хвилин при 180 градусах. Наріжте буханця на скибочки і повторіть запікання вже при 150 градусах ще півгодини.
Як приготувати шоколадне печиво біскотті?
Інгредієнти: борошно - 280 м; какао-порошок - 75 г; сода - 5 г; цукор - 190 г; яйця (великі) - 3 шт.; фундук - 125 г; шоколадна крихта - 125 р. Приготування Розігрів духовку до 170 градусів, приступаємо до стандартної процедури – змішування сухих складових: борошна, какао і соди. Не зайвою в цьому міксі буде і щіпка солі.
В іншій мисці також ретельно збиваємо яйця з цукром. Вводимо рідини до борошняної суміші і додаємо шоколадну крихту з фундуком. Готове тісто ділимо навпіл, скачуємо половинки в брусочки рівної довжини і діаметра, а потім відправляємо запікатися на 25 хвилин. Даємо брусків тесту охолонути 15 хвилин, нарізаємо на порції і запікаємо вдруге 15-20 хвилин, при цьому не забувши перевернути печива на іншу сторону, щоб вони підрум'янилися як можна більш рівномірно.
У компанії з остиглими біскотті, крім стандартного доповнення зразок чашки кави або келих столового вина, чудово піде морозиво, солона карамель або шоколадна паста .