Хінкал – рецепт
![Хінкал – рецепт Хінкал – рецепт](/uploads/posts/2016-01/hnkal-recept_381.jpeg)
Не слід плутати хінкал з грузинські хінкалі (робляться з тіста з м'ясною начинкою зразок пельменів), ці страви істотно різного типу.
Розповімо, як готувати хінкал, відомо безліч національно-регіональних рецептів (різні інгредієнти тесту та їх пропорції, а також розміри і форма).
Спочатку варять баранину або яловичину (іноді курятину). Поки м'ясо вариться, готують прісне тісто бездріжджове. Його розкочують і ріжуть на шматочки невеликого розміру. Готове м'ясо виймають з бульйону і варять шматочки тіста в бульйоні.
На стіл в окремій посуді подають: шматочки вареного м'яса, власне хінкал, бульйон в супових чашках і соус (звичайно гострий томатно-часниковий або сметанно-часниковий). Іноді хинкалы і шматочки м'яса кладуть на одне блюдо. До цього всього може бути поданий відварну картоплю.
Рецепт аварського хинкала з кукурудзяного борошна на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для соусу:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками зручними для їжі і ставимо варитися в 15-2 літрах води. Варимо до готовності з цибулиною і немолотыми спеціями.
Тісто: з'єднуємо просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно, додаємо кефір, сіль і яйця. Якщо тісто недостатньо круте – додайте борошна або крохмалю.
Цибулину і лаврушку з бульйону – викидаємо, м'ясо виймаємо і перекладаємо в окремий посуд.
Розкачуємо тісто в пласт примірної товщиною 1 см і нарізаємо ромбиками (сторона 3-4 см), варимо їх в
![Хінкал – рецепт Хінкал – рецепт](/uploads/posts/2016-01/hnkal-recept_292.jpeg)
Соус: розвести томатну пасту невеликою кількістю кип'яченої води або бульйону, додаємо продавлений часник, сік лимона, присаливаем і приправляємо пекучим червоним перцем.
Подаємо все на стіл: м'ясо і хінкал на різних стравах або на одному, бульйон в порційних чашках, соус в плошці і свіжу зелень. Їмо без хліба, хинкалы і м'ясо маку в соус і запиваємо бульйоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Даргинский хінкал](/uploads/posts/2016-01/darginskiy-hnkal_251.jpeg)
Даргинский хінкал
Найпоширенішим і досить, простим національним блюдом дагестанської кухні є листковий хінкал, яким господарі зазвичай пригощають гостей. Це невеликі
![Листковий хінкал](/uploads/posts/2016-01/listkoviy-hnkal_211.jpeg)
Листковий хінкал
Листковим даргинский хінкал називають через його особливості приготування: тісто скручують в рулет і порційно нарізають невеликими шматочками. У
![«Їжачки» в сметанному соусі](/uploads/posts/2016-01/yizhachki-v-smetannomu-sous_711.jpeg)
«Їжачки» в сметанному соусі
Приготуйте неймовірно оригінальні м'ясні «їжачки» на обід - і ваші рідні, напевно, в першу чергу оцінять зовнішній вигляд страви і тільки потім їх
![Аварська хінкал](/uploads/posts/2015-03/avarska-hnkal_851.jpeg)
Аварська хінкал
Аварська хінкал, родом з Дагестану, не має нічого спільного зі співзвучною хінкалі. Пишні ромбики хинкала готуються не просто, тому такий
![Галушки з куркою](/uploads/posts/2015-03/galushki-z-kurkoyu_351.jpeg)
Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою
![Бешбармак з баранини](/uploads/posts/2015-03/beshbarmak-z-baranini_691.jpeg)
Бешбармак з баранини
Бешбармак з баранини - традиційне казахське страву, у якого є різні варіанти приготування. Сьогодні ми вам розповімо про деякі з них. Але основа у