Різдвяний кекс

Англійська фруктовий різдвяний кекс
Класикою під різдво для англійців є незвичайний ананасовий кекс, який, завдяки все тому ж ананасу, виходить досить вологим і важким. Окрім іншого, в тісто додають достаток сушених фруктів, асортимент яких ви можете варіювати на свій розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Ананас розімніть з допомогою виделки або преса для картоплі. Перетворювати його в пюре не обов'язково, але при бажанні можна скористатися блендером. З'єднайте разом сушені фрукти, шматочки ананаса, воду і бренді. Поставте суміш на вогонь, додайте шматочки масла і доведіть рідини до кипіння. Після, остудіть інгредієнти і додайте збиті яйця.
Інші компоненти пропустіть через сито і додайте до фруктів. Розподіліть тісто в покритою пергаментом форму і залиште різдвяний кекс з сухофруктами на півтори години при 160 градусах.
Німецький різдвяний кекс штолень – рецепт
Для тих, хто хоче попрактикуватися в кулінарному майстерності, пропонуємо взятися за німецьку версію різдвяної випічки – штолень. Готується такий кекс на дріжджовому тісті, присмаченому добавками начебто сушених фруктів, цукатів і марципана.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрів молоко до температури тіла, розведіть в ньому мед і вершкове масло, висипте дріжджі і залиште останні активізуватися на 7 хвилин. Перемішайте, всипте прянощі, борошно і цитрусову цедру. Далі слід звична для дріжджового тіста операція: 10-хвилинне вимішування і розстойка до подвоєння в розмірі. В цей час підігрійте апельсиновий сік і змішайте його з ромом. Залийте сумішшю журавлину з сухофруктами і залиште набухати, поки підходить тісто. Після, злийте залишки, а фрукти, разом з нарізаним марципаном, вмішайте в тісто. Розділіть ком тесту натроє, скачайте кожен шматочок в ковбаску і сплетіть косою. Дайте кексу підійти вже вдруге, а потім відправте в духовку на 40 хвилин при 190 градусах.
Традиційний італійський різдвяний кекс панеттоне
Панеттоне схожий з нашим великодньою паскою не тільки зовнішнім виглядом, але і технологією приготування. Переконайтеся в цьому самі, повторивши рецепт далі.
Інгредієнти:
Для стартера:
Для паски:

Приготування
Підігрійте молоко з водою до температури тіла, змішайте і додайте інші компоненти стартера. Через півгодини з'єднайте стартер з яйцями, цукром, цитрусової цедрою, борошном і розтопленим маслом. Вымешав тісто 10 хвилин, додайте горіхи і сухофрукти, а потім залиште піднятися на 4 години. Розподіліть тісто по формах для пасок, заповнюючи їх наполовину, а потім дайте панеттоне підійти вдруге, вже 2-3 години. Випікайте 1 годину при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні

Кекс з манкою на молоці
Досить часто кулінари в рецептах різної випічки замінюють борошно додаванням до складу манної крупи. Завдяки цьому нехитрому дії виріб виходить ще

Лимонний кекс в мультиварці
Чудовим зігріваючим варіантом випічки в холодний осінній день стане яскравий, ароматний кекс. Пропонуємо найбільш оригінальні його рецепти, які кожен

Апельсиновий кекс
Кекси - дуже смачна випічка, улюблена багатьма. Готують його з різними начинками: яблуками, шоколадом, сиром, родзинками і т. д. І сьогодні ми

Морквяний кекс
Кекс - це дивовижно смачна випічка. А чи знаєте ви, що його можна приготувати з морквою? Вийде смачно і корисно. Пропонуємо вашій увазі кілька

Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю