Коли ви чекаєте гостей, завжди хочеться залишити приємне враження від проведеного вечори і приготованих вами страв. Ми пропонуємо зробити ваш вечеря незабутнім, приготувавши курячі ніжки в мішечку з листкового тіста. Гості залишаться не тільки в захваті від побаченої краси на вашому столі, але ще смачно і ситно нагодований.
Курячі ніжки в листковому тісті в духовці
Інгредієнти: гомілка куряча – 10-12 шт.; готове листкове тісто – 800 г; сир (50% жиру) – 180 г; кетчуп (класичний) – 30-40 г; рослинне масло – 1 ст. ложка; жовток – 2 штуки; сіль і перець – по 05 ч. ложки. Приготування Викладаємо готове листкове тісто на стіл, щоб воно встигло розморозитися, поки ми будемо займатися підготовкою ніжок. Курячі гомілки промиваємо водою, просушуємо і акуратно відсуваємо шкірку. Тремо на тертці з великими отворами сир і заповнюємо простір між шкуркою і м'ясом ніжки. Натираємо гомілки перцем з сіллю і рясно намазуємо їх кетчупом.
Тісто розмотує і трохи розкочуємо качалкою. Нарізаємо його на квадратики так, щоб вони відповідали кількості наявних гомілок. Ніжку маємо в середині квадрата і трохи притискаємо її підставою до тесту. Починаємо піднімати його краю вгору, таким чином, одягаючи її в мішок. Краї тіста трохи фіксуємо пальцями і закручуємо на кісточці, ніби загортаємо цукерку. Змащуємо отримані з тіста мішечки жовтками яєць та викладаємо їх на промаслений лист. Кісточки курячих гомілок повинні дивитися вгору і щоб вони не обгоріли, закрийте їх фольгою. Готуємо страву в духовці, виставивши температуру 200 градусів, поки тісто не прийме золотий колір.
Курячі ніжки в мішечку з тіста з маринованими печерицями
Скориставшись хоча б раз рецептом курячих ніжок в листковому тісті, ви будете використовувати його постійно і в різних обставинах. Таким блюдом можна здивувати гостей і нагодувати сім'ю!
Інгредієнти: курячі ніжки – 7-8 шт.; рослинне масло – 100 мл; листкове тісто (бездріжджове) – 400 г; мариновані шампіньйони – 1 банка (380 г); цибуля (великий) – одна шт.; сіль – 05 ч. ложки; перець – 05 ч. ложки; яєчний жовток – 1 шт. Приготування Щоб вам було більш зрозуміло, як приготувати курячі ніжки в мішечку, розглянемо рецепт докладно.
Промиваємо курячі ніжки в воді. Присипаємо їх з сіллю і перцем перемішуємо в ємності, щоб спеції розподілилися по м'ясу. Викладаємо гомілки на розпечену тефлонову сковороду налийте в неї рослинне масло, обсмажуємо з двох сторін. Тепер, ніжки нехай остигають, а ми на цьому ж маслі спассеруем порізаний півкільцями цибулю.
Розкачуємо тісто і ріжемо його на шматочки розміром 13 на 13 сантиметрів. У центр кожного шматочка накладаємо трохи обсмаженої цибулі і нарізаних маринованих грибів. Підставою, на отриману овочеву шапочку, ставимо курячу ніжку і загортаємо її в тісто, кінчик кісточки, залишаючи відкритим. Зверху тісто обмазуємо жовтком і викладаємо всю цю красу у форму, змащену маслом. Випікаємо ніжки близько 35 хвилин в прогрітому до 200 градусів духовій шафі.
Рецепт курячих ніжок у мішечках з тіста з смаженою картоплею
Інгредієнти: курячі ніжки – 6-8 шт.; масло рослинне – 140-150 мл; картопля – 5-6 бульб; сіль, перець – за смаком; майонез – 30-40 г; готове листкове тісто – 450 г; яєчний жовток – 2 шт. Приготування Підготовлені курячі ніжки перчимо і солимо за вашим смаком.
Обмазуємо кожну гомілку майонезом і викладаємо у розігріте на сковороді олію. Обсмаживши курочку, даємо їй охолонути, а самі смажимо картоплю, звичним для нас способом.
Беремо готове, листкове тісто і трохи розкачати, ріжемо його на шматочки. Нехай шматочки будуть мати форму квадрата, тоді зручніше його завертати. Накладаємо трохи смаженої картоплі в квадратик, ставимо на нього курячу ніжку і закриваємо тісто, роблячи мішок. Тісто кожної загорнутої гомілки за допомогою пензлика змащуємо яєчним жовтком. Форму для випічки намазуємо маслом і викладаємо в неї ніжки в мішечках. Ставимо їх у духовку при температурі 190-200 градусів, готуємо 25 хвилин.