Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста

Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста

21-11-2015, 17:20
774
Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста
Коли ви чекаєте гостей, завжди хочеться залишити приємне враження від проведеного вечори і приготованих вами страв. Ми пропонуємо зробити ваш вечеря незабутнім, приготувавши курячі ніжки в мішечку з листкового тіста. Гості залишаться не тільки в захваті від побаченої краси на вашому столі, але ще смачно і ситно нагодований.

Курячі ніжки в листковому тісті в духовці


Інгредієнти:

  • гомілка куряча – 10-12 шт.;

  • готове листкове тісто – 800 г;

  • сир (50% жиру) – 180 г;

  • кетчуп (класичний) – 30-40 г;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • жовток – 2 штуки;

  • сіль і перець – по 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Викладаємо готове листкове тісто на стіл, щоб воно встигло розморозитися, поки ми будемо займатися підготовкою ніжок. Курячі гомілки промиваємо водою, просушуємо і акуратно відсуваємо шкірку. Тремо на тертці з великими отворами сир і заповнюємо простір між шкуркою і м'ясом ніжки. Натираємо гомілки перцем з сіллю і рясно намазуємо їх кетчупом.
    Тісто розмотує і трохи розкочуємо качалкою. Нарізаємо його на квадратики так, щоб вони відповідали кількості наявних гомілок. Ніжку маємо в середині квадрата і трохи притискаємо її підставою до тесту. Починаємо піднімати його краю вгору, таким чином, одягаючи її в мішок. Краї тіста трохи фіксуємо пальцями і закручуємо на кісточці, ніби загортаємо цукерку. Змащуємо отримані з тіста мішечки жовтками яєць та викладаємо їх на промаслений лист. Кісточки курячих гомілок повинні дивитися вгору і щоб вони не обгоріли, закрийте їх фольгою. Готуємо страву в духовці, виставивши температуру 200 градусів, поки тісто не прийме золотий колір.

    Курячі ніжки в мішечку з тіста з маринованими печерицями


    Скориставшись хоча б раз рецептом курячих ніжок в листковому тісті, ви будете використовувати його постійно і в різних обставинах. Таким блюдом можна здивувати гостей і нагодувати сім'ю!
    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 7-8 шт.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • листкове тісто (бездріжджове) – 400 г;

  • мариновані шампіньйони – 1 банка (380 г);

  • цибуля (великий) – одна шт.;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • перець – 05 ч. ложки;

  • яєчний жовток – 1 шт.


  • Приготування
    Щоб вам було більш зрозуміло, як приготувати курячі ніжки в мішечку, розглянемо рецепт докладно.
    Промиваємо курячі ніжки в воді. Присипаємо їх з сіллю і перцем перемішуємо в ємності, щоб спеції розподілилися по м'ясу. Викладаємо гомілки на розпечену тефлонову сковороду налийте в неї рослинне масло, обсмажуємо з двох сторін. Тепер, ніжки нехай остигають, а ми на цьому ж маслі спассеруем порізаний півкільцями цибулю.
    Розкачуємо тісто і ріжемо його на шматочки розміром 13 на 13 сантиметрів. У центр кожного шматочка накладаємо трохи обсмаженої цибулі і нарізаних маринованих грибів. Підставою, на отриману овочеву шапочку, ставимо курячу ніжку і загортаємо її в тісто, кінчик кісточки, залишаючи відкритим. Зверху тісто обмазуємо жовтком і викладаємо всю цю красу у форму, змащену маслом. Випікаємо ніжки близько 35 хвилин в прогрітому до 200 градусів духовій шафі.

    Рецепт курячих ніжок у мішечках з тіста з смаженою картоплею


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 6-8 шт.;

  • масло рослинне – 140-150 мл;

  • картопля – 5-6 бульб;

  • сіль, перець – за смаком;

  • майонез – 30-40 г;

  • готове листкове тісто – 450 г;

  • яєчний жовток – 2 шт.


  • Приготування
    Підготовлені курячі ніжки перчимо і солимо за вашим смаком.
    Курячі ніжки в мішечку з листкового тіста
    Обмазуємо кожну гомілку майонезом і викладаємо у розігріте на сковороді олію. Обсмаживши курочку, даємо їй охолонути, а самі смажимо картоплю, звичним для нас способом.
    Беремо готове, листкове тісто і трохи розкачати, ріжемо його на шматочки. Нехай шматочки будуть мати форму квадрата, тоді зручніше його завертати. Накладаємо трохи смаженої картоплі в квадратик, ставимо на нього курячу ніжку і закриваємо тісто, роблячи мішок. Тісто кожної загорнутої гомілки за допомогою пензлика змащуємо яєчним жовтком. Форму для випічки намазуємо маслом і викладаємо в неї ніжки в мішечках. Ставимо їх у духовку при температурі 190-200 градусів, готуємо 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
    Як посмажити курячі ніжки?
    Як посмажити курячі ніжки?
    Просто посмажити курку - це досить нудно і одноманітно. Пропонуємо рецепти, які сподобаються абсолютно всім рідним, навіть самим вибагливим.
    Курячі ніжки в листковому тісті
    Курячі ніжки в листковому тісті
    Деякі вважають, що страви з курячих ніжок досить одноманітні і здивувати чимось новим точно не вийде. Спробуємо довести протилежне і розповімо
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити