Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо в горщиках в духовці

М'ясо в горщиках в духовці

16-12-2015, 19:23
663
М'ясо в горщиках в духовці
Тривалий ловлення при відносно невисоких температурах завжди йде на користь практично будь-якого м'яса. Рецепти в горщиках дозволяють втілити цю нехитру техніку в життя, а попутно наситити м'ясо смаком і ароматом всіх тих добавок, які ви вирішили покласти разом з ним. Крім своєї насиченості, м'ясо в горщиках в духовці готується до смішного просто, що особливо актуально для всіх тих, хто тільки вчиться кулінарії.

Рецепт м'яса по-французьки в горщиках в духовці


Яловичина в прованському стилі готується з великою кількістю трав, овочами і неодмінно на основі вина та томатного соусу. Обов'язковою умовою також є додавання стандартних для середземноморської кухні трав: чебрецю, розмарину, орегано.
Інгредієнти:

  • яловичина - 840 г;

  • борошно - 45 г;

  • морква - 330 г;

  • стебла селери - 3 шт.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • червоне вино (сухе) - 480 мл;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • яловичий бульйон - 490 мл;

  • томати - 425 г;

  • картопляні бульби - 630 г;

  • печериці - 440 г;

  • сушений чебрець, орегано, майоран - по 1/2 ч. ложки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • лист лавра - 1 шт.


  • Приготування
    Заздалегідь слід підготувати м'ясо, підрум'янивши його. З цією метою яловичину обсипають борошном з сіллю і підрум'янюють її на сильному вогні. Далі до м'яса додають великі шматочки овочів і дають схопитися рум'яною скоринкою і їм. У самому кінці додайте пюрированный часник, а через півхвилини розкладіть м'ясо і овочі по горщикам. Посуд, в якій проходила обсмажування, деглазируйте невеликою кількістю червоного вина, коли воно випарується наполовину, влийте бульйон і томати, додайте трави і дайте соусу дійти до кипіння. Залийте соусом вміст горщиків і поставте все в розігріту до 165 градусів духовку на півтори години.

    М'ясо з овочами в горщику в духовці


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • солодкий перець - 360 г;

  • картопля - 370 г;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • консервована квасоля - 580 г;

  • томати - 760 г;

  • вода - 480 мл;

  • яловичина - 12 кг;

  • паприка, кумин - по 2 ч. ложки;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець, орегано - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    В рамках цієї техніки приготування м'яса в горщиках в духовці, завчасної підготовки інгредієнтів не потрібно, необхідно лише зробити простий соус. Для соусу томати заливають водою і доповнюють усіма спеціями зі списку. Далі соус довести до кипіння, збити блендером і зняти з вогню.
    Розкладіть великі шматочки овочів і м'яса по горщикам, влийте соус і поставте все в розігрітий до 155 градусів духовку на 2 години. Перевіряйте вміст час від часу, додаючи води, якщо в цьому є необхідність.

    Тушковане м'ясо курки в горщиках в духовці


    Інгредієнти:

  • курятина (стегна) - 6 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • зірочка анісу;

  • насіння гірчиці, куміна - по 1/2 ч. ложки;
  • М'ясо в горщиках в духовці

  • вода - 45 мл;

  • часникові зубки - 5-6 шт.;

  • корінь імбиру - 5 см;

  • картопляні бульби - 270 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • томати - 390 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати м'ясо в горщику в духовці, розітріть в ступі гвоздику, аніс, гірчицю і кумін. Отриману суміш доповніть гарячою водою і залиште, щоб розкрити смак. Окремо пюрируйте часник з імбиром. З'єднайте спеції з ароматною пастою, додайте щедру пучку солі і натріть всім цим курячі стегна. На дно горщика для запікання викладіть дрібно нарізані овочі, зверху розкласти м'ясо і покрийте все гарячою водою на 2/3. Поставте м'ясо нудитися в духовці при 160 градусах півтори години. Готове рагу розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню і перцем чилі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
    Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
    Тушкована картопля з м'ясом - це блюдо, яке з легкістю виручає в різних ситуаціях, адже за короткий час можна зміркувати обід для великої компанії.
    Тушкована картопля з куркою в мультиварці
    Тушкована картопля з куркою в мультиварці
    Тушкована картопля з куркою - це найпопулярніше домашнє блюдо, адже досить швидко можна зробити повноцінний обід для великої компанії людей. А
    Тушковані овочі в духовці
    Тушковані овочі в духовці
    У розпал сезону свіжих овочів, саме час готувати різні легкі низькокалорійні блюда. Самим корисним і безтурботним способом приготування є запікання в
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Рагу з курки з картоплею
    Рагу з курки з картоплею
    Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад