Квасолевий суп з червоної квасолі - рецепт
З червоної квасолі можна приготувати безліч найрізноманітніших супів, деякі з них готуються зовсім без м'яса. Вашій увазі представляємо абсолютно протилежні за смаком рецепти перших страв.
Інгредієнти:
квасоля консервована червона – 1 банка;
квасоля консервована біла – 1 банка;
яловича грудинка – 300 г;
яловича вирізка – 600 г;
цибуля – 2 цибулини;
перець болгарський – 2 шт.;
перець чилі – 1 шт.;
часник – 5 зубків;
помідори у власному соку – 1 банка;
сік томатний – 1 літр;
масло рослинне – 40 г;
кумін (зіра) – 1/2 ч. ложки;
перець горошок – 1/2 ч. ложки;
духмяний перець – 5 горошин;
базилік – 1 ч. ложка;
цукор;
сіль.
Приготування
Рецепт цього квасоляного супу з червоної і білої квасолі начебто на перший погляд складний, але у багатьох він назавжди залишається улюбленим назавжди. Грудинку обмийте, залийте водою і поставте варитися бульйон, в цю ж каструлю покладіть одну почищену цибулину, частина запашного перцю, а після присолите. М'якоть добре промийте, обсушіть і видаліть плівки, потім наріжте дуже дрібними шматками, приблизно чверть сірникової коробки. Його можна відразу поперчити, але не поспішайте солити. Смажити його потрібно або на великій сковороді або ж порціями відкладаючи вже обсмажене в тимчасову ємність разом з соком, що виділився. Головне, щоб м'ясо саме обжарилось, а не кипіло у власному соку. Після обжарювання поверніть м'ясо назад в сковороду а краще перекладіть в сотейник разом з тим соком, що виділився. Потім до м'яса додайте подрібнену цибулю і швидше не смажте, а тушкуйте, поки він не стане прозорим.
Тепер наріжте кружечками чилі, не забувши видалити насіння, ця процедура обов'язкова, після чого покладіть нарізані пластинками 3 часникових зубки і спеції. Коли спеції і часник прогріються додайте томати разом з соком в якому вони були законсервовані і розімніть їх толкушкой для пюре. Томіть всю цю суміш, поки м'ясо не буде танути в роті, а потім додайте нарізаний скибочками болгарський перець (бажано жовтого і зеленого кольору) і через 10 хвилин все перекладіть в бульйон, попередньо витягнувши з нього лук і грудинку. Не соромлячись, вливайте туди ж томатний сік і всипайте промиту квасолю. Біла квасоля повинна трохи розваритися і дати густоту, після цього видавіть часник, посоліть, додайте цукор і через п'ять хвилин вимкніть. Перед вживанням обов'язково дайте настоятися не менше години, хоча це найскладніше з приготування.
Інгредієнти:
окорочок курячий – 1 шт.;
квасоля червона – 04 кг;
яйце – 2 шт.;
вершки – 100 г;
молоко – 100 г;
масло вершкове – 100 г;
цибуля – 1 цибулина;
морква – 1 шт.;
корінь селери – 2 шт.;
петрушка – 1 пучок;
сіль.
Приготування
З стегенця поставте варитися бульйон, як на будь-який інший звичайний суп, бульйону повинно вийти близько 13 літра. Квасоля промийте і переберіть, залийте водою і чекайте закипання, потім відразу злийте цю вже не зовсім красиву воду. Тепер залийте квасолю холодним бульйоном, покладіть до неї в каструлю очищені і не різані овочі і підсолити. Так на самому слабкому вогні квасоля доводиться до м'якості. Всі відварені овочі дістаньте, вони вам уже не знадобляться, а квасолю разом з рідиною розтерти в пюре. Таким чином, вийшло пюре збийте вінчиком і поставте підігріватися. Змішайте вершки з молоком, приєднайте до них два яєчних жовтки, добре вимішайте і влийте в суп, потім додайте вершкове масло і сіль. Не забудьте прикрасити тарілки з налитим супом рубаною петрушкою.
Інгредієнти:
квасоля червона – 03 кг;
вода (окріп) – 15-2 л;
цибуля – 1 цибулина;
горіх волоський – 120 г;
петрушка;
селера (листки);
кінза;
м'ята;
кріп;
перець мелений;
сіль.
Приготування
Перед тим як приготувати суп з червоної квасолі, квасолю необхідно перебрати і ретельно промити холодною водою. Залийте її окропом і залиште варитися. Волоський горіх добре потолките, так щоб частина його стала подібно каші, а цибулю як можна дрібніше наріжте. Коли квасоля стане досить м'якою, потовчіть її товкачем, після чого всипте до неї горіхи і цибулю, відразу ж можна додати сіль і перець. А через сім хвилин додайте в каструлю нарізану зелень і проваріть ще 5 хвилин.
Суп з консервованої червоної і білої квасолі з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт цього квасоляного супу з червоної і білої квасолі начебто на перший погляд складний, але у багатьох він назавжди залишається улюбленим назавжди. Грудинку обмийте, залийте водою і поставте варитися бульйон, в цю ж каструлю покладіть одну почищену цибулину, частина запашного перцю, а після присолите. М'якоть добре промийте, обсушіть і видаліть плівки, потім наріжте дуже дрібними шматками, приблизно чверть сірникової коробки. Його можна відразу поперчити, але не поспішайте солити. Смажити його потрібно або на великій сковороді або ж порціями відкладаючи вже обсмажене в тимчасову ємність разом з соком, що виділився. Головне, щоб м'ясо саме обжарилось, а не кипіло у власному соку. Після обжарювання поверніть м'ясо назад в сковороду а краще перекладіть в сотейник разом з тим соком, що виділився. Потім до м'яса додайте подрібнену цибулю і швидше не смажте, а тушкуйте, поки він не стане прозорим.
Тепер наріжте кружечками чилі, не забувши видалити насіння, ця процедура обов'язкова, після чого покладіть нарізані пластинками 3 часникових зубки і спеції. Коли спеції і часник прогріються додайте томати разом з соком в якому вони були законсервовані і розімніть їх толкушкой для пюре. Томіть всю цю суміш, поки м'ясо не буде танути в роті, а потім додайте нарізаний скибочками болгарський перець (бажано жовтого і зеленого кольору) і через 10 хвилин все перекладіть в бульйон, попередньо витягнувши з нього лук і грудинку. Не соромлячись, вливайте туди ж томатний сік і всипайте промиту квасолю. Біла квасоля повинна трохи розваритися і дати густоту, після цього видавіть часник, посоліть, додайте цукор і через п'ять хвилин вимкніть. Перед вживанням обов'язково дайте настоятися не менше години, хоча це найскладніше з приготування.
Курячий суп-пюре з червоної квасолі з селерою
Інгредієнти:
Приготування
З стегенця поставте варитися бульйон, як на будь-який інший звичайний суп, бульйону повинно вийти близько 13 літра. Квасоля промийте і переберіть, залийте водою і чекайте закипання, потім відразу злийте цю вже не зовсім красиву воду. Тепер залийте квасолю холодним бульйоном, покладіть до неї в каструлю очищені і не різані овочі і підсолити. Так на самому слабкому вогні квасоля доводиться до м'якості. Всі відварені овочі дістаньте, вони вам уже не знадобляться, а квасолю разом з рідиною розтерти в пюре. Таким чином, вийшло пюре збийте вінчиком і поставте підігріватися. Змішайте вершки з молоком, приєднайте до них два яєчних жовтки, добре вимішайте і влийте в суп, потім додайте вершкове масло і сіль. Не забудьте прикрасити тарілки з налитим супом рубаною петрушкою.
Грузинський суп з червоної квасолі з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати суп з червоної квасолі, квасолю необхідно перебрати і ретельно промити холодною водою. Залийте її окропом і залиште варитися. Волоський горіх добре потолките, так щоб частина його стала подібно каші, а цибулю як можна дрібніше наріжте. Коли квасоля стане досить м'якою, потовчіть її товкачем, після чого всипте до неї горіхи і цибулю, відразу ж можна додати сіль і перець. А через сім хвилин додайте в каструлю нарізану зелень і проваріть ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт лобіо по-грузинськи з червоної квасолі
Традиційне грузинське блюдо лобіо готують з квасолі, причому використовувати можна будь-які варіанти бобових: квасоля свіжу або консервовану, зелену
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
Нерідко звичні гарніри трохи набридають і до основної страви хочеться подати щось зовсім новеньке, ні на що не схоже. Ідеальним рішенням доповнити
Салат з червоної квасолі - рецепт
Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій