Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з свинячих реберець

Страви з свинячих реберець

16-12-2015, 19:26
909
Страви з свинячих реберець
Свинячі реберця, завдяки своїм чудовим смаковим якостям досить широко використовуються в кулінарії для приготування самих різноманітних страв. М'ясисті ребра стають відмінною основою шашлику або просто обсмаженої, а потім погашеної м'яса зі спеціями, а з свинячих реберець з тонким шаром м'яса виходять відмінні перші страви. Особливо смачні горохові або квасолеві супи , а також борщі чи розсольники.
Деякі страви готуються з копчених свинячих реберець, що надає їм пікантності, насиченості і неповторного аромату.
Нижче ми розповімо, як приготувати рагу і печеня зі свинячими реберцями і ви, скориставшись нашими рецептами, зможете самі оцінити неймовірні смакові якості цих страв.

Рагу з копчених свинячих реберець - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячі копчені реберця – 950 г;

  • бульби картоплі – 950 г;

  • баклажани – 350-450 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • білокачанна капуста – 250 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 150 г;

  • томатна паста – 210 г;

  • сметана – 210 г;

  • аджика – 15-20 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Копчені ребра промиваємо, розрізаємо на шматки по одному ребру, закладаємо в казанок або сотейник з товстим дном, заливаємо очищеною водою, приправляємо до смаку сіллю і варимо на помірному вогні після закипання протягом тридцяти хвилин.
    Тим часом підготуємо належним чином усі необхідні овочі. Чистимо і подрібнюємо півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець, кубиками картоплю і баклажани. Також шаткуємо капусту і попередньо вимиту свіжу зелень.
    В окремій сковороді пасеруємо на рослинній олії півкільця цибулі і соломку моркви протягом приблизно семи хвилин або до напівпрозорості. Потім закладаємо томатну пасту, аджику і припускаємо дві хвилинки. Далі додаємо сметану і, помішуючи, готуємо ще три хвилини.
    Після закінчення тридцяти хвилин закладаємо до ребер по черзі шарами баклажани, потім картоплю і перець і завершуємо шаром капусти. Кожен шар приправляємо попередньо сіллю і меленим чорним перцем. Кидаємо також лаврове листя, заливаємо приготовленим сметанно-томатним соусом і тушкуємо на малому вогні протягом двадцяти хвилин. По готовності вміст посуду дбайливо перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на п'ятнадцять хвилин.
    При подачі присмачую блюдо дрібно нарубаної свіжої зеленню.

    Печеня з свинячих реберець з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 750 г;

  • бульби картоплі – 920 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 150 г;

  • часник – 2 зубці;

  • свинячий жир – 20 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • мелена паприка – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Казан або сотейник з товстим дном ставимо на сильний вогонь, додаємо свинячий жир і коли він розтопиться і гарненько прогріється, закладаємо попередньо промиті, обсушені і розрізані на порції ребра. Підрум'янюємо їх по три-п'ять хвилин з кожного боку, а потім додаємо за смаком сіль, мелену паприку і обсмажуємо ще пару хвилин, помішуючи.
    Потім кидаємо заздалегідь очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо до його м'якості, перемішуючи.
    Страви з свинячих реберець
    Тепер черга часнику і моркви, очистимо їх, нашинкуем тонкими кільцями і додати до м'яса у казан. Через п'ять-сім хвилин закладаємо вимиті і подрібнені гриби і також даємо трохи підрум'янитися. Далі вливаємо очищену воду, щоб вона повністю покрила вміст, і кидаємо попередньо очищені і нарізані дрібними кубиками картопляні бульби. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, додаємо листя лавра і тушкуємо печеня на малому вогні під кришкою протягом сорока хвилин.
    По готовності даємо страви хвилин п'ятнадцять для настоювання і можемо подавати, присмачивши свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати яловичі реберця?
    Як приготувати яловичі реберця?
    Деякі неохоче беруться за приготування яловичини тільки тому, що не знають, яке блюдо вийде смачнішим з цим компонентом. Пропонуємо ідеї створення
    Свинячі реберця - рецепт
    Свинячі реберця - рецепт
    Приготувати смачний обід без клопоту і не маючи особливих кулінарних здібностей - це цілком здійсненне завдання. У цій статті представлені неймовірні
    Реберця в мультиварці
    Реберця в мультиварці
    Відомо, що страв на основі реберець необхідна тривала теплова обробка і, звичайно, для цієї мети ідеально скористатися диво-приладом - мультиварка.
    Що приготувати з свинячих реберець?
    Що приготувати з свинячих реберець?
    Яку страву ви не вирішили приготувати з додаванням свинячих реберець, воно напевно вийде чудово смачним, ароматним і досить ситним. Пропонуємо кілька
    Що можна приготувати з свинячих реберець?
    Що можна приготувати з свинячих реберець?
    Серед неймовірного розмаїття рецептів, в основі яких використовують реберця, складно визначитися у виборі основного блюда. Пропонуємо два
    Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
    Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
    Багато люблять суп гороховий, однак не всім подобаються клопоти, які доставляє процес його приготування. Власникам диво-помічниці - мультиварки можна