Пиріг з м'ясом на кефірі
Смачний, ситний і швидкий у приготуванні пиріг з м'ясом з тесту на кефірі можна спекти до сімейного ланчу або обіду у вихідні дні.
Витрати на продукти будуть мінімальні, фактично такий пиріг можна приготувати із залишків.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 15 склянки;
трохи крохмалю – біля 2 ст. ложки;
яйце куряче – 1 шт.;
кефір – 200 мл;
сіль – 1 щіпка;
сода – 1 щіпка;
Для начинки:
м'ясний свіжий фарш – 300 г;
картопля – 2-3 шт.;
масло вершкове топлене;
печериці – 3-5 шт. (якщо знайшлися);
зелень свіжа (петрушка, кінза, цибуля);
спеції мелені (чорний перець, гвоздика, коріандр, мускатний горіх);
часник – 3 зубчики;
Для заливки:
яйце куряче – 2-3 шт.;
борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
сир твердий – не менше 50 м (якщо знайшовся);
трохи кефіру, питного несолодкого йогурту, негустих вершків або сметани.
Приготування
Спочатку приготуємо начинку: варимо картоплю і пюрируем його. М'ясний фарш і поросяти, ягняти гриби злегка спассеруем в сковороді на вершковому маслі до зміни кольору м'яса. З'єднаємо фарш з картопляним пюре. Приправимо спеціями, додамо продавлений часник і дрібно нарубану зелень – вона поліпшить смак і структуру пирога. Трохи присолим начинку і перемішаємо.
Тепер готуємо тісто на кефірі для пирога з м'ясом. У змішане з крохмалем борошно додаємо яйце, по дрібці солі і соди, вливаємо кефір. Перемішувати можна міксером або виделкою. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним, некрутим, але і нежидким.
Заливку: змішуємо 2-3 яйця, мелкотертый сир, трохи борошна і трохи кефіру – повинна вийти відносно рідка рідка субстанція. Якщо сиру не знайшлося, не засмучуйтеся, обходьтеся тим, що знайшлося в господарстві.
Включаємо духовку заздалегідь – нехай розігріється.
Будуємо пиріг
З тіста розкачуємо нетонку корж-підкладку і викладаємо його у форму (зрозуміло, змащену маслом) так, щоб краї трохи виступали за край (ще краще буде простелити дно промасленим пекарської папером).
Заповнюємо підкладку підготовленою начинкою, акуратно розрівнюємо лопаткою. Зверху шар заливки, рівномірно розподіляємо її по поверхні.
Ставимо форму в духовку, печемо пиріг протягом 45 хвилин при середніх температурах. Якщо залишилося небагато тертого сиру і рубаною зелені, можете присипати їх сумішшю вже готовий пиріг, вийде ще смачніше.
Перед розрізанням на сегменти дамо пирогу постояти хвилин 15.
До такої випічці подаємо свіжозаварений чай або теплий компот із сухофруктів.
Завдяки використанню різних продуктів (або їх залишків нашедшихся в холодильнику) ми приготували нетривіальне розкішне і ситне выпечное блюдо.
Витрати на продукти будуть мінімальні, фактично такий пиріг можна приготувати із залишків.
Заливний пиріг з м'ясом і картоплею на кефірі в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Спочатку приготуємо начинку: варимо картоплю і пюрируем його. М'ясний фарш і поросяти, ягняти гриби злегка спассеруем в сковороді на вершковому маслі до зміни кольору м'яса. З'єднаємо фарш з картопляним пюре. Приправимо спеціями, додамо продавлений часник і дрібно нарубану зелень – вона поліпшить смак і структуру пирога. Трохи присолим начинку і перемішаємо.
Тепер готуємо тісто на кефірі для пирога з м'ясом. У змішане з крохмалем борошно додаємо яйце, по дрібці солі і соди, вливаємо кефір. Перемішувати можна міксером або виделкою. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним, некрутим, але і нежидким.
Заливку: змішуємо 2-3 яйця, мелкотертый сир, трохи борошна і трохи кефіру – повинна вийти відносно рідка рідка субстанція. Якщо сиру не знайшлося, не засмучуйтеся, обходьтеся тим, що знайшлося в господарстві.
Включаємо духовку заздалегідь – нехай розігріється.
Будуємо пиріг
З тіста розкачуємо нетонку корж-підкладку і викладаємо його у форму (зрозуміло, змащену маслом) так, щоб краї трохи виступали за край (ще краще буде простелити дно промасленим пекарської папером).
Заповнюємо підкладку підготовленою начинкою, акуратно розрівнюємо лопаткою. Зверху шар заливки, рівномірно розподіляємо її по поверхні.
Ставимо форму в духовку, печемо пиріг протягом 45 хвилин при середніх температурах. Якщо залишилося небагато тертого сиру і рубаною зелені, можете присипати їх сумішшю вже готовий пиріг, вийде ще смачніше.
Перед розрізанням на сегменти дамо пирогу постояти хвилин 15.
До такої випічці подаємо свіжозаварений чай або теплий компот із сухофруктів.
Завдяки використанню різних продуктів (або їх залишків нашедшихся в холодильнику) ми приготували нетривіальне розкішне і ситне выпечное блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливний пиріг з фаршем
Несолодкі заливні пироги - це знахідка для тих, у кого ідеї з приготування чогось оригінального вичерпалися. Пропонуємо три вельми незвичайних
Пиріг з капустою і м'ясом
Пиріг з м'ясом і капустою можна подати в якості вечері або на десерт, коли несподівано нагрянуть гості, а також його можна взяти з собою в дорогу,
Рибний пиріг на кефірі
Про користь риби для нашого харчування говорять багато лікарі і дієтологи. Щоб урізноманітнити ваше меню пропонуємо кілька цікавих рецептів рибного
Пиріг з ковбасою
Пиріг з ковбасою - це відмінний варіант страви на швидку руку, особливо, якщо несподівано прийшли гості. Його можна приготувати з тих продуктів, що є