Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча печінка в сметанному соусі

Куряча печінка в сметанному соусі

30-01-2016, 11:14
873
Куряча печінка в сметанному соусі
Навіть якщо відкинути убік просторікування про користь курячої печінки, в залишку отримаємо безліч інших переваг: доступність, простоту і швидкість у приготуванні, приголомшливий смак і ніжну текстуру. Така кількість плюсів зробило цей продукт неймовірно популярним у нашому меню і ще одну ідею його приготування ми вирішили надати вам у цьому матеріалі. Куряча печінка в сметанному соусі виходить дуже вершковою і ніжною, а крім того, поєднується практично з будь-яким гарніром.

Куряча печінка в сметані


Почати пропонуємо з не зовсім стандартної для нашої кухні варіації цієї страви, що включає велику кількість гострого перцю і часнику в складі соусу. Такий рецепт припаде до смаку всім шанувальникам страв погарячіше.
Інгредієнти:
Для гострої пасти:

  • гострий перець - 440 г;

  • часник - 140 г;

  • сіль - 15 г;

  • сік лимона - 235 мл;

  • рослинне масло - 235 мл;

  • оцет - 55 мл


  • Для печінки:

  • куряча печінка - 280 м;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • сметана - 210 мл;

  • молоко - 45 мл


  • Приготування
    Приготуйте ароматну пасту з часнику і перцю, пюрировав їх будь-яким зручним способом. До готової пасті додайте щедру дрібку солі, влийте сік лимона, олію і оцет. Все перемішайте і вилийте в банку, щільно закривши її.
    Сильно розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній печінку з обох боків так, щоб вона помітно підрум'янилася зовні, але залишалася неповноцінній всередині. Приберіть печінка на окреме блюдо, а на її місці спасеруйте цибулю. До цибулі влийте молоко, перемішайте, зіскрібаючи всі шматочки з дна посуду. Додайте сметану і зменшіть жар. Тепер додайте гострий соус за смаком і покладіть печінку дійти до готовності на слабкому вогні.

    Куряча печінка в сметані з цибулею


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 490 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • морква - 70 г;

  • печериці - 290 г;

  • сметана - 235 г;

  • вода - 45 мл;

  • мед - 10 мл;

  • щіпка мускатного горіха;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування
    Спасеруйте півкільця цибулі і терту моркву разом до напівготовності. Покладіть до овочів пластинки грибів і залиште їх до тих пір, поки не випарується зайва волога. Тепер настала черга печінки. Очистіть її і добре промийте, після чого покладіть до овочів і дайте схопитися з усіх боків. В окремому посуді розведіть сметану водою і додайте мед з мускатом. Залийте соусом вміст сковороди і залиште її на вогні до тих пір, поки шматочки печінки не дійдуть до готовності. Курячу печінку з грибами в сметанному соусі подавайте відразу ж, за бажанням доповнивши блюдо свіжою зеленню.

    Рецепт курячої печінки в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 530 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • шалот - 45 г;

  • печериці - 175 г;

  • коньяк - 35 мл;

  • сухе біле вино - 55 мл;

  • вершки - 65 мл;

  • сметана - 110 р.


  • Приготування
    На розтопленому маслі спасеруйте кільця шалот. До цибулевої засмажки додайте шматочки грибів і посоліть. Коли надлишки вологи вийдуть, покладіть на сковороду шматочки печінки і дайте їм схопитися. Влийте коньяк і вино, залиште алкоголь практично повністю випаруватися. Додайте вершки зі сметаною, дайте вершкового соусу загуснути.
    При бажанні повторити приготування курячої печінки тушкованої в сметані можна і в мультиварці. Всі вищеописані кроки повторюйте в режимі «Гасіння».

    Як приготувати курячу печінку в сметані?


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 490 г;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • вершкове масло - 20 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 2 зубки;
  • Куряча печінка в сметанному соусі

  • гілочка чебрецю;

  • печериці - 340 г;

  • вершки - 115 мл;

  • сметана - 210 мл;

  • шпинат - 170 г;

  • бальзамічний оцет - 30 мл


  • Приготування
    Підрум'яньте печінка з цибульними кільцями на суміші розігрітих масел. Додайте чебрець з часником, а потім залийте все бальзаміком. Покладіть гриби, дайте вологи з них випаруватися, після чого додайте шпинат, а через півхвилини влийте вершки зі сметаною. Томіть печінка на слабкому вогні близько 5-7 хвилин або до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
    Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
    Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
    Печінка, тушкована в сметані
    Печінка, тушкована в сметані
    Печінка, тушкована в сметанною підливці, завжди виходить прекрасною на смак і має м'яку і ніжну консистенцію. У даній статті поділимося деякими
    Смажена куряча печінка з цибулею в сметані
    Смажена куряча печінка з цибулею в сметані
    Простий рецепт курячої печінки, смажену з цибулею, містить кілька нехитрих секретів, знаючи які можна приготувати просто відмінний обід або вечеря з
    Печінка в сметані з цибулею і морквою
    Печінка в сметані з цибулею і морквою
    Сьогодні ми хочемо поділитися з вами самим смачним рецептом приготування печінки в сметані з цибулею і морквою. Готується ця страва дуже швидко і
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки
    Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки