Гусак з яблуками, запечений в духовці
![Гусак з яблуками, запечений в духовці Гусак з яблуками, запечений в духовці](/uploads/posts/2015-12/gusak-z-yablukami-zapecheniy-v-duhovc_981.jpeg)
Гусак, фарширований яблуками в духовці
У цьому рецепті, разом з яблуками, в порожнину птиці відправиться гарнір з рису. Таким чином, по закінченню готування, на вашому столі буде красуватися не тільки сама птиця, але і смачне доповнення до неї.
Інгредієнти:
Приготування
Обполосніть і гарненько обсушіть птицю. Останній крок надзвичайно важливий для досягнення рум'яної скоринки. Гусака натріть щедрою пучкою солі і поставте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. В середині приготування переверніть тушку зі спини на грудку. Попереднє запікання дозволить позбутися від надлишків жиру. Витопився жир злийте, а саму птицю полийте сумішшю меду з водою в рівних пропорціях.
Спасеруйте овочі, додайте чебрець, цедру і шматочки яблук. Змішайте пасеровку з рисом і наповніть начинкою порожнину гусака. Зв'яжіть гомілки птиці. Приготування гусака з рисом і яблуками в духовці займає різний час, що залежить від розмірів птиці, розрахувати його можна за простою формулою: 15 хвилин на кожні півкіло ваги. Якщо ви боїтеся пересушити птицю, то запікайте гусака з яблуками в духовці в рукаві за аналогічною схемою.
Рецепт приготування гусака з яблуками в духовці
Тушку також можна обробити на шматки і томити в духовці з бульйоном і вином. Виходить вишукане гаряче, відповідне до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
![Гусак з яблуками, запечений в духовці Гусак з яблуками, запечений в духовці](/uploads/posts/2015-12/gusak-z-yablukami-zapecheniy-v-duhovc_422.jpeg)
Приготування
Перед тим, як приготувати гусака з яблуками в духовці, розріжте птицю, натріть шматочки сіллю і підрум'яньте. Злийте надлишки жиру практично повністю, а на залишках спасеруйте овочі з яблуками близько 5 хвилин. Покладіть трави і прянощі, залийте блюдо вином і залишити ще на 5 хвилин. Підсипте борошно, перемішайте і влийте бульйон. Залиште посуд з птицею і овочами нудитися в духовці два з половиною години при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Рецепт качки з картоплею в духовці](/uploads/posts/2015-12/recept-kachki-z-kartopleyu-v-duhovc_151.jpeg)
Рецепт качки з картоплею в духовці
Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
![Гусак, запечений в духовці](/uploads/posts/2015-12/gusak-zapecheniy-v-duhovc_901.jpeg)
Гусак, запечений в духовці
Саме святкове блюдо, яке неодмінно додасть новорічний настрій - це гусак, запечений за рецептами, які описані далі. Незважаючи на те, що ця птиця
![Качка, тушкована шматочками – рецепт](/uploads/posts/2015-12/kachka-tushkovana-shmatochkami-recept_181.jpeg)
Качка, тушкована шматочками – рецепт
Самий вірний спосіб зробити м'ясо птиці м'яким і ніжним - це тривало його мучити. Не винятком є і качка, яку пропонуємо тушкувати шматочками,
![Як приготувати гусака з яблуками?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-gusaka-z-yablukami_671.jpeg)
Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
![Як приготувати гусака в духовці?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-gusaka-v-duhovc_271.jpeg)
Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
![Гуска з чорносливом і яблуками](/uploads/posts/2015-03/guska-z-chornoslivom-yablukami_461.jpeg)
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми