Як приготувати зрази з фаршу з яйцем?
Про зрази, як і про всі відомі страви, є кілька легенд, звичайно більше нагадують історичні анекдоти. Спочатку це був шматок яловичої відбивною з начинкою, згорнутий в рулет. Звичайно, це блюдо переніс безліч трансформацій і змін, стало універсальним і різноманітним. І ми теж пропонуємо вам кілька рецептів.
Інгредієнти:
куряче філе – 1 кг;
молоко – 1 стакан;
білий батон – 4 шматочка;
сіль;
перець;
яйця – 2 шт.;
яйця варені – 8 шт.;
цибуля – 1 шт.;
панірувальні сухарі .
Приготування
Для приготування можна взяти навіть заморожене філе, в цьому випадку його необхідно розморозити в холодній воді. Фарш краще робити за допомогою блендера, так він буде краще ліпитися, але якщо такого немає, то скористайтеся м'ясорубкою. У прокручене м'ясо додайте дрібно натертий лук, два сирих яйця, спеції, сіль і за бажанням пюрированный або мелений сухий часник. Візьміть чотири порційних шматка білого батона і відокремте скоринки від м'якушки, після чого залийте м'якуш теплим молоком на пару хвилин до повного розм'якшення. Відіжміть м'якуш, видавивши зайве молоко і покладіть фарш, потім ретельно і скрупульозно вимісіть. Він повинен бути однорідним і добре ліпитися, при необхідності можна додати панірувальні сухарі для збільшення щільності фаршу. Тепер його треба розділити на 8 рівних частин, за кількістю зварених яєць. Перед ліпленням зраз змочіть руки водою, щоб фарш не чіплявся. Візьміть одну з відміряних порцій фаршу, з 2/3 її зробіть корж, потім покладіть її на руку, зверху покладіть яйце. Підніміть краю коржі облепливая яйце, а потім іншою рукою покладіть решту цієї порції фаршу зверху і ніжно обімніть всю поверхню, після чого обкатайте в сухарях. Уклавши зрази на лист із заздалегідь простеленной фольгою можна відправляти їх в духовку при 180 градусах, а через 40-45 хвилин вони будуть готові.
Інгредієнти:
філе яловичини – 05 кг;
свинина (м'якоть) – 05 кг;
молоко – 200 мл;
білий батон – 4 шматочка;
сир твердий – 170-200 г;
сіль;
масло вершкове – 70 г;
перець;
яйця – 2 шт.;
яйця варені – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
панірувальні сухарі.
Приготування
За допомогою блендера переробіть свинину і яловичину в фарш, так він виходить рубаний, а не чавлений, але якщо є тільки м'ясорубка то нічого страшного можна скористатися і нею, встановивши насадку побільше. У м'ясо додайте вимочені в молоці і віджаті шматочки батона, тільки не забудьте заздалегідь відокремити скоринку. Туди ж покладіть сирі яйця, чавлений або мелений сухий часник, сіль, дрібно натерту цибулю, перець і ретельно вимісіть фарш. Дрібно подрібніть варені яйця і сир, бажано це зробити з допомогою терки. Додайте масло і добре вимішайте. З частини фаршу зробіть корж в яку покладіть чайну ложку начинки і загорніть її. Трохи покатавши по поверхні у вас вийде кулька, який потрібно обваляти в сухарях і приплюснути, ніжно придавивши. Коли всі будуть готові зрази, обсмажте на сковорідці з закритою кришкою.
Як приготувати зрази з курячого фаршу з яйцем в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування можна взяти навіть заморожене філе, в цьому випадку його необхідно розморозити в холодній воді. Фарш краще робити за допомогою блендера, так він буде краще ліпитися, але якщо такого немає, то скористайтеся м'ясорубкою. У прокручене м'ясо додайте дрібно натертий лук, два сирих яйця, спеції, сіль і за бажанням пюрированный або мелений сухий часник. Візьміть чотири порційних шматка білого батона і відокремте скоринки від м'якушки, після чого залийте м'якуш теплим молоком на пару хвилин до повного розм'якшення. Відіжміть м'якуш, видавивши зайве молоко і покладіть фарш, потім ретельно і скрупульозно вимісіть. Він повинен бути однорідним і добре ліпитися, при необхідності можна додати панірувальні сухарі для збільшення щільності фаршу. Тепер його треба розділити на 8 рівних частин, за кількістю зварених яєць. Перед ліпленням зраз змочіть руки водою, щоб фарш не чіплявся. Візьміть одну з відміряних порцій фаршу, з 2/3 її зробіть корж, потім покладіть її на руку, зверху покладіть яйце. Підніміть краю коржі облепливая яйце, а потім іншою рукою покладіть решту цієї порції фаршу зверху і ніжно обімніть всю поверхню, після чого обкатайте в сухарях. Уклавши зрази на лист із заздалегідь простеленной фольгою можна відправляти їх в духовку при 180 градусах, а через 40-45 хвилин вони будуть готові.
Зрази з свино-яловичого фаршу з яйцем і сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
За допомогою блендера переробіть свинину і яловичину в фарш, так він виходить рубаний, а не чавлений, але якщо є тільки м'ясорубка то нічого страшного можна скористатися і нею, встановивши насадку побільше. У м'ясо додайте вимочені в молоці і віджаті шматочки батона, тільки не забудьте заздалегідь відокремити скоринку. Туди ж покладіть сирі яйця, чавлений або мелений сухий часник, сіль, дрібно натерту цибулю, перець і ретельно вимісіть фарш. Дрібно подрібніть варені яйця і сир, бажано це зробити з допомогою терки. Додайте масло і добре вимішайте. З частини фаршу зробіть корж в яку покладіть чайну ложку начинки і загорніть її. Трохи покатавши по поверхні у вас вийде кулька, який потрібно обваляти в сухарях і приплюснути, ніжно придавивши. Коли всі будуть готові зрази, обсмажте на сковорідці з закритою кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зрази з яйцем
Найшвидший спосіб приготування ситного обіду - це зробити зрази з начинкою. Вони бувають з картопляної оболонки або м'ясний. А ось в якості
Курячі зрази
Урізноманітнити домашній обід смачним блюдом можна, приготувавши невимовно ароматні, ніжні курячі зрази. Їх рецепт настільки простий, що з легкістю
М'ясні зрази з начинкою
Пропонуємо відступити від звичних рецептів звичайних зраз і приготувати нове, неймовірно смачна страва з аналогічною назвою, тільки в якості оболонки
М'ясні зрази з грибами
Здивуйте близьких неймовірно смачною стравою - м'ясними зразами з грибним наповненням. Використовуючи наші рекомендації, у вас вийде чудова основна
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і