Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, тушкована шматочками – рецепт

Качка, тушкована шматочками – рецепт

16-12-2015, 20:05
2 637
Качка, тушкована шматочками – рецепт
Качине м'ясо займає друге місце по популярності після курячого. Друга сходинка дісталася утятине з-за високого вмісту жиру, який слід вміти правильно витопити, щоб при цьому не пересушити м'ясо. І якщо запікання птиці може зажадати від вас певного кулінарного досвіду, то гасіння під силу навіть новачкам. Кількома простими і цікавими рецептами качки тушкованою шматочками ми поділимося нижче.

Качка, тушкована з шматочками яблуками


Качка і яблука – класичне поєднання, яке послужить вам гарну службу в випадку, якщо ви не хочете ризикувати і дивувати гостей незвичними смаковими комбінаціями. У цьому рецепті ми доповнимо блюдо коріандром і парою паличок кориці для того, щоб птах мала виражений пряний аромат.
Інгредієнти:

  • качині ніжки - 2 шт.;

  • яблука - 210 г;

  • яблучний сік - 245 мл;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 115 мл


  • Приготування
    Як ми зазначили вище, качка дуже багата підшкірним жиром, а тому перед тим, як приступати до гасіння, птицю необхідно обсмажити, щоб надлишки жиру вытопились. Обріжте звисаючий з країв шкіри жир і покладіть шматочки качки в розігріту сковороду. Обсмажуйте до тих пір, поки шкірка добре не підрум'яниться. Перекладіть ніжки в жаровню, влийте ложку вытопившегося жиру і додайте шматочки яблук і цибулі. Покладіть прянощі. Залишився жир можна злити в баночку і зберігати, використовуючи для інших рецептів.
    Залийте вміст жаровні сумішшю води та соку, додайте посуд в духовці і залиште все гаситься протягом 1 години 10 хвилин. Протягом гасіння пару раз загляньте під кришку жаровні, стежачи за тим, щоб з посуду не випарувалася вся рідина. Качка, тушкована шматочками в духовці подається відразу ж після приготування, тільки не забудьте позбутися паличок кориці.

    Качка, тушкована шматочками з картоплею


    Цей простий рецепт птиці з тушкованою картоплею ідеально підходить для приготування в холодну пору року. По-перше, страва зможе зігріти і наситити вас взимку, а по-друге, воно готується з простого мінімуму доступних продуктів.
    Інгредієнти:

  • качина тушка - 23 кг;

  • картопляний бульби - 490 г;

  • пастернак - 160 г;

  • ріпчаста цибуля - 270 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 10 г;

  • вода - 940 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати качку тушковану шматочками, разрубите тушку птиці на шматки і підрум'яньте їх на сухій сковороді до вираженого рум'яного кольору. Злийте надлишки жиру, додайте трохи вершкового масла і посипте м'ясо борошном. Перемішавши, залийте вміст жаровні водою і дайте рідини закипіти. Очистивши овочі, наріжте їх на шматки довільного розміру і покладіть до утятине. Залиште страву нудитися на маленькому вогні протягом години.

    Качка, тушкована шматочками з овочами


    Інгредієнти:

  • квасоля - 440 г;

  • копчені сосиски - 440 г;

  • бекон - 210 г;

  • качина тушка - 18 кг;

  • часникові зубки - 12 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • морква - 140 г;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • томати у власному соку - 285 г;

  • вода - 44 л;

  • сухе біле вино - 230 мл;

  • жменя зелені петрушки.
  • Качка, тушкована шматочками – рецепт


    Приготування
    Перед початком готування квасоля замочіть на всю ніч. Підрум'янивши бекон з ковбасою, злийте надлишки жиру і змішайте шматочки з квасолею. Додайте часник, шматочки моркви з цибулею і залиште овочі злегка підрум'янитися. Покладіть чебрець з лавром, а потім влийте вино, воду і томати. Поки рідина доходить до кипіння, підрум'яньте шматочки качки і злийте зайвий жир. Покладіть птицю в жаровню до квасолі і залиште все нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці 1 годину 40 хвилин. Гаряче рагу подавайте, посипавши жменею зелені петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка в апельсиновому соусі
    Курка в апельсиновому соусі
    Урізноманітнити повсякденне блюдо з курячого м'яса досить просто. Птах чудово поєднується з різноманітними пікантними маринадами, в тому числі і
    Перепели - рецепт приготування
    Перепели - рецепт приготування
    Вразити гостей незвичайним стравою на святковому столі можна, вивчивши детально описані далі рецепти. Розповімо, як оригінально приготувати перепелів
    Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
    Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
    Тушкована картопля з м'ясом - це блюдо, яке з легкістю виручає в різних ситуаціях, адже за короткий час можна зміркувати обід для великої компанії.
    Качка, фарширована капустою
    Качка, фарширована капустою
    Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка з овочами в духовці
    Качка з овочами в духовці
    Не знаєте такого корисного і смачного приготувати на вечерю? Пропонуємо універсальний варіант - качку з овочами в духовці. Таке просте блюдо