Навіть якщо відкинути убік просторікування про користь курячої печінки, в залишку отримаємо безліч інших переваг: доступність, простоту і швидкість у приготуванні, приголомшливий смак і ніжну текстуру. Така кількість плюсів зробило цей продукт неймовірно популярним у нашому меню і ще одну ідею його приготування ми вирішили надати вам у цьому матеріалі. Куряча печінка в сметанному соусі виходить дуже вершковою і ніжною, а крім того, поєднується практично з будь-яким гарніром.
Куряча печінка в сметані
Почати пропонуємо з не зовсім стандартної для нашої кухні варіації цієї страви, що включає велику кількість гострого перцю і часнику в складі соусу. Такий рецепт припаде до смаку всім шанувальникам страв погарячіше.
Інгредієнти: Для гострої пасти:
гострий перець - 440 г; часник - 140 г; сіль - 15 г; сік лимона - 235 мл; рослинне масло - 235 мл; оцет - 55 мл Для печінки:
куряча печінка - 280 м; рослинне масло - 55 мл; ріпчаста цибуля - 85 м; сметана - 210 мл; молоко - 45 мл Приготування Приготуйте ароматну пасту з часнику і перцю, пюрировав їх будь-яким зручним способом. До готової пасті додайте щедру дрібку солі, влийте сік лимона, олію і оцет. Все перемішайте і вилийте в банку, щільно закривши її.
Сильно розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній печінку з обох боків так, щоб вона помітно підрум'янилася зовні, але залишалася неповноцінній всередині. Приберіть печінка на окреме блюдо, а на її місці спасеруйте цибулю. До цибулі влийте молоко, перемішайте, зіскрібаючи всі шматочки з дна посуду. Додайте сметану і зменшіть жар. Тепер додайте гострий соус за смаком і покладіть печінку дійти до готовності на слабкому вогні.
Куряча печінка в сметані з цибулею
Інгредієнти: куряча печінка - 490 г; ріпчаста цибуля - 115 г; морква - 70 г; печериці - 290 г; сметана - 235 г; вода - 45 мл; мед - 10 мл; щіпка мускатного горіха; вершкове масло - 35 р. Приготування Спасеруйте півкільця цибулі і терту моркву разом до напівготовності. Покладіть до овочів пластинки грибів і залиште їх до тих пір, поки не випарується зайва волога. Тепер настала черга печінки. Очистіть її і добре промийте, після чого покладіть до овочів і дайте схопитися з усіх боків. В окремому посуді розведіть сметану водою і додайте мед з мускатом. Залийте соусом вміст сковороди і залиште її на вогні до тих пір, поки шматочки печінки не дійдуть до готовності. Курячу печінку з грибами в сметанному соусі подавайте відразу ж, за бажанням доповнивши блюдо свіжою зеленню.
Рецепт курячої печінки в сметанному соусі
Інгредієнти: куряча печінка - 530 г; вершкове масло - 35 г; шалот - 45 г; печериці - 175 г; коньяк - 35 мл; сухе біле вино - 55 мл; вершки - 65 мл; сметана - 110 р. Приготування На розтопленому маслі спасеруйте кільця шалот. До цибулевої засмажки додайте шматочки грибів і посоліть. Коли надлишки вологи вийдуть, покладіть на сковороду шматочки печінки і дайте їм схопитися. Влийте коньяк і вино, залиште алкоголь практично повністю випаруватися. Додайте вершки зі сметаною, дайте вершкового соусу загуснути.
При бажанні повторити приготування курячої печінки тушкованої в сметані можна і в мультиварці. Всі вищеописані кроки повторюйте в режимі «Гасіння».
Як приготувати курячу печінку в сметані?
Інгредієнти: куряча печінка - 490 г; рослинна олія - 25 мл; вершкове масло - 20 г; ріпчаста цибуля - 115 г; часник - 2 зубки; гілочка чебрецю; печериці - 340 г; вершки - 115 мл; сметана - 210 мл; шпинат - 170 г; бальзамічний оцет - 30 мл Приготування Підрум'яньте печінка з цибульними кільцями на суміші розігрітих масел. Додайте чебрець з часником, а потім залийте все бальзаміком. Покладіть гриби, дайте вологи з них випаруватися, після чого додайте шпинат, а через півхвилини влийте вершки зі сметаною. Томіть печінка на слабкому вогні близько 5-7 хвилин або до готовності.