Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для біляшів з сухими дріжджами

Тісто для біляшів з сухими дріжджами

30-01-2016, 10:43
1 736
Тісто для біляшів з сухими дріжджами
Багато господинь впевнені, що дріжджове тісто для біляшів складно приготувати і вони купують його вже готовим в магазині. Але в дійсності, це тісто готується легко якщо дотримувати деякі правила.

Рецепт дріжджового тіста на біляші з сухими дріжджами на молоці


Інгредієнти:

  • борошно – 1000 м;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 25 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • олія соняшникова – 60 мл;

  • молоко – 500 мл;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування
    У мисці збиваємо 2 яйця, висипаємо туди сіль і цукор. Молоко нагріваємо, але не до гарячого, інакше яйця згорнуться, а дріжджі завариться. У молоці розпускаємо дріжджі і додаємо до яєць, а також вливаємо туди масло. Гарненько все перемішуємо, щоб все розчинилося. Борошно додаємо частинами, дерев'яною ложкою вимішуємо спочатку з однією половиною, потім висипаємо другу половину і домішують вже руками. Готове тісто може трохи липнути до рук, оскільки воно більш здобне, ніж на воді. Залишаємо вимішане тісто підходити, змастити зверху олією, щоб воно не підсохло і, накривши рушником. Це може зайняти від 20 хвилин до години. Коли тісто піднялося, його потрібно підбити і поставити відпочивати ще на 20 хвилин. Після цього обім'яти і готово.

    Як зробити смачне дріжджове тісто для біляшів на воді з сухими дріжджами


    Інгредієнти:

  • вода – 350 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 35 г;

  • борошно – 06 кг;

  • соняшникова олія – 80 мл;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка з гіркою.


  • Приготування
    В теплу воду (36-37 градусів) висипаємо дріжджі і цукор, перемішуємо, поки вони розчиняться. Просіваємо в воду 510 г борошна і замішуємо закваску. Накриваємо плівкою і ставимо в тепло хвилин на 15 щоб дріжджі «ожили». Як тільки піднялася «шапочка», просіваємо туди 250 г борошна. Замішувати на цьому етапі можна ложкою, якщо не хочеться бруднити руки. Висипаємо ще 250 г просіяного борошна і вимішуємо. Як тільки тісто буде важко місити і воно почне скочуватися по мисці за ложкою, викладаємо його на стіл, попередньо гарненько присипавши борошном. Далі заважаємо руками, щедро змащеними олією. Вимішуємо 10 хвилин, час від часу на руки додаючи олію. Потрібно домогтися гладкості, при цьому, не забиваючи сильно борошном. Далі тісто в мисці затягуємо плівкою, або ж накриваємо рушником, але тоді важливо дотримуватися тиші і берегти тісто від протягів. Підніматися воно має близько години, після цього його слід злегка підбити і можна приступати до ліплення, відриваючи від тіста шматочки.

    Швидке дріжджове тісто на біляші з сухими дріжджами на сироватці


    У цьому рецепті є один незвичайний інгредієнт – горілка. Додається вона, щоб тісто в процесі смаження вбирала менше жиру.
    Інгредієнти:

  • сироватка – 300 мл;

  • борошно – 05-06 кг;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 15 г;

  • олію соняшникову – 15 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • горілка – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для початку потрібно активувати дріжджі, для цього змішуємо їх з цукром, 2 ст. ложками борошна і 50 мл
    Тісто для біляшів з сухими дріжджами
    теплої сироватки. Добре перемішуємо і ставимо хвилин на 15. У просіяне борошно висипаємо сіль, виливаємо решту сироватку, горілку і закваску із дріжджів, добре перемішуємо дерев'яною лопаткою. Перед тим як приступити до вымешиванию руками, прибираємо тісто хвилин на 20 щоб рідина рівномірно розподілилася. Після цього вимішуємо тісто 7-10 хвилин (до однорідності і еластичності) на столі, змащеному маслом, борошно більше не додаємо. Кладемо тісто в миску, обмазуємо маслом, затягуємо плівкою і ставимо в тепло на 40 хвилин. Після його потрібно трохи осадити і дати підійти ще раз, це займе ще хвилин 20 далі можна приступати до розбирання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на кефірі для біляшів
    Тісто на кефірі для біляшів
    Незмінним складовим компонентом для традиційних біляшів є їх соковите м'ясне наповнення, а от оболонка може бути досить різноманітною. Далі
    Тісто для булочок з сухими дріжджами
    Тісто для булочок з сухими дріжджами
    Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі
    Тісто для біляшів
    Тісто для біляшів
    Біляші - смачне блюдо татарської кухні, яку люблять багато за його ніжне тісто і м'ясну начинку. І сьогодні ми розберемося, яке зробити тісто для
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю